Dragon Ball Another Story
Moderator: Moderatorzy
-
krzychu1301
- Wojownik z Kaioukenem
Na pierwszym screenie ma być bez dźwięków. W 2 następnych, o których mówisz grane są mp3, więc wygląda na to że z jakiegoś powodu nie chce grać ci mp-trójek. Ewentualnie spróbuj zreinstalować chociaż nie wiem czy to coś pomoże.BH Daimaouji pisze:What?! Ja nic nie mam , nawet kursora nie slysze podczas poczatku gdzie sa Chi Chi , Videl i #18 itp.mac402 pisze:W menu jest Doragon Warudo e Yakoso, a w intrze Cha-La Head Cha-La.
A co do muzyk , to mam muzyke dopiero podczas grania , ale ani w czasie wyboru , ani podczas tych 3 opcji ani podczas intra nie mam
- BH Daimaouji
- SSJ 5
1.No i nie mamac402 pisze:Na pierwszym screenie ma być bez dźwięków. W 2 następnych, o których mówisz grane są mp3, więc wygląda na to że z jakiegoś powodu nie chce grać ci mp-trójek. Ewentualnie spróbuj zreinstalować chociaż nie wiem czy to coś pomoże.BH Daimaouji pisze:What?! Ja nic nie mam , nawet kursora nie slysze podczas poczatku gdzie sa Chi Chi , Videl i #18 itp.mac402 pisze:W menu jest Doragon Warudo e Yakoso, a w intrze Cha-La Head Cha-La.
A co do muzyk , to mam muzyke dopiero podczas grania , ale ani w czasie wyboru , ani podczas tych 3 opcji ani podczas intra nie mam
2.Gre czy sterowniki? Jak to drugie to nie wiem po co to mam robic , skoro tylko w tej grze tak mam
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Ayla Mioduńska 2003-2019
-
krzychu1301
- Wojownik z Kaioukenem
-
krzychu1301
- Wojownik z Kaioukenem
- BH Daimaouji
- SSJ 5
No to nic dziwnego , ze ci nie chodzi , najwyzej moglbys wylaczyc zbedne programy przed zagraniemkrzychu1301 pisze:słaby i stary.
Mialem podobnie z DBZ Weird Mission jak Vegeta lapal Ryby , cielo sie jak diabli
Lub Spyware'ychyba że mam jakiegoś wira na kompie bo już dłuuuuuuuuuuuuuugo nie skanowałem
Ale to jest inna wersjaale w tamtej wersji też mi się cięło ale nieraz dobrze chodziło więc nie wiem od czego to zależy.
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
-
krzychu1301
- Wojownik z Kaioukenem
w tej wersji zawsze mi się tnie tylko że nieraz więcej a nieraz mniej. Wiecie czemu tak jest?
[ Dodano: Wto Wrz 09, 2008 9:35 pm ]
[ Dodano: Sro Wrz 10, 2008 9:15 pm ]
i znowu moment z enterem nie mogę przejśc.Na pewno mac402 zmieniłeś liczbę enterów?Jesli tak to na ile? Bo ja z całej pary klikałem i nic.
[ Dodano: Wto Wrz 09, 2008 9:35 pm ]
a w ogóle tak można? bo mi się wydaje że nie.Mark pisze:Pytanie, jak przenieść Save z tamtej wersji do tej? Bo mi się wyłącza jak potem próbuję wczytać tego Save
[ Dodano: Sro Wrz 10, 2008 9:15 pm ]
i znowu moment z enterem nie mogę przejśc.Na pewno mac402 zmieniłeś liczbę enterów?Jesli tak to na ile? Bo ja z całej pary klikałem i nic.
-
DarthChips
- Przeciętny wojownik
Nie wiem czy wy tak macie, ale ja po przegranej walce z RoboPilafem zawsze mam Game Over, mimo że nie powinno go byc O_o(w poprzedniej wersji tak nie było).
. A co Dragon Kombat odkrywanie postaci wraz z postępem przygody to niezły pomysł, zachęci do dalszej gry nie tylko mnie. 
Pisałeś na TA to. Dobry pomysł z kinówką, idealnie by pasowała do gry tylko nie wiem czy nadal realizujesz ten pomysł. No i co ciekawsze zastanawiam się jak turniej będzie wyglądał.mac402 pisze:W następnej części planuję dodać fabułę z filmu 2 DB (Sleeping Princess in Devil's Castle) i 21. turniej, poza tym oczywiście nowe menu, caterpillar, tryb Dragon Kombat (taki system pojedynków odkrywany wraz z postępem gry) oraz instrukcję do gry w formacie chm. Jak się to będzie długo ciągnęło to wypuszczę wcześniej wersję tylko z nową obsługą + poprawkami (taki remake pierwszej części).
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Wiec Mac kun robisz DB Film 2 co? Fajnie
Nie wierze ze to napisales O_oJeśli chodzi o to co jest dostępne to kończy przed 21. turniejem Tenkaichi budoukai
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
Pozwolę sobie takie pytanie zapytać xD
Co do gry to nie mam o niej zielonego pojęcia, bo nie grałem. Wybaczcie - RPGmakerowe projekty nie są dla mnie.
Ale chodzi mi o to, co BH pogrubił w swoim cytacie. Bo tak sobie czytnąłem ten post i myślę, że i tak nic nie będę wiedział o co chodzi, bo nie grałem. A tu jednak mi przyszło na myśl coś takiego, że 'turniej Tenkaichi Budokai' jest źle bo alb "Turniej sztuk walki", albo "Tenkaichi Budokai". A nie "Turniej Tenkaichi Budokai". Dobrze zrozumiałem zdziwienie i niedowierzanie BH?
Co do gry to nie mam o niej zielonego pojęcia, bo nie grałem. Wybaczcie - RPGmakerowe projekty nie są dla mnie.
Ale chodzi mi o to, co BH pogrubił w swoim cytacie. Bo tak sobie czytnąłem ten post i myślę, że i tak nic nie będę wiedział o co chodzi, bo nie grałem. A tu jednak mi przyszło na myśl coś takiego, że 'turniej Tenkaichi Budokai' jest źle bo alb "Turniej sztuk walki", albo "Tenkaichi Budokai". A nie "Turniej Tenkaichi Budokai". Dobrze zrozumiałem zdziwienie i niedowierzanie BH?
.
Trochę długo nie odpowiadałem w tym temacie. Ale byłem zajęty innym projektem, mianowicie ulepszeniem programu RPG Maker 2000 ( http://tsukuru.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=942 ).
A teraz co do gry:
A teraz co do gry:
Tu jest trochę więcej procesów dziejących się naraz, więc może być to odczuwalne na słabszych kompach. Sam mam raczej średni sprzęt (1.6Ghz), ale u mnie działa dobrze. Swoją drogą ostatnio eksperymentowałem z wtyką *.dll, która używa DirectSound i pozwala odtwarzać mp3, ogg, wma itp. w rm2k, ale zbyt dużo dźwięków potrafi mulić. Szkoda bo zamierzałem ją wykorzystać, no ale to jeszcze wersja próbna. Wracając do tematu mogę dodać menu opcji gdzie będzie można wyłączyć niektóre elementy (np. odgłosy kroków) co spowoduje szybsze chodzenie gry.ale w tamtej wersji też mi się cięło ale nieraz dobrze chodziło więc nie wiem od czego to zależy. chyba że mam jakiegoś wira na kompie bo już dłuuuuuuuuuuuuuugo nie skanowałem.
Normalnie można przekopiować sobie save'y i grać dalej. W tym wypadku jest to trochę inna wersja makera, który działa z tzw. power patchem więc dlatego nie można przenieść, ale do następnych wydań będzie można przenosić save'y (chyba, że znowu zmienię wersję makera, ale mało prawdopodobne).Pytanie, jak przenieść Save z tamtej wersji do tej? Bo mi się wyłącza jak potem próbuję wczytać tego Save
Zmniejszyłem ją o 50. Mogłem przejść na swoim laptopie gdzie jest 1 klawisz enter i się udawało więc stwierdziłem, że tyle wystarczy. Dam jeszcze -50 i zobaczymy.i znowu moment z enterem nie mogę przejśc.Na pewno mac402 zmieniłeś liczbę enterów?Jesli tak to na ile? Bo ja z całej pary klikałem i nic.
Mapy do Tenkaichi budoukai są już gotowe, ale chyba nie ma sensu zamieszczać screenów, żeby nie psuć zabawy. Walki tam będą takie jak ta z Yamchą albo z Kuririnem. Do tej pory starałem się poprawić system (menusy itd.), teraz popracuję właśnie nad CBS'em. Fabułę filmu zamierzam dać, ściągnąłem sobie go nawet w wersji japońskiej, żeby było dokładnie.Pisałeś na TA to. Dobry pomysł z kinówką, idealnie by pasowała do gry tylko nie wiem czy nadal realizujesz ten pomysł. No i co ciekawsze zastanawiam się jak turniej będzie wyglądał. . A co Dragon Kombat odkrywanie postaci wraz z postępem przygody to niezły pomysł, zachęci do dalszej gry nie tylko mnie.
Damn! Ale naprawiłem już to.Nie wiem czy wy tak macie, ale ja po przegranej walce z RoboPilafem zawsze mam Game Over, mimo że nie powinno go byc O_o(w poprzedniej wersji tak nie było).
-
krzychu1301
- Wojownik z Kaioukenem