a) 12 letni chlopak, ktory idzie ratowac swiat przed złem. Juz samo to zdanie sugeruje, ze jest to film dla dzieci. To bardziej fabula dla kreskowki z Cartoon Network niz filmu. Bardziej dorosly bohater trafia do szerszej publicznosci a to jednak film komercyjny i tworcy chca jednak przy tym zarobic. Poza tym przemoc i dzieci to od razu film dostalby rating przynajmniej pg-13 albo nawet M co tez wykresliloby sporo widzow z amerykanskich kin. No i MPAA pozowalilaby na mniej tworcom przy kreceniu filmu.
2. Pewnie, ze baze stanowi Piccolo Saga...ale mamy tu elementy z Buu Sagi:
a) Chichi/Videl
http://www.dragonballmovieblog.net/wp-c ... 0lo958.jpg - Chi chi
http://www.freewebs.com/dbzvegeta2/videl4.jpg - Videl
Nawet stroj jest podobny, ale nie zatrzymujmy sie na tym. W filmie Chi chi ma byc najpopularniejsza dziewczyna w szkole i lubic walczyc....hmm to przeciez zupelnie jak Videl...no i chodzi do liceum...czy co oni tam maja....czego normalna Chi chi nie robilla tylko Videl.
Sharper nie byl lajdakiem? Probowal zdemaskowac Saiyan-man'a dla korzysci wlasnych, uwazal sie za lepszego od innych, wyzywal sie na Gohanie rzucajac mu pilke bejsbolowa w leb itp....typowy school bully....ta postac z filmu to jego przelozenie.
Ami kolejna postac, ktora ma sie pojawic w filmie i ma byc najlepsza przyjaciolka Chi chi. To kolejne oczywiscie przelozenie postaci z Buu Sagi - tej blondynki, ktora sie przyjaznila z Videl.
b) Goku/Gohan
Goku z tego co slyszalem ma byc lekko naiwny w szkole itp. I to dobrze, bo to w sumie do niego pasuje. Ale nie bedzie to naiwnosc typu wychowalem sie w dzungli i nie wiem co to kibel, ale naiwnosc bardziej w strone tej, ktora prezentowal Gohan w Buu Sadze.
c) Turniej sztuk walki, w ktorym bierze udzial Chi chi, ktora chodzi do szkoly. To jak Videl z Buu Sagi.
3. Co do zielonego Piccola - teraz ci nie przytocze dokladnego adresu, ale mowil to na jakims konwencie, badz konferencji prasowej, gdy sie pytali o jego postac, ale chyba to jednak byl jakis konwent.
4. Piccolo Daimao mu dokopal i musial udac sie po ta swieta wode, aby sie wzmocnic, chocby wtedy nie byl gotowy walczyc z Piccolem.
5. Co do kontynuacji. Aktorzy podpisali kontrakt na trzy czesci. Wiec wszystko zalezy od wyniku w box officie, czy film przyniesie zysk, czy strate.
BH musze przyznac, ze podoba mi sie jak ferujesz wyroki, a nie widziales nic wiecej poza trailerem. O wszystko wiedzacy BH niech twoja swiatlosc splynie na mnie malego robaczka.