A co Was denerwowało?
Przegięcia w Dragon Ball
Moderator: Moderatorzy
Przegięcia w Dragon Ball
Co uważacie za przegiecia w DB? jakie fakty Was zdenerwowały? Bo mnie np takie cos jak:
Boski Miszcz cwiczyl nad kamehamehą tyle lat....a taki Yamcha czy Krilan...po patu treningach ją umieli...
Tenshin na turnieju... odbil Kamehame i odrazu juz potrafił ją sobie przyswoic... - bezsens... powinno sie na nią zapracować ;/
Zły Piccolo ten z DB, byl Nameczaninem. DLaczego więc gdy Songo uderzył go pięścią smoka , zrobił w nim dziure i on wybuchł ?! Nie powinien sie zregenerować? -.-'
Kaoz w walce z Nappą.... poświęcił życie, zdetonował sie...a Nappie nic nie zrobil...wiem ze to Saiyan...ale bez przesady. Moglo mu chociaż noge czy ręke oderwać, albo cos typu większe uszkodzenia.... zle to rozegrali wedlug mnie....
Przegięcie że zawsze koncowego rywala zabijał GOhan lub Kakarotto ;/ daliby cos zabic Piccolo, Vegecie czy komus .... :/
Totalne przegięcie to fakt, ze Goku nawet jak żyl mogl teleportować się w zaświaty.... eee troche wiecej szacunku dla drugiego swiata ;/
Buu tak samo ;/ Troche nie podoba mi sie ze mógł nawet do świata bogów podleciec ;/ Powinien być to inny wymiar ;/
Komnata ducha i czasu. TO żę Buu wyszedł tam utwarzając taką bariere krzykiem, to kolejny bezsens... ;/
Komunikowanie sie PIccolo z Trunksem i Gotenem jak byli w Komnacie Ducha i czasu. Skoro 1 dzien w Real Życiu trwal tam ROK, jak mogli rozumiec slowa Piccolo? przeciez wypowiedzenie jednego slowa to jakies 2 sekundy, a tam sekunda trwala 6 godzin, wiec powinni jedno slowo slyszec przez 6 godzin...i zrozumieli by?:D
A co Was denerwowało?
A co Was denerwowało?

- BH Daimaouji
- SSJ 5
Re: Przegięcia w Dragon Ball
1.KKRT nie uzyl smoczej piesci! Pierwszy raz ten atak jest uzywany w filmie 13!Mr.Atom pisze:Zły Piccolo ten z DB, byl Nameczaninem. DLaczego więc gdy Songo uderzył go pięścią smoka , zrobił w nim dziure i on wybuchł ?! Nie powinien sie zregenerować?
2.Dopiero jego syn pokazal te zdolnosci , mysle ze pan Akira nie pomyslal o tym wtedy ze Piccolo Daimaou mzoe sie regenerowac. Nie liczac tego ze jest z Namek
3.Gdyby to nawet by umial swiat bylby w chaosie gdyz KKRT opadal juz z sil
Bo to jest inny wymiar! Wszak to DB! Tam nawet zaswiaty sa na planetach!Powinien być to inny wymiar
Hmmmmmmm popatrzmyA co Was denerwowało?
DB
-Moto ze Chmurka moze umrzec! Na poczatku to brzmi rozsadnie ale pozniej sie dowiadujemy ze tak naprawde to czesc calej (duzej) chmurki
DBZ
-Metamorfoza Chi Chi!
-Masowy Ydiotyzm KKRTa
-KKRT jako SSJ daruje zycie freezy (Dobrze KKRT , co z toba jest cioto?!)
-Czosnek jr saga , lubie go i film 1 , ale ta saga to jeden wielki blad. (Dobrze ze nie pojawila sie w mandze)
-Pojawienie sie Herkulesa w DBZ! (Boze , ratuj nas wszystkich)
-Wlosy Krilana w Buu sadze (wyglada z nimi OKROPNIE!)
-Herkules traci pamiec po tym jak jego najlepszy przyjaciel zostaje wchloniety przez swojego "Zlego brata blizniaka" (Przedtem (czytaj z Gohanem) bylo podobnie)
-Defuzja Wega! (Zapewne dana z powodu ze fani napisali tak "Chcemy znowu Goku!" , "Goku ma pokonac Boo!")
-Motto Vegety ze "KKRT jest numerem 1!" (Najgorszy dialog wg mnie)
-Magiczny nos u Marron pod koniec DBZ! Czyzby C18 i Krilan zrobili jej operacje plastyczna?!
-Pan pokonuje Gotena na koncu DBZ w scenach koncowych! Czy Bu Bu nie powienien wygrac i walczyc z Pan a nie Goten?
DBGT
-Baby probuje pomscic swoja rase ktora wybili Sajanowie
-Mowa jako Oozaru poprzez "mysli"! U Baby'ego to rozumiem ale u Vegety?!
Filmy kinowe
-W filmie 2 KKRT nie chce oddac swojego mozgu Dr. Willow co jest dziwne gdyz jego mozg i tak juz jest zbedny
-W filmie 3 KKRT daje swoje (nie)slawne txty
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Ayla Mioduńska 2003-2019
Moim zdaniem nie zregenerowal sie bo nie mial takiej mocy. Nawet Szatanowi Serduszko ciezko bylo sie zregenerowac po promieniu Freezera. A ten byl maly. Goku natomiast poprostu przez niego przelecial co spowodowalo ogromna dziure! Tak samo bylo na planecie Namek. Ci nameczanie dostawali co chwile z jakis fali i promieni, jednak raczej sie nie regenerowali. Ja tak to rozumiem...Mr.Atom pisze: Zły Piccolo ten z DB, byl Nameczaninem. DLaczego więc gdy Songo uderzył go pięścią smoka , zrobił w nim dziure i on wybuchł ?! Nie powinien sie zregenerować? -.-'

- BH Daimaouji
- SSJ 5
Wiec ogolem , NIE mozna sie zregenerowac po dostaniu z silnego ciosu , taki przypadek byl u:
-Piccolo Daimaou jak KKRT go uderzyl z "piesci Oozaru"
-Piccolo jr jak KKRT nadlecial na niego i podczas Sajan sagi jak Nappa go zranil
-Nail po tym jak Freeza go torturowal (i nie mowie o urwaniu reki! On mial to gdzies , i tak mu mogla reka odrosnac)
-Piccolo Daimaou jak KKRT go uderzyl z "piesci Oozaru"
-Piccolo jr jak KKRT nadlecial na niego i podczas Sajan sagi jak Nappa go zranil
-Nail po tym jak Freeza go torturowal (i nie mowie o urwaniu reki! On mial to gdzies , i tak mu mogla reka odrosnac)
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Jak to pisze ktos o Krilanie i Gen. Zolwiu w odcinku 8 na tej stronie http://dbzuncensored.dbzoa.net/series/ep008.html
Bo nie byl calkiem czlowiekiem BTW ktos dal scene ze Bulma ZABIJA KKRTa z karabina
Bo nie byl calkiem czlowiekiem BTW ktos dal scene ze Bulma ZABIJA KKRTa z karabina
Tak twarda , ze z moca zaledwie 2 przezyc upadek na skale i stracic przy tym pamiec o swojej "demonicznej naturze"(wiem że banke ma twardą)
Dzieciak Buu tez to samo zrobilTenshin na turnieju... odbil Kamehamehe i odrazu juz potrafił ją sobie przyswoic... - bezsens... powinno sie na nią zapracować
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
- BH Daimaouji
- SSJ 5
1.W francuskiej wersji jego imie to Songoku , nie widze w tym nic dziwnegoGumis pisze:Goku - Songo
Cell - Komórczak (to brzmi żałośnie)
Gohan - SonGokan
Mr. Satan - Herkules
2.To przetlumaczenie jego imienia , o co ci chodzi?
3.Nie przypominam sobie zeby w polsce to byl "Songokan" dopiero widze te imie po wchodzeniu po internecie
4.Takze jak "Songo" w francuskiej wersji jego imie to Hercule czyli Herkules , mi to imie pasuje , bynajmiej lepsze niz "Hercule" jak to maja Amerykanie
Ale ta z tym nazywaniem Maron Marlena troche glupio dali , nie mogli nazwac ja poprostu idiotka jak brzmi jej tlumaczenie?! Bynajmiej Genialny Zolw brzmi fajnie
Ale jesli chodzi o wersji to mam pare o Amerykanskim dubbingu:
-Podczas transformacji KKRT w SSJ muzyka brzmi taka "bohaterska" zamist takiej "demonciznej"
-Kiedy KKRT zabijal Bu Bu Dzieciaka , muzyka jest taka wesola , w przeciwsniestwie do oryginalnej wersji
In Conclusion?
Dobrze , ze nie widzialem wersji USA pierwszej
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
- Gumis
- Wojownik z Kaioukenem
- Kontakt:
Według mnie powinno być Mr. Satan, Herkules z niego żadenBH Daimaouji pisze:1.W francuskiej wersji jego imie to Songoku , nie widze w tym nic dziwnegoGumis pisze:Goku - Songo
Cell - Komórczak (to brzmi żałośnie)
Gohan - SonGokan
Mr. Satan - Herkules
2.To przetlumaczenie jego imienia , o co ci chodzi?
3.Nie przypominam sobie zeby w polsce to byl "Songokan" dopiero widze te imie po wchodzeniu po internecie
4.Takze jak "Songo" w francuskiej wersji jego imie to Hercule czyli Herkules , mi to imie pasuje , bynajmiej lepsze niz "Hercule" jak to maja Amerykanie

Przegiecia:
pojawienie sie KKRT'a
na Gohana zeczywiscie lektor polski mowil Songokan przynajmniej w tych poczatkowych odcinkach DBZ do Freeza sagi okolo
przemowa Vegety ze Goku jest najlepszy
tylko gniew Gohana powiekszal tak znacznie jego sily, gdy np Vegeta wkur... zdenerwowal sie ze Cell zabil jego syna FTrunksa i zucil sie na Cella to jakos i tak mu rady nie dal
nie wiem co jeszcze dopisze jak mi sie przypomni
BTW. dlaczego fuzja Gogeta w DBGT rozpadla sie po 10 minutach a nie po 30 jak powinno?
BTW. dlaczego fuzja Gogeta w DBGT rozpadla sie po 10 minutach a nie po 30 jak powinno?

I'll become The King of Pirates!