Moc Majin Vegety

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Szpaner
Zasłużony

Moc Majin Vegety

Post autor: Szpaner »

Na wielu forach (nie jestem pewien czy i na tym takie stwierdzenie padło) mówi się, że Vegeta poddał się mocy Babidiego i dzięki Majin stał się SSJ2. Mi to jakoś nie pasowało, ale nie chciałem się sprzeciwiać.

Dzisiaj przeglądam sobie moje tomy DB i czytam tom 38, walka Gohana z Daburą. Gohan SSJ 2 walczy z przeciwnikiem w żenujący wg. Vegety sposób. Uważa że sam musi zakończyć tą walkę, Dabura to nie jest żaden przeciwnik.

To teraz mi powiedzcie: Jakim cudem Vegeta SSJ mógł się uważać za silniejszego od SSJ2 czy od Dabury? Jedynym wyjaśnieniem jest to, iż potrafił już osiągnąć SSJ2 zanim go opętał Babidi.

Dobrze mówię?

Dlaczego więc wielu mówi (a jeszcze więcej im przytakuje) że osiągnął go przy pomocy czarów?
Awatar użytkownika
Vexeta
SSJ 2

Post autor: Vexeta »

Nie wiem czy pamietasz ale w odcinku zaraz przed walka Majin Vegety z Goku SSJ2 kiedy stali na macie Tenkaichi Budokai Vegeta przyznal ze poddal sie specjalnie mocy babidiego ale wg mnie nie chodzilo o samo SSJ2 tylko o to ze babidi bardzo wzmocnil Vegete a SSJ2 byc moze Vegeta mogł osiagnac wczesniej bez pomocy babidiego
Awatar użytkownika
Maciej
SSJ 5

Post autor: Maciej »

W Anime nigdy nie było nawet mówione, że Gohan zdobył SSJ2.Zawze było:Ty jesteś po prsotu najlepszym wojownikiem.Tak mu mówili.
Według mnie Vegeta zdobył SSJ2.W końcu KKRT też w zaświatach zdobył SSJ2 i walczył z Vegetą bardzo wyrównanie...
Awatar użytkownika
adrian
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: adrian »

przemiana w mejin vegete dała mu siłe ssj2 ale to nie znaczy że miał przemiane w ssj2
Awatar użytkownika
Maciej
SSJ 5

adrian91 pisze:przemiana w mejin vegete dała mu siłe ssj2 ale to nie znaczy że miał przemiane w ssj2
A to też możliwe.Vegeta nie osiągnął SSJ3.Może przez to ,że nie osiągnął SSJ2.Słuszna uwaga Adrian :D ...
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Wolak »

W anime Vegeta wypowiada te oto słowa :

Poddałem się mocy Babidiego ,żeby dodał mi brakujących sił (ale do czego brakujących tego nie powiedziano ).

Przepaść między Gohanem ssj2 ( w sadze Cella ),była ogromna ,bo Vegeta dopiero po 7 latach prześcignął Gohana ( sam Gohan stał się jednak słabszy niż podczas walki z Cellem ,dlatego że wogóle nie trenował przez 7 lat ).
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Re: Moc Majin Vegety

Post autor: Rav »

Szpaner pisze:Na wielu forach (nie jestem pewien czy i na tym takie stwierdzenie padło) mówi się, że Vegeta poddał się mocy Babidiego i dzięki Majin stał się SSJ2. Mi to jakoś nie pasowało, ale nie chciałem się sprzeciwiać.

Dzisiaj przeglądam sobie moje tomy DB i czytam tom 38, walka Gohana z Daburą. Gohan SSJ 2 walczy z przeciwnikiem w żenujący wg. Vegety sposób. Uważa że sam musi zakończyć tą walkę, Dabura to nie jest żaden przeciwnik.

To teraz mi powiedzcie: Jakim cudem Vegeta SSJ mógł się uważać za silniejszego od SSJ2 czy od Dabury? Jedynym wyjaśnieniem jest to, iż potrafił już osiągnąć SSJ2 zanim go opętał Babidi.

Dobrze mówię?

Dlaczego więc wielu mówi (a jeszcze więcej im przytakuje) że osiągnął go przy pomocy czarów?
Po mojemu to Vegeta nawet w SSJ był wtedy silniejszy od Gohana w SSJ 2.
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Awatar użytkownika
Dragon Fist
A True Dragon

Post autor: Dragon Fist »

Popatrz na pogardę Vegety, tam akurat był. Skror Gohan zmniejszył swoją moc dwukrotnie wtedy, a Vegeta zwiększył poprzednią, to wniosek jest prosty moim zdaniem.
Awatar użytkownika
Szpaner
Zasłużony

Post autor: Szpaner »

Kurde ludzie, jakie wy macie rozwinięte wypowiedzi, poparte faktami i z przytoczonymi przykładami.... :?

Co do poprzednich postów, że niby Vegeta nie osiągnął SSJ2.

Podczas walki z Goku było widać wokół niego wyładownia elektrostatyczne, typowe dla SSJ2. Także wydłużyły mu się włosy, jak to zawsze działo się z np. Gohanem i Goku. Ewidentnie świadczyło to o tym, że Vegeta osiągnął SSJ2.

Lecz ja nie widze najmniejszego sensu w waszych postach. Piszecie po sobie, praktycznie same potakiania. "tak masz racje" itp. A dlaczego nie wyjdziecie np. z kontrargumentami, których jest całkiem sporo (np. na podobnym topicu na DB NAO). Można by tu rozważać ten problem długi czas, lecz widze tu raczej sposób łatwego nabicia posta. (No bo co ma nauka Gohana do SSJ2 Vegety :? )
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Didix pisze:
Rav pisze: Po mojemu to Vegeta nawet w SSJ był wtedy silniejszy od Gohana w SSJ
To akurat nie było powiedziane .Pewni być nie możemy...
Watpie , Vegeta SSJ nie mogl pokonac Komorczakow Juniorow a Gohan jako ssj2 pokonal ich raz dwa!
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Post autor: Rav »

BH Daimaouji pisze:
Didix pisze:
Rav pisze: Po mojemu to Vegeta nawet w SSJ był wtedy silniejszy od Gohana w SSJ
To akurat nie było powiedziane .Pewni być nie możemy...
Watpie , Vegeta SSJ nie mogl pokonac Komorczakow Juniorow a Gohan jako ssj2 pokonal ich raz dwa!
Nie zapominaj, że Vegeta od tego czasu znacznie się wzmocnił - a Gohan niezbyt.

Transformacje kilkukrotnie zwiększają moc.
Jeśli wojownik A bez transa ma 1.000.000 BP to w SSJ 2 ma np. 20.000.000 (różnie to bywa, ponieważ jest to słabo zbalansowane).
Natomiast wojownik B, który bez używania transformacji ma 5.000.000, po zmianie w SSJ ma np. 40.000.000 (po zmianie w SSJ 2 miałby np. 100.000.000).

Dlatego poziom SSJ nie powinien być używany za wyznacznik mocy.

Podczas Cell Sagi Gohan był silniejszy od Vegety - później Vegeta go przegonił.

UPDATE:
Szpaner pisze:Jedynym wyjaśnieniem jest to, iż potrafił już osiągnąć SSJ2 zanim go opętał Babidi.
Jak widać nie jedynym. Zresztą Vegecie mogło chodzić o taktykę Gohana, mógł też się po prostu przechwalać, drwić sobie z niego, albo się mylić.

A więc zbiłem te argumenty przeciw stwierdzeniu, że Vegeta osiągnął SSJ 2 dzięki zmianie w Majina.
Ostatnio zmieniony śr sty 04, 2006 11:09 pm przez Rav, łącznie zmieniany 3 razy.
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Awatar użytkownika
Bart
SSJ 5

Post autor: Bart »

Wg mnie Vejita osiągnął SSJ2 przed zmianą w Majin o ile pamiętam to Vejita po staniu sie Majin powiedział "Pozwoliłem zawładnąc babiediemu oim umysłem tylko poto aby uwolnił moje prawdziwe oblicze" czyli Vejite jakiego znamy z Sajain sagi
ćwoki! jak ktoś żyje na tym forum, to niech pisze na mail barts10@gmail.com
Awatar użytkownika
adrian
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: adrian »

ale to czemu nie było rużnicy jak walczył z songiem jak by miał ssj2 i by zdobył jeszcze jakąś moc to powinien pokonaci songa
Awatar użytkownika
Maciej
SSJ 5

adrian91 pisze:ale to czemu nie było rużnicy jak walczył z songiem jak by miał ssj2 i by zdobył jeszcze jakąś moc to powinien pokonaci songa
Dokładnie Adi...Vegeta przed opanowaniem przez Babidiego nie miał wyładowań elektrostatycznych...
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

adrian91 pisze:wtedy o coś walczyli i sie wogule nie znali
No! A tam! Vegeta byl z tymi @#$%^ Z (E mam na mysli "Z wojownikami" nie "z kotami!") kotami :lol:

Kuririn sam mowil ze Vegeta sie NIGDY nie zmieni , nie wiem czemu pan Akira zapomnial o tej teori

To Kuririn się pomylił, nie Akira Toriyama! //Rav

OK

wracamy do tematu :)

OK wiec

Vegeta byl SSJ potem Majin a potem dopiero SSJ2! SSJ2 osiagnal w tym czasie kiedy stal sie Majin!
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
ODPOWIEDZ