Dragon Ball Another Story

Wszystko o RPG Makerze.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Post autor: mac402 »

Nie ma, ale może kiedyś będą...

Nowy charset dla królika wygląda tak:
http://img204.imageshack.us/img204/9181 ... anguq6.png
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Fajny , przypomina ten co znalazlem kiedys , ale poprawiony
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
GokuLSSJ5
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: GokuLSSJ5 »

chciałbym się zapytać jak przejść ten moment w którym pilaf przywołuje smoka bo zrobiłem małą dziurę w tej pułapce ale później nic nie mogę wymyślić a później pilaf wypowiada życzenie i koniec
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Kiedy Goku się zastanawia nad tą dziurą (tj. kiedy podejdziesz do miejsca, w którym ją zrobił) to używając opcji konsultacji (Esc) dostaniesz nową możliwość do wyboru.
GokuLSSJ5
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: GokuLSSJ5 »

WIELKIE THX ^^ super gierka

edit: a gdzie lunch :P szukałem po całej mapie myślałem po przeleceniu (dosłownie xD) mapy o wejściu gdzieś ale żadnego przejścia nie mogę znaleźć :P

edit2: ok odkryłem już :P nie będę zdradzał jak ktoś się spyta to powiem :P

edit3: no i przeszedłem cała grę :P mam nadzieje że na demie się gra nie zakończy :P
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

KKRTDSSJ5 pisze:mam nadzieje że na demie się gra nie zakończy :P
Niep , Mac kun planuje niedlugo ja dalej robic (nie zdradze kiedy)

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

BH Daimaouji pisze:KKRTDSSJ5 napisał/a:
Moze bys nie przekrecal nickow uzytkownikow:!:

Wnosze o ostrzezenie dla uzytkownika BH Daimaouji za ciagle przekrecanie nickow userow na obrazliwe.

Wiesz... przekręcać przekręca fakt, jednak jeżeli głównej osobie to nie przeszkadza to nie ma możliwosci wstawienia ostrzeżenia.../K
Ostatnio zmieniony sob cze 07, 2008 9:40 pm przez Pitti, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
krzychu1301
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: krzychu1301 »

a ja mam problem z przesunięciem głazu (Son Goku ma już maksymalne staty i nadal nie mogę go przesunąć) może ktoś mi pomóc co trzeba zrobić (naciskam szybko enter i to nic nie daje) a może trzeba naciskać jakiś inny przycisk. Osoby które wiedzą o trzeba zrobić proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Hmm... miałem taki problem gdy próbowałem grę na laptopie. Jak testowałem grę na normalnym kompie to działało mi jak należy. Może jest to wina klawiatury :???: . Spróbuj używać naraz enter+enter z klawiatury numerycznej. Postaram się to poprawić w kolejnym wydaniu, które swoją drogą niedaleko. Będzie m. in. zupełnie nowe menu obsługiwane myszką. Screen poniżej

http://img244.imageshack.us/img244/2651/nowemenuxd3.png

Obrazek Obrazek

Edit: i jeszcze jeden
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Hej Mac kun , co to jest Dragon Kombat? I jak na RPG Makerze mozna poruszac myszka?

Jakby co screeny sa fajne , widze ze jednak ulepszyles te gre

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Nasi zachodni sąsiedzi (Niemcy) wymyślili masę patchy do rm2000. Dzięki nim można mieć m. in. język skryptowy, obsługę myszki, możliwość używania całej klawiatury, wyświetlanie do 100 warstw obrazków naraz, charsety dowolnej wielkości i inne bajery.

Dragon Kombat to coś gdzie można sobie wybrać postać, przeciwnika i arenę i toczyć walki. Ilość dostępnych postaci, ich statystyki i dostępne techniki zależą od tego jak daleko jesteś w trybie Historia (możliwość importowania i eksportowania zmiennych do pliku to kolejna nowa funkcja w PowerPatchu).
krzychu1301
Wojownik z Kaioukenem

A kiedy będzie ta nowa wersja i mam nadzieję że cała będzie. To nie wina klawiatury klikałem dwa entery lub enter + z(lub x nie pamiętam który to był ale można było nim rozmowy zmienć i wystartować grę . Robiłem wcześniej sporo kombinacji z różnymi przyciskami ale to nic nie dało. A ja mam PC a nie laptopa. I mam nadzieję że szybko grę skończysz. Najlepiej podaj premierę w której myślisz że ją skończysz.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

mac402 pisze:Nasi zachodni sąsiedzi (Niemcy) wymyślili masę patchy do rm2000. Dzięki nim można mieć m. in. język skryptowy, obsługę myszki, możliwość używania całej klawiatury, wyświetlanie do 100 warstw obrazków naraz, charsety dowolnej wielkości i inne bajery.

Dragon Kombat to coś gdzie można sobie wybrać postać, przeciwnika i arenę i toczyć walki. Ilość dostępnych postaci, ich statystyki i dostępne techniki zależą od tego jak daleko jesteś w trybie Historia (możliwość importowania i eksportowania zmiennych do pliku to kolejna nowa funkcja w PowerPatchu).
1.Aha dzieki za info
2a.Serio? Wow! Fajnie
2b.Czyli to dziala jak save w Dragon Ball Z Gaiden?
Najlepiej podaj premierę w której myślisz że ją skończysz
On planuje zrobic CALA serie DB (czyli DBZ i DBGT tez) , wiec przypuszczam , ze nie wiadoma jest data jeszcze

Jednakze , nowa wersja dema bedzie zapewne nie dlugo

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

2b. Podobnie tylko, że nie będzie to automatyczne. Ty będziesz decydował kiedy zrobić eksport, coś jak w Baldur's Gate.

@krzychu1301: wrzuć na sendspace save'a z twojej gry kiedy jesteś przed próbą pchnięcia tego kamienia, to się temu przyjrzę i postaram się wyczaić co jest nie tak
krzychu1301
Wojownik z Kaioukenem

i co? przyjrzałeś się? wiesz już co jest nie tak?
ODPOWIEDZ