Dragon Ball Another Story

Wszystko o RPG Makerze.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
krzychu1301
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: krzychu1301 »

zrobiłem co mi kazałeś i wszystko działa jak należy.
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Post autor: mac402 »

BH Daimaouji pisze:
mac402 pisze:W menu jest Doragon Warudo e Yakoso, a w intrze Cha-La Head Cha-La.
What?! Ja nic nie mam , nawet kursora nie slysze podczas poczatku gdzie sa Chi Chi , Videl i #18 itp.

A co do muzyk , to mam muzyke dopiero podczas grania , ale ani w czasie wyboru , ani podczas tych 3 opcji ani podczas intra nie mam
Na pierwszym screenie ma być bez dźwięków. W 2 następnych, o których mówisz grane są mp3, więc wygląda na to że z jakiegoś powodu nie chce grać ci mp-trójek. Ewentualnie spróbuj zreinstalować chociaż nie wiem czy to coś pomoże.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

mac402 pisze:
BH Daimaouji pisze:
mac402 pisze:W menu jest Doragon Warudo e Yakoso, a w intrze Cha-La Head Cha-La.
What?! Ja nic nie mam , nawet kursora nie slysze podczas poczatku gdzie sa Chi Chi , Videl i #18 itp.

A co do muzyk , to mam muzyke dopiero podczas grania , ale ani w czasie wyboru , ani podczas tych 3 opcji ani podczas intra nie mam
Na pierwszym screenie ma być bez dźwięków. W 2 następnych, o których mówisz grane są mp3, więc wygląda na to że z jakiegoś powodu nie chce grać ci mp-trójek. Ewentualnie spróbuj zreinstalować chociaż nie wiem czy to coś pomoże.
1.No i nie ma
2.Gre czy sterowniki? Jak to drugie to nie wiem po co to mam robic , skoro tylko w tej grze tak mam
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
krzychu1301
Wojownik z Kaioukenem

a mam pytanko dlaczego gierka mi się tnie (i przez to nie mogę przejść tego momentu z tą lawą (ogień dym nie wiem co to ) bo gra mi się tnie i nie da rady przejść)
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Jaki masz komputer?
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
krzychu1301
Wojownik z Kaioukenem

słaby i stary.

[ Dodano: Wto Wrz 09, 2008 3:16 pm ]
ale w tamtej wersji też mi się cięło ale nieraz dobrze chodziło więc nie wiem od czego to zależy. chyba że mam jakiegoś wira na kompie bo już dłuuuuuuuuuuuuuugo nie skanowałem.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

krzychu1301 pisze:słaby i stary.
No to nic dziwnego , ze ci nie chodzi , najwyzej moglbys wylaczyc zbedne programy przed zagraniem

Mialem podobnie z DBZ Weird Mission jak Vegeta lapal Ryby , cielo sie jak diabli
chyba że mam jakiegoś wira na kompie bo już dłuuuuuuuuuuuuuugo nie skanowałem
Lub Spyware'y
ale w tamtej wersji też mi się cięło ale nieraz dobrze chodziło więc nie wiem od czego to zależy.
Ale to jest inna wersja

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Mark
SSJ 2

Post autor: Mark »

Pytanie, jak przenieść Save z tamtej wersji do tej? Bo mi się wyłącza jak potem próbuję wczytać tego Save
krzychu1301
Wojownik z Kaioukenem

w tej wersji zawsze mi się tnie tylko że nieraz więcej a nieraz mniej. Wiecie czemu tak jest?

[ Dodano: Wto Wrz 09, 2008 9:35 pm ]
Mark pisze:Pytanie, jak przenieść Save z tamtej wersji do tej? Bo mi się wyłącza jak potem próbuję wczytać tego Save
a w ogóle tak można? bo mi się wydaje że nie.

[ Dodano: Sro Wrz 10, 2008 9:15 pm ]
i znowu moment z enterem nie mogę przejśc.Na pewno mac402 zmieniłeś liczbę enterów?Jesli tak to na ile? Bo ja z całej pary klikałem i nic.
DarthChips
Przeciętny wojownik

Post autor: DarthChips »

Nie wiem czy wy tak macie, ale ja po przegranej walce z RoboPilafem zawsze mam Game Over, mimo że nie powinno go byc O_o(w poprzedniej wersji tak nie było).
mac402 pisze:W następnej części planuję dodać fabułę z filmu 2 DB (Sleeping Princess in Devil's Castle) i 21. turniej, poza tym oczywiście nowe menu, caterpillar, tryb Dragon Kombat (taki system pojedynków odkrywany wraz z postępem gry) oraz instrukcję do gry w formacie chm. Jak się to będzie długo ciągnęło to wypuszczę wcześniej wersję tylko z nową obsługą + poprawkami (taki remake pierwszej części).
Pisałeś na TA to. Dobry pomysł z kinówką, idealnie by pasowała do gry tylko nie wiem czy nadal realizujesz ten pomysł. No i co ciekawsze zastanawiam się jak turniej będzie wyglądał. :). A co Dragon Kombat odkrywanie postaci wraz z postępem przygody to niezły pomysł, zachęci do dalszej gry nie tylko mnie. :P
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Wiec Mac kun robisz DB Film 2 co? Fajnie
Jeśli chodzi o to co jest dostępne to kończy przed 21. turniejem Tenkaichi budoukai
Nie wierze ze to napisales O_o

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Pozwolę sobie takie pytanie zapytać xD
Co do gry to nie mam o niej zielonego pojęcia, bo nie grałem. Wybaczcie - RPGmakerowe projekty nie są dla mnie.

Ale chodzi mi o to, co BH pogrubił w swoim cytacie. Bo tak sobie czytnąłem ten post i myślę, że i tak nic nie będę wiedział o co chodzi, bo nie grałem. A tu jednak mi przyszło na myśl coś takiego, że 'turniej Tenkaichi Budokai' jest źle bo alb "Turniej sztuk walki", albo "Tenkaichi Budokai". A nie "Turniej Tenkaichi Budokai". Dobrze zrozumiałem zdziwienie i niedowierzanie BH?
Obrazek

.
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Trochę długo nie odpowiadałem w tym temacie. Ale byłem zajęty innym projektem, mianowicie ulepszeniem programu RPG Maker 2000 ( http://tsukuru.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=942 ).

A teraz co do gry:
ale w tamtej wersji też mi się cięło ale nieraz dobrze chodziło więc nie wiem od czego to zależy. chyba że mam jakiegoś wira na kompie bo już dłuuuuuuuuuuuuuugo nie skanowałem.
Tu jest trochę więcej procesów dziejących się naraz, więc może być to odczuwalne na słabszych kompach. Sam mam raczej średni sprzęt (1.6Ghz), ale u mnie działa dobrze. Swoją drogą ostatnio eksperymentowałem z wtyką *.dll, która używa DirectSound i pozwala odtwarzać mp3, ogg, wma itp. w rm2k, ale zbyt dużo dźwięków potrafi mulić. Szkoda bo zamierzałem ją wykorzystać, no ale to jeszcze wersja próbna. Wracając do tematu mogę dodać menu opcji gdzie będzie można wyłączyć niektóre elementy (np. odgłosy kroków) co spowoduje szybsze chodzenie gry.
Pytanie, jak przenieść Save z tamtej wersji do tej? Bo mi się wyłącza jak potem próbuję wczytać tego Save
Normalnie można przekopiować sobie save'y i grać dalej. W tym wypadku jest to trochę inna wersja makera, który działa z tzw. power patchem więc dlatego nie można przenieść, ale do następnych wydań będzie można przenosić save'y (chyba, że znowu zmienię wersję makera, ale mało prawdopodobne).
i znowu moment z enterem nie mogę przejśc.Na pewno mac402 zmieniłeś liczbę enterów?Jesli tak to na ile? Bo ja z całej pary klikałem i nic.
Zmniejszyłem ją o 50. Mogłem przejść na swoim laptopie gdzie jest 1 klawisz enter i się udawało więc stwierdziłem, że tyle wystarczy. Dam jeszcze -50 i zobaczymy.
Pisałeś na TA to. Dobry pomysł z kinówką, idealnie by pasowała do gry tylko nie wiem czy nadal realizujesz ten pomysł. No i co ciekawsze zastanawiam się jak turniej będzie wyglądał. . A co Dragon Kombat odkrywanie postaci wraz z postępem przygody to niezły pomysł, zachęci do dalszej gry nie tylko mnie.
Mapy do Tenkaichi budoukai są już gotowe, ale chyba nie ma sensu zamieszczać screenów, żeby nie psuć zabawy. Walki tam będą takie jak ta z Yamchą albo z Kuririnem. Do tej pory starałem się poprawić system (menusy itd.), teraz popracuję właśnie nad CBS'em. Fabułę filmu zamierzam dać, ściągnąłem sobie go nawet w wersji japońskiej, żeby było dokładnie.
Nie wiem czy wy tak macie, ale ja po przegranej walce z RoboPilafem zawsze mam Game Over, mimo że nie powinno go byc O_o(w poprzedniej wersji tak nie było).
Damn! Ale naprawiłem już to.
krzychu1301
Wojownik z Kaioukenem

ale ci przecież piszę że tamta wersja nieraz tak samo mi chodziła jak ta.

[ Dodano: Czw Wrz 11, 2008 3:23 pm ]
i szkoda że nie mógłbyś zrobić tak żeby pisało ile enterów trzeba wcisnąć. i jak byś kliknął jeden to ta liczba by się o 1 zmniejszyła.
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Hmm... mógłbym tak zrobić, ale raczej nie liczbę tylko np. jakiś pasek który musiałby się wypełnić do końca i wiadomo by było, że się wtedy ruszy ;)
ODPOWIEDZ