¤ Co sądzicie o... chomikach! ¤

Tylko tu można offtopicować i zamieszczać ogłoszenia. Posty z tego forum nie są liczone.

Moderator: Moderatorzy

Czy lubisz chomiki?

Tak
11
58%
Nie
8
42%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

Wiewiorki sa bardziej 'dzikie' od chomikow i z tego powodu potrzeba dluzszego treningu zeby sie z taka wiewiorka dalo pobawic. Mialem krolika, ktory zachowywal sie podobnie do twojej wiewiorki, gryzl do krwi, biegal w kolko, tupal, sikal wszedzie, gdzie wiedzial, ze mnie to zdenerwuje... Ale minelo pare lat i teraz zachowuje sie jak pies: chodzi i wszystko oglada, obwachuje i zostawia swoje zapachy (w odroznieniu od psa krolik nie musi sikac aby to zrobic, pociera miejsce dolna czescia ryjka, bo tam ma strefy erogenne ;p
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

MeTeO*kSg* pisze:Chomiki są obleśne i nie mozna sie z nimi bawic !
Co to ma być? Obleśne to są psy jak się za przeproszeniem zesrają w pokoju. Chomiki są fajne, wiem bo kolega miał. No i nie zaostawiają mega kału, tylko malutkie boboki, o wyglądzie pieprzu. Produkują to na potęgę. Może by otworzyć wytwórnie pieprzu...

Miałem królika, był bardzo fajny. Na początku przestraszony i gryzł, a potem chciał być tylko głaskany. Miły zwierzak imo.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Post autor: MeTeO* »

Psy srają w pokoju na początku, a jak je wychowasz dobrze to juz nie będą !
To dowód na to ze psa obchodzi twoje zachowanie, a chomika nie wazne jak wychowasz to będzie sie tak samo zachowywał ! Chomik ma cie za przeproszeniem w dupie, a pies za tobą tęskni !
Awatar użytkownika
razz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: razz »

MeTeO*kSg* pisze:Lepiej namów mame na psa !
Niestety psem trzeba się więcej opiekować, ponieważ nie można go zamknąć w klatce.
krova pisze:(w odroznieniu od psa krolik nie musi sikac aby to zrobic, pociera miejsce dolna czescia ryjka, bo tam ma strefy erogenne ;p
Nie do końca, niektóre psy tego wcale nie robią, weźmy na przykład pekińczyki, moja siostra ma takowego od ponad miesiąca i on nie znaczy terenu.
pp3088 pisze:Obleśne to są psy jak się za przeproszeniem zesrają w pokoju.
Psa można tego szybko oduczyć
Psy srają w pokoju na początku, a jak je wychowasz dobrze to juz nie będą !
To dowód na to ze psa obchodzi twoje zachowanie, a chomika nie wazne jak wychowasz to będzie sie tak samo zachowywał ! Chomik ma cie za przeproszeniem w dupie, a pies za tobą tęskni !
Po części z tym się zgadzam, ale chomiki po jakimś czasie przyzwyczajają się do właściciela, tak jak większość zwierząt.
Teraz pewnie zadacie mi pytanie dlaczego tak bronie psy, a więc jak już wspomniałem moja siostra ma od dłuższego czasu pekińczyka, zwie się Spajki, często przychodzi do mojego pokoju bawić się, nie trzeba dużo mu mówić, by robił kupe tam, a nie tu, nie gryzł po rękach, ale swojego misia-zabawkę. To bardzo mądre zwierze i proszę nie mówić nic złego o wszystkich psach, ponieważ są psy pilnujące posesji, mieszańce, czy jakieś potworki, nazwijmy je psami obronnymi i psy maskotki, bardzo rozumne i fajne, to tak jak by chomika porównywać do szczura!
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Post autor: MeTeO* »

Razz, chyba o to chodzi, zeby psem sie zajmowac, bo co to za zwierze któremu nie musisz poswięcać wogóle czasu, a on sie tym nie przejmuje...No bo jak sie mozna bawić z chomikiem ? Wsadzic go do tego kółka i pattrzeć jak biega ? ;)
Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Post autor: Rav »

krova pisze:Wiewiorki sa bardziej 'dzikie' od chomikow i z tego powodu potrzeba dluzszego treningu zeby sie z taka wiewiorka dalo pobawic. Mialem krolika, ktory zachowywal sie podobnie do twojej wiewiorki, gryzl do krwi, biegal w kolko, tupal, sikal wszedzie, gdzie wiedzial, ze mnie to zdenerwuje...
A moja wiewiórka mi kiedyś przegryzła kabelek od głośniczków :P
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

A wez nawet nic nie mow... Ile ja stracilem myszek, klawiatur i innych okablowanych rzeczy przez te stworzenia! Teraz boje sie dotykac kabli, bo kiedys walnal mnie prad jak podlaczalem ten zasilajacy do kompa, a akurat mial na sobie slady tych 'słodkich' ząbków O_O
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
ODPOWIEDZ