Przegięcia w Dragon Ball

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mr.Atom
Vegeta SSJ 7

Przegięcia w Dragon Ball

Post autor: Mr.Atom »

Co uważacie za przegiecia w DB? jakie fakty Was zdenerwowały? Bo mnie np takie cos jak:

:arrow: Boski Miszcz cwiczyl nad kamehamehą tyle lat....a taki Yamcha czy Krilan...po patu treningach ją umieli...

:arrow: Tenshin na turnieju... odbil Kamehame i odrazu juz potrafił ją sobie przyswoic... - bezsens... powinno sie na nią zapracować ;/

:arrow: Zły Piccolo ten z DB, byl Nameczaninem. DLaczego więc gdy Songo uderzył go pięścią smoka , zrobił w nim dziure i on wybuchł ?! Nie powinien sie zregenerować? -.-'

:arrow: Kaoz w walce z Nappą.... poświęcił życie, zdetonował sie...a Nappie nic nie zrobil...wiem ze to Saiyan...ale bez przesady. Moglo mu chociaż noge czy ręke oderwać, albo cos typu większe uszkodzenia.... zle to rozegrali wedlug mnie....

:arrow: Przegięcie że zawsze koncowego rywala zabijał GOhan lub Kakarotto ;/ daliby cos zabic Piccolo, Vegecie czy komus .... :/

:arrow: Totalne przegięcie to fakt, ze Goku nawet jak żyl mogl teleportować się w zaświaty.... eee troche wiecej szacunku dla drugiego swiata ;/

:arrow: Buu tak samo ;/ Troche nie podoba mi sie ze mógł nawet do świata bogów podleciec ;/ Powinien być to inny wymiar ;/

:arrow: Komnata ducha i czasu. TO żę Buu wyszedł tam utwarzając taką bariere krzykiem, to kolejny bezsens... ;/

:arrow: Komunikowanie sie PIccolo z Trunksem i Gotenem jak byli w Komnacie Ducha i czasu. Skoro 1 dzien w Real Życiu trwal tam ROK, jak mogli rozumiec slowa Piccolo? przeciez wypowiedzenie jednego slowa to jakies 2 sekundy, a tam sekunda trwala 6 godzin, wiec powinni jedno slowo slyszec przez 6 godzin...i zrozumieli by?:D

A co Was denerwowało?
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Re: Przegięcia w Dragon Ball

Post autor: BH Daimaouji »

Mr.Atom pisze: :arrow: Zły Piccolo ten z DB, byl Nameczaninem. DLaczego więc gdy Songo uderzył go pięścią smoka , zrobił w nim dziure i on wybuchł ?! Nie powinien sie zregenerować?
1.KKRT nie uzyl smoczej piesci! Pierwszy raz ten atak jest uzywany w filmie 13!
2.Dopiero jego syn pokazal te zdolnosci , mysle ze pan Akira nie pomyslal o tym wtedy ze Piccolo Daimaou mzoe sie regenerowac. Nie liczac tego ze jest z Namek
3.Gdyby to nawet by umial swiat bylby w chaosie gdyz KKRT opadal juz z sil
Powinien być to inny wymiar
Bo to jest inny wymiar! Wszak to DB! Tam nawet zaswiaty sa na planetach!
A co Was denerwowało?
Hmmmmmmm popatrzmy

DB

-Moto ze Chmurka moze umrzec! Na poczatku to brzmi rozsadnie ale pozniej sie dowiadujemy ze tak naprawde to czesc calej (duzej) chmurki

DBZ

-Metamorfoza Chi Chi!
-Masowy Ydiotyzm KKRTa
-KKRT jako SSJ daruje zycie freezy (Dobrze KKRT , co z toba jest cioto?!)
-Czosnek jr saga , lubie go i film 1 , ale ta saga to jeden wielki blad. (Dobrze ze nie pojawila sie w mandze)
-Pojawienie sie Herkulesa w DBZ! (Boze , ratuj nas wszystkich)
-Wlosy Krilana w Buu sadze (wyglada z nimi OKROPNIE!)
-Herkules traci pamiec po tym jak jego najlepszy przyjaciel zostaje wchloniety przez swojego "Zlego brata blizniaka" (Przedtem (czytaj z Gohanem) bylo podobnie)
-Defuzja Wega! (Zapewne dana z powodu ze fani napisali tak "Chcemy znowu Goku!" , "Goku ma pokonac Boo!")
-Motto Vegety ze "KKRT jest numerem 1!" (Najgorszy dialog wg mnie)
-Magiczny nos u Marron pod koniec DBZ! Czyzby C18 i Krilan zrobili jej operacje plastyczna?!
-Pan pokonuje Gotena na koncu DBZ w scenach koncowych! Czy Bu Bu nie powienien wygrac i walczyc z Pan a nie Goten?

DBGT

-Baby probuje pomscic swoja rase ktora wybili Sajanowie
-Mowa jako Oozaru poprzez "mysli"! U Baby'ego to rozumiem ale u Vegety?!

Filmy kinowe

-W filmie 2 KKRT nie chce oddac swojego mozgu Dr. Willow co jest dziwne gdyz jego mozg i tak juz jest zbedny :lol:
-W filmie 3 KKRT daje swoje (nie)slawne txty
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Beniu
SSJ 4

Post autor: Beniu »

Także w komnacie Ducha i czasu Goten i Trunks trenowali tam a Piccolo prowadził do nich Buu. Goten i Trunks powinni wyjść po sekundzie lub troche więcej nie sądzicie? A Piccolo z Buu szli tam dłuższy czas
Awatar użytkownika
Arti
Admin PBCH
Kontakt:

Post autor: Arti »

Mały OT. Widzę, że pan Atom wrócił :> Welcome again!
Strona o serii GTA!

Będę brał Cię! (Gdzie?) Na SSJPower.net !
Awatar użytkownika
Mr.Atom
Vegeta SSJ 7

Post autor: Mr.Atom »

Witaj Arti <3 My nyga from Szczecin :D
Obrazek
Astarot
SSJ 5

Post autor: Astarot »

Mr.Atom pisze: Zły Piccolo ten z DB, byl Nameczaninem. DLaczego więc gdy Songo uderzył go pięścią smoka , zrobił w nim dziure i on wybuchł ?! Nie powinien sie zregenerować? -.-'
Moim zdaniem nie zregenerowal sie bo nie mial takiej mocy. Nawet Szatanowi Serduszko ciezko bylo sie zregenerowac po promieniu Freezera. A ten byl maly. Goku natomiast poprostu przez niego przelecial co spowodowalo ogromna dziure! Tak samo bylo na planecie Namek. Ci nameczanie dostawali co chwile z jakis fali i promieni, jednak raczej sie nie regenerowali. Ja tak to rozumiem...
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Wiec ogolem , NIE mozna sie zregenerowac po dostaniu z silnego ciosu , taki przypadek byl u:

-Piccolo Daimaou jak KKRT go uderzyl z "piesci Oozaru"
-Piccolo jr jak KKRT nadlecial na niego i podczas Sajan sagi jak Nappa go zranil
-Nail po tym jak Freeza go torturowal (i nie mowie o urwaniu reki! On mial to gdzies , i tak mu mogla reka odrosnac)

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Paula
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: Paula »

Według mnie to, że młody songo dostal ze jakiegoś karabina w głowe i nadal żył (wiem że banke ma twardą) to było jak nacierał na siedzibe RR
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Jak to pisze ktos o Krilanie i Gen. Zolwiu w odcinku 8 na tej stronie http://dbzuncensored.dbzoa.net/series/ep008.html

Bo nie byl calkiem czlowiekiem BTW ktos dal scene ze Bulma ZABIJA KKRTa z karabina :roll:
(wiem że banke ma twardą)
Tak twarda , ze z moca zaledwie 2 przezyc upadek na skale i stracic przy tym pamiec o swojej "demonicznej naturze"
Tenshin na turnieju... odbil Kamehamehe i odrazu juz potrafił ją sobie przyswoic... - bezsens... powinno sie na nią zapracować
Dzieciak Buu tez to samo zrobil

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Gumis
Wojownik z Kaioukenem
Kontakt:

Post autor: Gumis »

Najbardziej tłumaczenia:

Goku - Songo
Cell - Komurczak (to brzmi żałośnie)
Gohan - SonGokan
Mr. Satan - Herkules
.
.
.
I WIELE WIELE INNYCH!
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Gumis pisze:Goku - Songo
Cell - Komórczak (to brzmi żałośnie)
Gohan - SonGokan
Mr. Satan - Herkules
1.W francuskiej wersji jego imie to Songoku , nie widze w tym nic dziwnego
2.To przetlumaczenie jego imienia , o co ci chodzi?
3.Nie przypominam sobie zeby w polsce to byl "Songokan" dopiero widze te imie po wchodzeniu po internecie
4.Takze jak "Songo" w francuskiej wersji jego imie to Hercule czyli Herkules , mi to imie pasuje , bynajmiej lepsze niz "Hercule" jak to maja Amerykanie

Ale ta z tym nazywaniem Maron Marlena troche glupio dali , nie mogli nazwac ja poprostu idiotka jak brzmi jej tlumaczenie?! Bynajmiej Genialny Zolw brzmi fajnie :roll:

Ale jesli chodzi o wersji to mam pare o Amerykanskim dubbingu:

-Podczas transformacji KKRT w SSJ muzyka brzmi taka "bohaterska" zamist takiej "demonciznej"
-Kiedy KKRT zabijal Bu Bu Dzieciaka , muzyka jest taka wesola , w przeciwsniestwie do oryginalnej wersji

In Conclusion?

Dobrze , ze nie widzialem wersji USA pierwszej

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Gumis
Wojownik z Kaioukenem
Kontakt:

BH Daimaouji pisze:
Gumis pisze:Goku - Songo
Cell - Komórczak (to brzmi żałośnie)
Gohan - SonGokan
Mr. Satan - Herkules
1.W francuskiej wersji jego imie to Songoku , nie widze w tym nic dziwnego
2.To przetlumaczenie jego imienia , o co ci chodzi?
3.Nie przypominam sobie zeby w polsce to byl "Songokan" dopiero widze te imie po wchodzeniu po internecie
4.Takze jak "Songo" w francuskiej wersji jego imie to Hercule czyli Herkules , mi to imie pasuje , bynajmiej lepsze niz "Hercule" jak to maja Amerykanie
Według mnie powinno być Mr. Satan, Herkules z niego żaden :P (szatan też). A co do Songokan (naprawdę tak przetłumaczyli, obejrzyj jakiś odcinek) i Songo, to na prawdę powinno być Goku i Gohan
Obrazek
Bliz
SSJ 5

Post autor: Bliz »

A co mieli Komorczaka nazwa Komorką? A Mr. Satana - panem szatanem ( nie mozna chyba takich rzeczy w ochrzczonym panstwie mowic?):P
Awatar użytkownika
Gumis
Wojownik z Kaioukenem
Kontakt:

Mogliby zostawić tak jak powinno być i nie tłumaczyć
Obrazek
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Przegiecia:
:arrow: pojawienie sie KKRT'a :evil:
:arrow: na Gohana zeczywiscie lektor polski mowil Songokan przynajmniej w tych poczatkowych odcinkach DBZ do Freeza sagi okolo
:arrow: przemowa Vegety ze Goku jest najlepszy
:arrow: tylko gniew Gohana powiekszal tak znacznie jego sily, gdy np Vegeta wkur... zdenerwowal sie ze Cell zabil jego syna FTrunksa i zucil sie na Cella to jakos i tak mu rady nie dal
:arrow: nie wiem co jeszcze dopisze jak mi sie przypomni :roll:

BTW. dlaczego fuzja Gogeta w DBGT rozpadla sie po 10 minutach a nie po 30 jak powinno? :???:
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
ODPOWIEDZ