Jak zaczełą się wasza przygoda z DB?

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ozak_ssj
Oozaru

Post autor: ozak_ssj »

moja chistoria z db zaczęła sie mało ciekawie otóż:
byłem małym brzdżącem miałem około 6-7 lat.
jak każdy maluszek łaziłem se po kanałach na minimaxie były powturki trochę mnie znudziły pogrzebałem dla zabawy na kanałach ,a tu nagle o jest!!!jakaś fajna"bajka"(bo wtedy nie wiedziałem nic o mandze i anime)
tak pooglądałem a kiedy odcinek się skończył(to był jeden z pierwszych odcinków db)byłem strasznie podniecony (podskakiwałem sobie :P ).
puźniej mam z 8 lat przeprowadzka(ale super) kiedy tata podłączał telewizor pod prąd ja zobaczyłem na zegarek i nagle o (piiiiii) dbz jusz leci :D .
(tato pośpiesz się z tym telewizorem!!!)dobra wkońcu podłączony przełanczam na tvn7(nie pamiętam czy to tvn7 czy rtl7 było)i jupi dragonball jusz leciał!!!(to była C(w)ell saga)ale to były stare dobre czasy 8)
i do tej pory jestem, maniakiem db....można ocenić mój stopień maniaka db
w skali 1-100
mój brat i reszta mówią że nie można przeliczyć :D
http://www.cash-4you.org/site/index.php?refid=377
zarabiaj na czytaniu maili od 5grdo 1zł za jednego maila!!!zarabiaj na poleconych oraz na płatne zapisy i kliki w banerry i linki :D
tego nie możesz przeoczyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Post autor: Rav »

Gdy byłem mały - chyba z 6 czy 7 lat temu - natrafiłem na RTL 7 na odcinek DB, w którym Goku miał zmierzyć się z Pilafem i S.A. walczących w specjalnych maszynach (walka toczyła się o smocze kule - jeśli Goku wygra dostaje smoczą kulę od Pilafa, jeśli przegra daje mu pozostałe 6). Nie wiedzieć czemu nie spodobało mi się, więc zmieniłem kanał. Jakiś czas później natrafiłem na DB jeszcze raz. Trafiłem wtedy akurat na jeden z ostatnich odcinków DB - gdy Goku walczył z Piccolem w finale turnieju. Walka mnie wciągnęła i obejrzałem odcinek do końca. Byłem ciekaw, co będzie dalej, skoro Piccolo (którego nie wiem czemu uznałem za finalnego wroga) został pokonany. Prawdopodobnie przegapiłem kilka odcinków, bo następnym odcinkiem który widziałem, był pierwszy odcinek DBZ - gdy przyleciał Raditz. Wtedy oglądanie DBZ bardzo mnie wciągnęło. Obejrzałem je wraz z DBGT a później jeszcze wszystkie trzy części 2 czy 3 razy (nie pamiętam ile razy to leciało na RTL/TVN 7).
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Post autor: Kris »

gdy miałem mało lat bo niemiętam ile zobaczyłem pierwszy odc. db i niewiedziałem co to jest ale oglądałem gdż myślałem że będą się trovhe bić a tu prosze non stop nawalanka
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Moja przygoda zaczęła się tak: Były ferie. Dwa tygdnie wolnego. Nudziłem się więc włączyłem RTL7. Leciał tam Dragon Ball odcinki z Gen. Niebieskim. Oglądałem do odcinka z pokonaniem Red Ribbon.
Potem na wakacjach oglądałem całą sagę Frezera I Cella. A potem jeszcze DBGT :)
Obrazek
Beniu
SSJ 4

Post autor: Beniu »

GDy miałem gdzies z 8 lat to moja siostra to codziennie oglądała. Zachęcała mnie cały czas żebym ja zobaczył, ale ja nigdy nie chciałem. Pewnego dnia nie miałem nic innego do roboty więc sobie usiadłem razem z siostrą.Oglądam, oglądam, ale nadal mi sie nie podoba.To był ten odcinek co pierwszy raz Dende był pokazany.Jak go zobaczyłem od razu go polubiłem i ogladałem odcinki tylko dla niego :lol: ale w końcu zobaczyłem walki z Ginyu force i bardzo mi sie spodobałe więc zacząłem oglądać.I potem już oglądałem trzy serie wszystkie odcinki.
aagata666
Przeciętny wojownik

Post autor: aagata666 »

Miałam jakieś 6 lat i nałogowo oglądałam telewizję :grin: Mój brat ciągle to oglądal więc zaczęłam razem z nim. Później już standardowo oglądałam wszystkie mangi jakie leciały na RTL7. Jeszcze Rycerze Zodiaku byli fajni ale teraz nigdie ich znaleść nie mogę tylko parę odcinków na youtube :cry: . Taki mały nałogowiec był ze mnie i do dziś mi to zostało :grin:
Z głębi ran
W blasku hord
Idzie czarny król
Abadon
Nad nim krąg siedmiu głów
Sprzęga czarci gniew
W płomień

I stanął smok
Przed mającą rodzić niewiastą
Ażeby, skoro porodzi
Pożreć ja
Dziecię
Jego raj
Awatar użytkownika
SonGohan
Golden Oozaru

Post autor: SonGohan »

Moja historia jest prosta:
Strasznie się nudziłem i oglądałem sobie telewizje.NA kanałach nic nie było aż dotarłem do pewnej stacji (cuatro) która to dawała (akurat udało mi się że był pierwszy odcinek DBZ) i tak zaczołem oglądać najpierw po hiszpańsku a potem po polsku ściągałem z neta i dzisiaj już doszłem do 96 odcinka. :grin:
Zumo de uva a base de concentrado esta enriquecido con vitamina C.
Awatar użytkownika
cpT.kur0
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: cpT.kur0 »

DB poznałem gdzieś 3 lata po Generale Daimosie ,Yattamanie i innych znanych wtedy kresek :twisted: .Chodziłem wtedy do przedszkola a DB zaczynałem oglądać będac w 4 klasie podstawówki.Początkowe odcinki jakoś mnie nudziły :roll: wolałem przetrzymać i poczekać na Rycerzów Zodiaku :twisted: .Potem akcja się rozkręciła ,walki na śmierć i życie ho ho ho :mrgreen: .Najlepsze było wtedy kiedy puścili DBZ (chodzi mi o czołówkę byłem wtedy bardzo zdziwiony a że neta wtedy nie miałem więc...) :twisted: ,i zainteresowanie zostało do dziś :smile: .
Obrazek
Awatar użytkownika
Gogeta
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: Gogeta »

moja przygoda z DB zaczęła się kiedy miałem 6 lat i chodziłem do przedszkola natrafiłem na RTL 7 i oglądałem DB od sagi z piccolo bardzo mnie wciągnęło DB później wyjechałem na 2 dni i ominąłem końcówkę DB a oglądnąłem później całą serię DBZ DBGT.
DRAGON BALL POZOSTANIE ZAWSZE W NAS!!

Obrazek
Awatar użytkownika
filip_3521
SSJ 2

Post autor: filip_3521 »

moja historia z DB zaczeła się jak miałem 6 lat. Moi koledzy oglądali DB. Powiedzieli mi o tym, jak obejrzałem jeden odcinek to zaczełem oglądać każdy odcinek po kolei :P
http://pl.youtube.com/watch?v=VBxNh78hYDs
My Friend - Sasuke
Teledysk o Naruto i Sasuke :)
Awatar użytkownika
Majin Trunks
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: Majin Trunks »

przerabane maja ci mlodzi ktorzy przegapili db w tv polskiej(bo niepotrafili nawet mowic a co dopiero zrozumiec db) :P wspólczuje :P
kiedys gralem w dblegends online ots kolesie po 10 lat nawet niewiedzieli co to db 0o
Ja zaczolem ogladac dbz gdy pierwszy raz pojawil sie w tv (rtl 7) godz 15:00 mialem moze z 10lat pozniej hmm chyba rok pozniej gdzy puszczali (po ogromnych zyskach przynoszacych z transmisji) znowu na rtl7(16:00) puscili wtedy zaczolem ogladac od zwyklego db nastepnie juz normalka z kazdym rokiem nonstop po szkole ogladalem (lub udawalem chorobe gdy przegapilem jakis odcinek bo powtorki rano lecialy o 9) :) niema lepszego anime, jakis naturo czy cos ogladalem pare odcinkow bezsensu anime itp (no jeszcze ryceze zodiaka spox bylo :)) niema to jak dragon ball, pamietam jak dzis w wieku 12 lat z kumplem opanowywalismy technike scalania (niewyszlo heeh) bo jak niby mialo wyjsc hehe ciagle te palce krzywe :P z 2 razy nam sie udalo zlaczyc ale pozniej zbyt bardzo sie chwialismy i niewyszlo hehe spox tak powspominac :P. od poczatku gdy bawilismy sie w dbn bylem trunksem :P, teraz gówniarzeria w wieku wtym co ja bylem tylko pije i jara skuna :P co sie porobilo masakra ostatnio mnie 6latek z fajek sempil hehe
Obrazek
Acer
SSJ 5

Post autor: Acer »

hmm
moja przygoda zaczęła się, gdy mój braciszek chodził jeszcze do liceum i nie pozwalał mi się zbliżać do (niby) wspólnego kompa (buhahaha), no i ja chcąc nie chcąc musiałem znaleźć inną rozrywkę niż latanie jak idiota po podwórku czy palenie mrówek lupą. No i tak się trafiło, że zacząłęm oglądać DB, a musicie wiedzieć, że była to miłość od pierwszego wejrzenia xD i tak mi już zostało xD
ach... czasy RTL7 xD
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Post autor: Kris »

Pomyślmy. Moja przygoda z Dragon Ballem, zaczęła się, gdy na Poloni 1, leciał, chyba jeszcze Captain Tsubasa. W każdym razie, zacząłem się trochę nudzić, bo akurat miałem w naprawie komputer xD i włączyłem TV, skacząc po programach zatrzymałem się odruchowo na rtl7. Zacząłem oglądać i akurat leciał Dragon Ball, nie wiem czemu, ale od razu się zaciekawiłem animę i próbowałem oglądać każdy odcinek, a jak nie to oglądałem te odcinki podczas powtórek (wiadomo). Takim, też sposobem zaczęła się moja historia z DB. (Wiem niezbyt ciekawa)
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
bercik3012
Przeciętny wojownik

Post autor: bercik3012 »

moja przygoda z db zaczela sie jak mialem okolo 5 lat byl to 96 rok i jak kazde male dziecko ogladalo praktycznie bajki przez caly dzien i raz niemialem co ogladac to ogladalem reklamy z zabawkami na rtl 7 i byla reklama o nowej bajce wiec cierpliwie czekalem na nio bo sie nudzilem i wkoncu sie doczekalem byl to pierwszy odcienek
zdaje mi sie ze pierwszy raz na antene zostal wypuszczony db (moge sie mylic)
Awatar użytkownika
Treyu
SSJ 2

Post autor: Treyu »

Hmmm moja tutaj jest również pospolita ;D Siedzieliśmy sobie u kumpla grając w Herosa 3. W końcu jego mama przyszła i powiedziała, że musi posiedzieć na kompie i coś tam zrobić, więc poszliśmy przed TV. Wziąłem pilota i wcisnąłem byle który guzik - fartem padło na RTL i akurat leciał - chyba slayers nie pamiętam, w każdym razie jakieś anime przed DB - obejrzeliśmy do końca i zaraz po tym wyskoczył DB, a że nie mieliśmy co robić to oglądaliśmy dalej no i tak to się zaczęło :D
Obrazek
ODPOWIEDZ