Moc Majin Vegety
Moderator: Moderatorzy
Moc Majin Vegety
Na wielu forach (nie jestem pewien czy i na tym takie stwierdzenie padło) mówi się, że Vegeta poddał się mocy Babidiego i dzięki Majin stał się SSJ2. Mi to jakoś nie pasowało, ale nie chciałem się sprzeciwiać.
Dzisiaj przeglądam sobie moje tomy DB i czytam tom 38, walka Gohana z Daburą. Gohan SSJ 2 walczy z przeciwnikiem w żenujący wg. Vegety sposób. Uważa że sam musi zakończyć tą walkę, Dabura to nie jest żaden przeciwnik.
To teraz mi powiedzcie: Jakim cudem Vegeta SSJ mógł się uważać za silniejszego od SSJ2 czy od Dabury? Jedynym wyjaśnieniem jest to, iż potrafił już osiągnąć SSJ2 zanim go opętał Babidi.
Dobrze mówię?
Dlaczego więc wielu mówi (a jeszcze więcej im przytakuje) że osiągnął go przy pomocy czarów?
Dzisiaj przeglądam sobie moje tomy DB i czytam tom 38, walka Gohana z Daburą. Gohan SSJ 2 walczy z przeciwnikiem w żenujący wg. Vegety sposób. Uważa że sam musi zakończyć tą walkę, Dabura to nie jest żaden przeciwnik.
To teraz mi powiedzcie: Jakim cudem Vegeta SSJ mógł się uważać za silniejszego od SSJ2 czy od Dabury? Jedynym wyjaśnieniem jest to, iż potrafił już osiągnąć SSJ2 zanim go opętał Babidi.
Dobrze mówię?
Dlaczego więc wielu mówi (a jeszcze więcej im przytakuje) że osiągnął go przy pomocy czarów?
Nie wiem czy pamietasz ale w odcinku zaraz przed walka Majin Vegety z Goku SSJ2 kiedy stali na macie Tenkaichi Budokai Vegeta przyznal ze poddal sie specjalnie mocy babidiego ale wg mnie nie chodzilo o samo SSJ2 tylko o to ze babidi bardzo wzmocnil Vegete a SSJ2 byc moze Vegeta mogł osiagnac wczesniej bez pomocy babidiego
W anime Vegeta wypowiada te oto słowa :
Poddałem się mocy Babidiego ,żeby dodał mi brakujących sił (ale do czego brakujących tego nie powiedziano ).
Przepaść między Gohanem ssj2 ( w sadze Cella ),była ogromna ,bo Vegeta dopiero po 7 latach prześcignął Gohana ( sam Gohan stał się jednak słabszy niż podczas walki z Cellem ,dlatego że wogóle nie trenował przez 7 lat ).
Poddałem się mocy Babidiego ,żeby dodał mi brakujących sił (ale do czego brakujących tego nie powiedziano ).
Przepaść między Gohanem ssj2 ( w sadze Cella ),była ogromna ,bo Vegeta dopiero po 7 latach prześcignął Gohana ( sam Gohan stał się jednak słabszy niż podczas walki z Cellem ,dlatego że wogóle nie trenował przez 7 lat ).
Uwertura...

Re: Moc Majin Vegety
Po mojemu to Vegeta nawet w SSJ był wtedy silniejszy od Gohana w SSJ 2.Szpaner pisze:Na wielu forach (nie jestem pewien czy i na tym takie stwierdzenie padło) mówi się, że Vegeta poddał się mocy Babidiego i dzięki Majin stał się SSJ2. Mi to jakoś nie pasowało, ale nie chciałem się sprzeciwiać.
Dobrze mówię?
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
- Dragon Fist
- A True Dragon
Kurde ludzie, jakie wy macie rozwinięte wypowiedzi, poparte faktami i z przytoczonymi przykładami....
Co do poprzednich postów, że niby Vegeta nie osiągnął SSJ2.
Podczas walki z Goku było widać wokół niego wyładownia elektrostatyczne, typowe dla SSJ2. Także wydłużyły mu się włosy, jak to zawsze działo się z np. Gohanem i Goku. Ewidentnie świadczyło to o tym, że Vegeta osiągnął SSJ2.
Lecz ja nie widze najmniejszego sensu w waszych postach. Piszecie po sobie, praktycznie same potakiania. "tak masz racje" itp. A dlaczego nie wyjdziecie np. z kontrargumentami, których jest całkiem sporo (np. na podobnym topicu na DB NAO). Można by tu rozważać ten problem długi czas, lecz widze tu raczej sposób łatwego nabicia posta. (No bo co ma nauka Gohana do SSJ2 Vegety
)
Co do poprzednich postów, że niby Vegeta nie osiągnął SSJ2.
Podczas walki z Goku było widać wokół niego wyładownia elektrostatyczne, typowe dla SSJ2. Także wydłużyły mu się włosy, jak to zawsze działo się z np. Gohanem i Goku. Ewidentnie świadczyło to o tym, że Vegeta osiągnął SSJ2.
Lecz ja nie widze najmniejszego sensu w waszych postach. Piszecie po sobie, praktycznie same potakiania. "tak masz racje" itp. A dlaczego nie wyjdziecie np. z kontrargumentami, których jest całkiem sporo (np. na podobnym topicu na DB NAO). Można by tu rozważać ten problem długi czas, lecz widze tu raczej sposób łatwego nabicia posta. (No bo co ma nauka Gohana do SSJ2 Vegety
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Watpie , Vegeta SSJ nie mogl pokonac Komorczakow Juniorow a Gohan jako ssj2 pokonal ich raz dwa!Didix pisze:To akurat nie było powiedziane .Pewni być nie możemy...Rav pisze: Po mojemu to Vegeta nawet w SSJ był wtedy silniejszy od Gohana w SSJ
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Ayla Mioduńska 2003-2019
Nie zapominaj, że Vegeta od tego czasu znacznie się wzmocnił - a Gohan niezbyt.BH Daimaouji pisze:Watpie , Vegeta SSJ nie mogl pokonac Komorczakow Juniorow a Gohan jako ssj2 pokonal ich raz dwa!Didix pisze:To akurat nie było powiedziane .Pewni być nie możemy...Rav pisze: Po mojemu to Vegeta nawet w SSJ był wtedy silniejszy od Gohana w SSJ
Transformacje kilkukrotnie zwiększają moc.
Jeśli wojownik A bez transa ma 1.000.000 BP to w SSJ 2 ma np. 20.000.000 (różnie to bywa, ponieważ jest to słabo zbalansowane).
Natomiast wojownik B, który bez używania transformacji ma 5.000.000, po zmianie w SSJ ma np. 40.000.000 (po zmianie w SSJ 2 miałby np. 100.000.000).
Dlatego poziom SSJ nie powinien być używany za wyznacznik mocy.
Podczas Cell Sagi Gohan był silniejszy od Vegety - później Vegeta go przegonił.
UPDATE:
Jak widać nie jedynym. Zresztą Vegecie mogło chodzić o taktykę Gohana, mógł też się po prostu przechwalać, drwić sobie z niego, albo się mylić.Szpaner pisze:Jedynym wyjaśnieniem jest to, iż potrafił już osiągnąć SSJ2 zanim go opętał Babidi.
A więc zbiłem te argumenty przeciw stwierdzeniu, że Vegeta osiągnął SSJ 2 dzięki zmianie w Majina.
Ostatnio zmieniony śr sty 04, 2006 11:09 pm przez Rav, łącznie zmieniany 3 razy.
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Wg mnie Vejita osiągnął SSJ2 przed zmianą w Majin o ile pamiętam to Vejita po staniu sie Majin powiedział "Pozwoliłem zawładnąc babiediemu oim umysłem tylko poto aby uwolnił moje prawdziwe oblicze" czyli Vejite jakiego znamy z Sajain sagi
ćwoki! jak ktoś żyje na tym forum, to niech pisze na mail barts10@gmail.com
- BH Daimaouji
- SSJ 5
No! A tam! Vegeta byl z tymi @#$%^ Z (E mam na mysli "Z wojownikami" nie "z kotami!") kotamiadrian91 pisze:wtedy o coś walczyli i sie wogule nie znali
Kuririn sam mowil ze Vegeta sie NIGDY nie zmieni , nie wiem czemu pan Akira zapomnial o tej teori
To Kuririn się pomylił, nie Akira Toriyama! //Rav
OK
wracamy do tematu
OK wiec
Vegeta byl SSJ potem Majin a potem dopiero SSJ2! SSJ2 osiagnal w tym czasie kiedy stal sie Majin!
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019