Oolong czy Puar?

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

Kogo bardziej lubisz?

Oolong'a
9
38%
Puar'a
9
38%
Obu lubię
3
13%
Obu nie lubię
3
13%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

BH Daimaouji pisze: Widzisz Puar nawet by mogl byc mysza!!! (wtedy bym bardziej go lubil)

Z tego jasno wynika, iż BH wie, że Puar to on.
Obrazek

.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Ferdus47 pisze:
BH Daimaouji pisze:1.Ta Puar przypomina kota , ALE NIM NIE JEST!!! Sajanowie/Saiyajinowie i tsufule tez przypominaja ludzi a nimi nie sa
2.Pan Akira dla ciebie , daj mu szacunek!
3.Pan Akira to napisal w dziale "Zapytaj sie mnie wszystkiego" (skad chyba tez pochodzi przypuszczalne imie dla mamy Bulmy). Fani mowia ze np. Vegeta zafarbowal wlosy lub Vegeta sie pomylil ze sajana wlosy nie wypadaja bo Nappa nie ma wlosow co jest stekiem bzdur
zobacz np. na inne koty w dragon ballu szczególnie na tego kota co łapał Goku podczas treningu z Mr Popo
?

KKRT nie lapal zadnego kota jak trenowal u Mr. Popo o ile Toei cos nowego dali , jedyne co pamietam w anime to walczyl ze swoim "klonem" (w mandze sam tak wyglada :P)
Po pierwsze "ten" Puar, a nie "ta" Puar nieodróżniasz już płci??
Po drugie podaj mi linka, gdzie Pan Akira to powiedział.
Po trzecie Goku łapał takiego niebieskiego kota co wyglądał jak Puar to był chyba 127 odcinek DB zwykłego.
Po czwarte już nie chce mi się z tobą kłócić ja uważam, że to kot, a ty uważaj jak chcesz.
1.To bylo w sensie "tak" , wiem ze to chlopak przeciez duh
2.masz
Dragonball Graphic Novel Volume #2. Akira Toriyama's "ASK ME ANYTHING" Corner! reprint of original questions asked by JP readers.

Q. I like Pu'ar. I told my brother that Pu'ar is a cat and he told me that Pu'ar is a mouse. Who is right?

A. Actually, Pu'ar is neither a cat nor a mouse, but I drew him a little bit like a cat
Wiec i co teraz o tym myslisz?

Jakby co nie jestem pewien czy to 100% dobre tlumaczenie , zobaczymy co Robert powie na ten temat bo on ma wszystkie mangi DB

3a.To chyba byl Karin (w mandze nie jest bialy) lub sam nie wiem , ktos ma screena?
3b.Yep to scena z anime wiec sie nie liczy
4.To TY uwazaj jak chcesz , Puar to NIE kot i to zostalo potwierdzone
E tam może być w innym sensie, ale piszę, że "ten Puar", ponieważ niektórzy przez parę angielskich i tylko angielskich stron uważają, że to ona, a to jest on.
1.Ja po graniu w B3 i widzeniu ze Puar to ona nie moglem w to uwierzyc ze zrobyli z NIEGO tranwestyte w ang. dubbingu
2.Ja taki nie jestem , wiem ze Puar to ON gdyz Yamcha sie GO nie boi (i Puar moglby zmienic postac w dziewczyne/chlopaka kiedy chce zeby to zobaczyc)

BTW to ze jest to z wikipedii (lub Dragonballwiki) nie znaczy ze to bylo napisane przez jakiegos n00ba gdyz sam widzialem dowod
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ferdus47
Silniejszy Saiya-jin

Post autor: Ferdus47 »

A masz linka, gdzie to jest, bo chciałbym przeczytać. Dla mnie i tak to kot jest ale przeczytac chce a co do jego płci to anglicy zawsze robili dużo błędów, bo jakoś strony w innych językach piszą, że to on jest tylko anglicy takie bzdury piszą, nawet w tej wikipedii było, że Pan Akira oficjalnie w mandze dał mu płeć męską oczywiście nie wiadomo, czy to nie było przez fana napisane.
Awatar użytkownika
GokugetaSS6
SSJ 4+

Post autor: GokugetaSS6 »

Q. I like Pu'ar. I told my brother that Pu'ar is a cat and he told me that Pu'ar is a mouse. Who is right?

A. Actually, Pu'ar is neither a cat nor a mouse, but I drew him a little bit like a cat

Hmm tutaj nie ma sie co klucic. Jasno jest napisane ze Puar nie jest ani mysza ani kotem wiec o co chodzi?

A odonosnie plci :

Puar = mezczyzna = w ktoryms odcinku na poczatku Oolong powiedzial : O to TY Puar.

Oolong = mezczyzna = gdzies na poczatku DB Puar powiedzial ze : On mnie bil w szkole.
Ostatnio zmieniony pn mar 24, 2008 10:29 pm przez GokugetaSS6, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

GokugetaSS6 pisze:

Hmm tutaj nie ma sie co klucic. Jasno jest napisane ze Puar nie jest ani mysza ani kotem wiec o co chodzi?
Mu to powiedz
Oolong = mezczyzna = gdzies na poczatku DB Puar powiedzial ze : On mnie bil w szkole.
Fuj , Oolong to doprawdy jakis typ spod czarnej gwiazdy , biedny Puar tutaj sie zgodze z Rafalem
Puar = mezczyzna = w ktoryms odcinku na poczatku Oolong powiedzial : O to TY Puar
To nic nie potwierdza , na dziewczyny podobnie mozna powiedziec jak np. do Ai Sakury (Kasii) , "A to ty Ai Sakura (Kasia)"

W tym przypadku slowo "ty" odnosi sie do ogolnych form nie koniecznie chlopcow

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

GokugetaSS6 pisze:Cytat:

/vouch
BH Daimaouji pisze:Cytat:
Puar = mezczyzna = w ktoryms odcinku na poczatku Oolong powiedzial : O to TY Puar

To nic nie potwierdza , na dziewczyny podobnie mozna powiedziec jak np. do Ai Sakury (Kasii) , "A to ty Ai Sakura (Kasia)"
"Ty" to zaimek osoby drugiej, jest bezplciowy, ale Kasia w dopelniaczu to nie Kasii a Kasi ;}
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
Awatar użytkownika
GokugetaSS6
SSJ 4+

Post autor: GokugetaSS6 »

Dobra moze to z przykladem Ty nie bylo dobre ale to napewno bedzie. Puar musial byc mezczyzna poniewaz Yamsha przerazliwie bal sie kobiet.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Maciek pisze:"Ty" to zaimek osoby drugiej, jest bezplciowy, ale Kasia w dopelniaczu to nie Kasii a Kasi ;}
Ups , a skad mialem niby wiedziec? Skoro prawie kazdy wyraz koncowy sie na "ia" zmienia sie na "ii"
Puar musial byc mezczyzna poniewaz Yamsha przerazliwie bal sie kobiet.
Nom na stronie o tym tez byl taki pomysl

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

Maciek napisał/a:
"Ty" to zaimek osoby drugiej, jest bezplciowy, ale Kasia w dopelniaczu to nie Kasii a Kasi ;}

Ups , a skad mialem niby wiedziec? Skoro prawie kazdy wyraz koncowy sie na "ia" zmienia sie na "ii"
Miodkiem nie jestem, ale chyba zadne polskie imie nie konczy sie na 'ii' w dopelniaczu.
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
Awatar użytkownika
AdeQkun
Oozaru

Post autor: AdeQkun »

Zaznaczyłem oolonga,bardziej go lubie po tej akcji co bulma dala mu tego cukierka,pamietam smiac mi sie chciało:D
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

krova pisze:
Miodkiem nie jestem, ale chyba zadne polskie imie nie konczy sie na 'ii' w dopelniaczu.
Aha , ale skad mialem to wiedziec niby?

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Z polskiego ?..
Obrazek

.
lol
Silniejszy Saiya-jin

Post autor: lol »

Albo z książek.
Ja wolę Ulonga, fajniejszy, zabawniejszy, a Puar taki nijaki. Nawet do końca nie wiadomo, jakiej płci.
Jestem nowy!

Obrazek
Ferdus47
Silniejszy Saiya-jin

Post autor: Ferdus47 »

lol pisze:Albo z książek.
Ja wolę Ulonga, fajniejszy, zabawniejszy, a Puar taki nijaki. Nawet do końca nie wiadomo, jakiej płci.
Wiadomo on jest samcem, i nie słuchaj się paru angielskich stron, bo bzdury piszą.
ODPOWIEDZ