Dragon Ball vs. Naruto
Moderator: Moderatorzy
Naruto pisał i pisze jedna osoba, o ile się nie mylę, tylko firmy drukarskie dodają sobie komentarze itp.
Aha i jeszcze jedno. Nie mogę powiedzieć, że Naruto jest lepsze, a jedynie, że podoba mi się bardziej pod niektórymi względami od Dragon Ball'a. Przecież zazwyczaj oglądając Naruto myślę o Dragon Ball'u, coś w tym jest!
No i fakt, Wolak prawie zawsze ma rację, nie powinno się porównywać anime intergalaktycznego(tj. Dragon Ball) opowiadającego o losach wszechświata, o saiyanach i wogóle z takim anime jak Naruto, które mówi o historii ninja - i to właśnie mi się podoba, te techniki i życie ninja poza misjami. Nie ciekawi was co robią zabójcy po służbie? Przecież mogą mieć żonę, dzieci, a nawet hobby!
Aha i jeszcze jedno. Nie mogę powiedzieć, że Naruto jest lepsze, a jedynie, że podoba mi się bardziej pod niektórymi względami od Dragon Ball'a. Przecież zazwyczaj oglądając Naruto myślę o Dragon Ball'u, coś w tym jest!
No i fakt, Wolak prawie zawsze ma rację, nie powinno się porównywać anime intergalaktycznego(tj. Dragon Ball) opowiadającego o losach wszechświata, o saiyanach i wogóle z takim anime jak Naruto, które mówi o historii ninja - i to właśnie mi się podoba, te techniki i życie ninja poza misjami. Nie ciekawi was co robią zabójcy po służbie? Przecież mogą mieć żonę, dzieci, a nawet hobby!
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Mowiac o tym to jak sie wymawia Naruto w jezyku japonskim? Nar(u)do czy Nar(u)to? Bo w parodii filmiku Vegeta powiedzial Nardo a fan co dal ten filmik napisal ze on mowi "Naruto"Beniu pisze:Chyba raczej Narutorazz pisze: Naturo Naturo, Naturo .
Michal - Yamcha i Tenshin na poczatku byli zlymi bohaterami (Tenshin tym bardziej) , potem chcieli dorownac Kakarottowi sila , Krilan wszak BYL rywalem KKRTa nap ocztaku ale nie chcial zniszcyc swiata
Jak pisalem moj kolega Redleaf pisal ze mozna to nazwac kontynuacja DB , ba nawet na forum Bardocka byla jedna postac na kogos avatarze co miala ulozenie ciala jak TronkPrzecież zazwyczaj oglądając Naruto myślę o Dragon Ball'u, coś w tym jest!
Zreszta nie tylko Naruto jest podobne do DB! Patrzac na Eve z Oban Star Racers przypomina mi ona Pan! (szczegolnie jako mala (4 letnia) dziewczynka) , nie liczac ksiecia Aikki co zachowuje sie niemal jak Kakarotto!
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Ayla Mioduńska 2003-2019
Bartuś kun
zgadza się co do Tiena i Yamchy
ale mi chodzi o ratowanie świata, a nie o to kto był zły
Piccoli i Vegeta zanim stali się dobzi to chcieli zawładnąć planetą, a Tien i Yamcha byli raczej postaciami negatywnymi, a nie prawdziwymi przeciwnikami
zastanawiam się czy nie nadać ci Bartuś nowej ksywy, mam dwie propozycje:
1.Sokole oko
2.Bartuś I Upierdliwy xD
teraz jestem pewny, że lepiej będzie pasować opcja pierwsza xD
zgadza się co do Tiena i Yamchy
ale mi chodzi o ratowanie świata, a nie o to kto był zły
Piccoli i Vegeta zanim stali się dobzi to chcieli zawładnąć planetą, a Tien i Yamcha byli raczej postaciami negatywnymi, a nie prawdziwymi przeciwnikami
zastanawiam się czy nie nadać ci Bartuś nowej ksywy, mam dwie propozycje:
1.Sokole oko
2.Bartuś I Upierdliwy xD
teraz jestem pewny, że lepiej będzie pasować opcja pierwsza xD
Ostatnio zmieniony pn mar 19, 2007 8:23 pm przez Acer, łącznie zmieniany 3 razy.
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
- BH Daimaouji
- SSJ 5
1.Zjadles "r" popraw toMichal pisze:Batuś kun
Piccoli i Vegeta zanim stali się dobzi to chcieli zawładnąć planetą
2.Ale i tak Vegeta potem chcial zniszczyc swiat
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
1.Pisze! DB miał rysunki robione ręcznie! To były lata pracy i pasji! Napisać historie może każdy! (dowód? nawet nasze fanficki, to jest rodzaj naszych własnych anime!) oczywiście, zgadzam się, że aby wymyślić historię takiej jakości, potrzebny jest talent, ale moim skromnym zdaniem: Naruto nie ma tego uroku, autor nie włożył tyle trudu w swoje dzieło.Dae pisze:Naruto pisał i pisze jedna osoba, o ile się nie mylę, tylko firmy drukarskie dodają sobie komentarze itp.
Nie ciekawi was co robią zabójcy po służbie? Przecież mogą mieć żonę, dzieci, a nawet hobby!
Ale o guście już mówiłem i nadal trzymam się tego samego zdania. Wszak sam Naruto nie oglądałem.
2.Patrząc co się dzisiaj dzieje, bardziej mnie interesuje co oni robią NA służbie.
Ja (1-09-2008 12:44)
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Oczywiscie ze maja! A co myslales? Przeciez to ludzkie "zlo" , a te (cenzura) nie umieja nic zrobic poprawnieDae pisze:Nie ciekawi was co robią zabójcy po służbie? Przecież mogą mieć żonę, dzieci, a nawet hobby!
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
Dragon Ball vs. Naruto
Jeszcze się tutaj nie wypowiedziałem...dziwne, ale cóż. Czas nadrobić zaległości.
Plusy Naruto:
Od groma technik - są dokładnie opisywane i to jest plus!
Postacie - ich charakter, życie, wszystko jest dokładnie opisane. Każda postać idzie swoją własną drogą...
Odcinki - wychodzą...i bardzo dobrze
Manga - naprawdę genialna!!! Polecam!!!
Minusy Naruto:
Opisywanie technik - jest ciekawe, ale z czasam nudzi.
Sasuke i kobiety - nudne jest ciągłe uwielbianie Sasuke.
Plusy Dragon Balla:
Akcja - cały czas coś się dzieje! Brawo!
Postacie - jest kilka postaci o tak ciekawej historii że szok!
Humor - przy DB zlewam xD
Walki - główne danie. Walki w DB są niezastąpione.
Kinówki i... - i Brolly oczywiście
Czy jakaś inna postać z filmów kinowych stała się tak popularna jak Brolly z DB (mówię o Anime)
Manga - najlepsza Manga świata 
Minusy Dragon Balla:
Bakterian - gdy czytałem o nim odcinek w mandze, wymiotować się chciało ;/
Jak dla mnie tyle. Cała reszta mi pasuje
Wniosek: Naruto zdecydowanie przewyższa DB pod względem grafiki, historii, postaci...ale i tak dla mnie Smocze Kule są o wiele lepsze. Dlaczego? Bo jest to Anime, które pobudziło serca wielu osób, w tym moje. DB rulez!!!
Jeszcze się tutaj nie wypowiedziałem...dziwne, ale cóż. Czas nadrobić zaległości.
Wniosek: Naruto zdecydowanie przewyższa DB pod względem grafiki, historii, postaci...ale i tak dla mnie Smocze Kule są o wiele lepsze. Dlaczego? Bo jest to Anime, które pobudziło serca wielu osób, w tym moje. DB rulez!!!

Nie mam siły, ani chęci wymieniać plusów oraz minusów obu mang... jest to jedno z najcięższych pytań postawionych, ponieważ DB znam od małego i bardzo je polubiłem - wręcz nim żyłem, natomiast sama fabuła Naruto oraz akcja rozgrywana tam... nie potrafie wyobrazić sobie lepszego anime... jedynie właśnie DB mu dorównuje. Mimo to uważam, że po porównaniu tych dwóch - Naruto jest ciut lepsze, takie jest moje zdanie. Dlatego na nie zagłosuje.

- filip_3521
- SSJ 2
Wyraże teraz moie zdanie, jeśli chodzi o anime Naruto jest lepiej zrobione, ale kto się temu dziwi?
Drgon Ball - rok powtania 1989
Naruto - rok powstania 2003
Więc ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości, i niech nikt się nie dziwi że w Naruto są super walki itp. idt. Ale jak zawsze obstaje za DB, i oczywiście na DB głosuje
Więc ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości, i niech nikt się nie dziwi że w Naruto są super walki itp. idt. Ale jak zawsze obstaje za DB, i oczywiście na DB głosuje
- Damianeku666
- USSJ
- Kontakt:
- Damianeku666
- USSJ
- Kontakt:
eh wypowiedzi są podobne jak na jakimś forum o naruto, tylko że tamci byli by za naruto . | Trudno nie wskazać na to co się po 6 razy od dzieciństwa oglądało i takie jest moje zdanie| bo zamiast DB mogło lecieć Naruto i było by że Naruto lepsze i ect

1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >