Oczywiście wpadłem na genialny pomysł, aby założyć temat o porównaniu Naruto między Mangą, a Anime. Proszę o wasze wypowiedzi.
Osobiścię uważam, że lepszą formą "ukazywania" tej właśnie "opowieści" jest anime, ponieważ jest to troche bardziej rozwinięta forma mangi, a na dodatek jest ona zanimowana i można oglądać sceeny walk jak i inne poczynania bohaterów.
Teraz czekam na wasze wyniki głosowania , a także wypowiedzi.
1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
Głos idzię na Mangę. Anime oglądałem tylko około 25 odcinków, za to Mangę obcykałem od 1 tomu do 12, przy okazji w ręce wpadł mi także 14. Czytanie zakończyłem na 18. Dlatego głos na Mangę.
Osobiście Uważam że manga jest ciekawsza dlatego że Anime przemienia bardzo dużo żeczy przykładem jest
Symbol Nejiego na czole w anime to jest duży X a w mandze to swastyk.. i dobrze że to zmienili bo ludzie mają bardzo różne skojarzenia z tym symbolem.
Ale anime ma również swój + bo dodaje wiele różnych "czesci" do np. walk
Ogólnie zawsze bardziej lubiłem anime, wydawało mi sie, że to lepszy sposób przekazu. I tak też jest w tym przypadku, bo czytałem tylko jeden tom Naruto, a oglądałem 100 odcinków. Może jakbym miał wiecej tomów to głos poszedł by na mange, ale w tym wypadku oddaje głos na anime
Ciepła lekturka przy kominku to raczej nie jest coś w moim stylu. Zdecydowanie bardziej lubię anime, gdzie można zobaczyć pełną akcję i dramatyczniejsze chwile. Na kartkach papieru nie udaje mi się doznać takich wrażeń.
Sam nie wiem co jest lepsze... Manga ma ten plus, że powstaje więcej odcinków niż anime, a raczej wyprzedza anime o wiele odcinków. Do tego jest czytelna, można szybko przejrzeć po raz drugi obrazki, fajnie się czyta i poznaje historię.
Ale Anime ma ten plus, że często dodają tam jakieś rzeczy, przedłużają odcinek za wszelką cenę i to mnie cieszy, bo dzięki temu pierwsze odcinki Shippuudena w wersji Anime są zdecydowanie ciekawsze. Jakby ktoś widział trening Naruto i Sakury z ich nauczycielem Kakashim w obu wersjach, to by zrozumiał.
Tylko jest jeden problem: Anime często też omija niektóre istotne fakty i miesza kolejność, wtedy robi się problematycznie... Oglądając anime nigdy nie miejmy pewności, że wszystko stamtąd działo się tak naprawdę.
Mimo wszystko to właśnie Anime mnie urzekło, jest naprawde świetne i na nie zagłosuję.
Anime lepsze-wszystko bardziej szczegolowe i ciekawsze cos sie dzieje rusza. W mandze troche mniej ciekawie wygladaja np. walki. Czytalem troche shipuuden ale tak to nie mialem okazji czytac mangi moze dlatego
Głos idzię na Mangę. Anime oglądałem tylko około 25 odcinków, za to Mangę obcykałem od 1 tomu do 12, przy okazji w ręce wpadł mi także 14. Czytanie zakończyłem na 18. Dlatego głos na Mangę.
Zdecydowanie zmieniam zdanie. Początkowe tomy Mangi są pro, ale np. taki 22, 23 lekko zanudza. A że ostatnio zabrałem się za Anime, poznałem jego piękno. Shippuden jest koxiarski, a zwykły Naruto też ołni system. Anime ma tez klimat...to coś co przyciąga człowieka...ale głosu zmienić już nie mogę ;p