Dragon Ball Another Story

Wszystko o RPG Makerze.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

(pewnego razu to nawet zrobiłem część rozgrywającą się daleko po DBGT)
O_O Mac kun skubany jestes
Następna odsłona ma się skończyć się po 21 TB Saga
Ciekawe jaki dasz blad organizatora w sprawie imienia KKRTa
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
WireX
SSJ 4
Kontakt:

Post autor: WireX »

Sprawdzając staty tego niebieskiego niedźwiadka na pustyni, po ukradzeniu mi wszystkich rzeczy, wyskakuje błąd "Invalid Monster Chara". Nie wiem czy wszyscy to mają, ale zwróć na to uwagę.

[ Dodano: Sob Maj 02, 2009 3:16 pm ]
Sprawdziłem na innym przeciwniku na pustyni, zawsze wyskakuje tan sam błąd i wywala mnie do windy.
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Post autor: mac402 »

WireX pisze:Sprawdzając staty tego niebieskiego niedźwiadka na pustyni, po ukradzeniu mi wszystkich rzeczy, wyskakuje błąd "Invalid Monster Chara". Nie wiem czy wszyscy to mają, ale zwróć na to uwagę.

[ Dodano: Sob Maj 02, 2009 3:16 pm ]
Sprawdziłem na innym przeciwniku na pustyni, zawsze wyskakuje tan sam błąd i wywala mnie do windy.
No no, WireX, odkryłeś właśnie buga do naprawy. Właściwie to zrobiłem już wcześniej poprawioną wersję tego skryptu ze sprawdzaniem statusu, ale nie zamieniłem ich przed wydaniem gry (skleroza?). W każdym razie już jest naprawione.
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Nie mogę tego Oolonga złapać. Można prosić o save chwile po tym?
Obrazek

.
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Mogę znaleźć save'a, ale tej sceny możesz uniknąć wybierając "walka" zamiast "podstęp" i wtedy łapiąc Oolonga w miejscu gdzie się odprowadza żółwia Umigame.
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Hm, zapisywałem wszystko na jednym slocie więc za dużo chodzenia. XD
Obrazek

.
GokuLSSJ5
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: GokuLSSJ5 »

hmm co do postu z 2 poprzednich kart mówiłem do Astarot'a :D:D Mac widzę że gra posuwa się do przodu xD może dodasz po TB od razu "poGT'owska versie" a później wrócisz xD
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

może dodasz po TB od razu (...)GT'owska versie a później wrócisz
Fajnie by bylo gdyby dal postacie z DBGT np. Pan , ah Pan , mimo iz jestes nie doskonala wersja prawdziwej Pan z AT/DBZ i tak cie lubie , ah i antyfani Pan z DBGT (albo ci co uznawaja ze Pan z DBGT to TA sama Pan co Pan z DBZ , ydioci) powinni ZAMKNAC SWOJE RYJE!!! Bo inaczej KKRT sie pojawi i skopie im zalosne tylki jako SSJ4 :P
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Powiedz mi, BH - czy ty robisz z siebie durnia, cz robisz z nas durni, czy nic nie próbujesz z nikogo robić, tylko jesteś sobą?
Obrazek

.
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Ej, przechytrzyłeś mnie nikczemniku :).
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: skibix »

No nie da się ukryć, nikczemny łotr ze mnie xD.
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

http://www.youtube.com/watch?v=KqPc_xCXh4Y

Wrzucam filmik z jednej z walk, bo ludzie proszą żebym coś pokazał. No na razie nie jest gra gotowa, co zresztą widać wyżej np. strój Goku nie jest z TB.

Pozdro
Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: skibix »

Heh. Tryb walki wygląda podobnie jak w jednej z gierek db na gbc nawet ikonki są takie same ;D. Chyba legend of super saiyan się zwała xD. No ale zawsze można pograć w alternatywną wersję tej gry przed dbz story ;d.
GokuLSSJ5
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: GokuLSSJ5 »

SKIBIX poruszyłeś tu ważną rzecz :D To mój ulubiony tryb walki który mac zrobił bo właśnie grałem w ta grę :D mac mam pomysł na TB ale nie wiem czy go powiedzieć bo może miałeś takie zamiary a ja nie chcę zdradzać ^^ więc czekam na zgodę.
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

No cóż, zawsze chętnie słucham pomysłów, szczególnie jak to dotyczy obecnie robionej części czyli TB :wink: . Obecnie koncentruję się przede wszystkim na systemie walk no i na tym dodatkowym trybie Dragon Kombat (mówiłem już o co w nim chodzi). Jak więc masz pomysła to pisz :mrgreen: ! A jak to coś czego nie powinno się zdradzać graczowi, możesz napisać mi na PW. Aha, no i dodam że wrzucę pewnie parę Easter Eggs.
ODPOWIEDZ