Czemu nie lubicie Frezera?

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

BH Daimaouji pisze:
Vegeta był paskudnym tchórzem w ty filmie, a ty go bronisz.
mowilem ze filmy to "co by bylo" , a co nie mam go bronic? wszak to moj idol i kazdy ma prawo sie bac!
Broliego ubiliby za jakiś czas, bo atakował jak czołg mocno i bez namysłu.
sajanowie nie mysla najpierw gdy atakuja , najpierw atakuja , nie sa rasa od myslenia (co nie dowodzi ze sa glupi!)
1. Każdy nawet Freezer, więc czemu go nazywasz cykorem??
2. Nie chodzi mi o tak intensywne myślenie, raczej taki spryt w walce. Broli leciał przed siebie waląć i gniotąć. Goku np. teleportował się, używal KI i takie tam. Mam nadzieje, że zrozumiałeś.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

pp3088 pisze:
BH Daimaouji pisze:
Vegeta był paskudnym tchórzem w ty filmie, a ty go bronisz.
mowilem ze filmy to "co by bylo" , a co nie mam go bronic? wszak to moj idol i kazdy ma prawo sie bac!
Broliego ubiliby za jakiś czas, bo atakował jak czołg mocno i bez namysłu.
sajanowie nie mysla najpierw gdy atakuja , najpierw atakuja , nie sa rasa od myslenia (co nie dowodzi ze sa glupi!)
2. Nie chodzi mi o tak intensywne myślenie, raczej taki spryt w walce. Broli leciał przed siebie waląć i gniotąć. Goku np. teleportował się, używal KI i takie tam. Mam nadzieje, że zrozumiałeś.
1.No bo bal sie sajanow , wiec ich wybil , bal sie cykor ich jak stana sie SSJ , wiec glupek ich wybil , co zarazem bedzie jego wiekszym koszmarem
2.Mowisz np. jak mimo sily ktos pomysli i pokona kogos? (np. ja Kakarottem ssj2 Mystic Gohana w BT?)
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

BH Daimaouji pisze:
pp3088 pisze:
BH Daimaouji pisze: mowilem ze filmy to "co by bylo" , a co nie mam go bronic? wszak to moj idol i kazdy ma prawo sie bac!
1.No bo bal sie sajanow , wiec ich wybil , bal sie cykor ich jak stana sie SSJ , wiec glupek ich wybil , co zarazem bedzie jego wiekszym koszmarem
2.Mowisz np. jak mimo sily ktos pomysli i pokona kogos? (np. ja Kakarottem ssj2 Mystic Gohana w BT?)
2. Dokładnie. Liczy się przee wszystkim technika i spryt/inteligencja. Nawet najlepsza technika bez pomysłu jej wykorzystania może być nieszkodliwa.

Awatar użytkownika
Ikoden
SSJ 2

Post autor: Ikoden »

Ja lubie Freezera i nie wiem czemu inni go nie lubią. Fajną ma rase (Changeling). Fajnie wygląda w niektórych grach co tylko nogami atakuje. :P
www.dbo2.pl - Zapraszamy :P
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Ikoden pisze:Ja lubie Freezera i nie wiem czemu inni go nie lubią. Fajną ma rase (Changeling). Fajnie wygląda w niektórych grach co tylko nogami atakuje. :P
Bardzo dobrze gadasz. Frezer jest super. Po prostu nie którzy są źli bo zniewolił Sayan :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Czemu nie lubie Frezera? A wy byscie lubili gdyby jakis pie...ny kurdupel dawal wam rozkazy i w dodatku nabijal sie z was?! Nie mysle

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Ikoden
SSJ 2

Freezer jest fajny i wcale nie jest taki niski.A vegeta to się nie rządził, przecież żadził sayanami i napewno z jego dumą ich poniżał też.
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Oglądałeś odcinki z Nappą i Raditzem Ikoden? Jeśli tak to wiesz, że ich nie poniżał, tylko wydawał im proste rozkazy i dawał wskazówki, bardziej jak przyjaciel. Ale fakt, wkurzył się na Nappe, gdy nie wykonał jego rozkazu i go zabił.

Vegeta przecież i tak nie miał nawet na to szansy! Gdy był jeszcze mały został zabrany przez Freeze i zastraszany, że jeśli nie będzie wykonywać jego rozkazów, to zabije jego ojca. Mimo iż Vegeta wykonywał wszystkie rozkazy Freezy, to On zabił jego ojca, Vegete ou... A później, żeby przeżyć, Vegeta musiał zdobywać planety dla Freezy, mimo tego Freeza poniżał Vegeta jak tylko mógł...

Ja mimo wszystko nic do Freezy nie mam. Fajna postać - zły charakter, który nigdy się nie zmieni. Nie to co Vegeta, czy inni, którzy powoli się zmieniali. To jest ktoś inny.
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
Ikoden
SSJ 2

A to sry za pomyłke.DB dosyć dawno oglądałem ale już sciągam z polskim lektorem.
Btw.Freeza musiałbyć zły bo byłby pośmiewiskiem.
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Ikoden pisze:A to sry za pomyłke.DB dosyć dawno oglądałem ale już sciągam z polskim lektorem.
Nic nie szkodzi, każdemu się zdarza
Ikoden pisze:Btw.Freeza musiałbyć zły, bo byłby pośmiewiskiem.
Tak, skoro każdy w jego rodzinie był mordercą, tyranem bez serca, to gdyby On był dobry byłby pośmiewiskiem.

Mimo wszystko, był zły i robił wszystko dla własnych korzyści. Nie myślał wogóle o innych, no może o tacie czasem...

A czemu dużo osób nie lubi Freezy? Bardzo proste - w Anime ukazał się jako wróg, więc sami fani go atakują... Do tego jest tyle bezgraniczyn fanów Son Goku, że da się oszaleć, a to pewne, że taki fan mówi: "Goku best, reszta suck's"... Ja nie wiem, jak można być takim nie tolerancyjnym i wogóle. Przecież to Goku byłby nikim, gdyby nie trafił na Kaio, a co by było gdyby to Freeza miał trening u Kaio? WoW, to byłby dopiero fascynujący Dragon Ball!

Ale dobra, nie fantazjujmy. Wracając do tematu - Freeza jest fajny, nie podoba Mi się tylko jego trzecia forma, dy wygląda jak kretyn i mówi jszcze gorzej... Fajnie zaś było pokazane, jak wyobraża sobie czwartą forme Krillin XD
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Najbardziej mnie śmieszą zarzuty niektórych, że Freezer zniszczył Siayan. Przecież to był celowy zabieg, aby dodać Freezerowi klimatu mordercy, okrutnika, czerpiącego sadystyczną przyjemność z mordów. Miał budzić lęk w sercach milionów, a przy tym i nienawiść. Uważam, że pod tym względem portert psychologiczny jest bardzo dobrze nakreślony, smaczku dodaje strach co pokazuje, że ma w sobie coś to co my mamy. Takie portrety stosują w horrorach. Kolejnym głupim argumentem jest, że kogoś poniżał. Przecież był tyranem, miał włądzę ostateczną więc po co miałby być dla kogoś miły, czasem był uprzejmy, mimo to poniżał swoich bodyguardów, ale taka jest naturalna kolej rzeczy, zbyt dużo władzy powoduje zbyt duże mniemanie o sobie. Kolejnym głupstwem jest wypisywanie, że stchórzył, a wy jakbyście się zachowywali gdybyście mieli walczyć z osiedlowym pudzianem?? Chwała dla Freezera, ze mimo to się niepoddawał, każdego da się pokonać, musisz po prostu wykorzystać atut, którego on nie posiada.

Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Ikoden pisze:Freeza musiałbyć zły bo byłby pośmiewiskiem.
On JEST posmiewiskiem , gdyz nie jest zly , a jego kompletnie glupi i bojacy :lol:

Piotrek - Jakbys nie wiedzial , sajanowie uczuc nie maja , to nie sa tacy d****e jak ludzie czy changelingi , maja gdzies losy swoich bliskich , sa wyjatki jednak (Bardock i Radim)
Do tego jest tyle bezgraniczyn fanów Son Goku, że da się oszaleć
To te scierwo ma fanow jeszcze? Dziwne
Przecież to był celowy zabieg, aby dodać Freezerowi klimatu mordercy, okrutnika, czerpiącego sadystyczną przyjemność z mordów.
Nie ktorzy by to uznali za akt bohaterstwa , gdyz tak gdyby sajanowie zyli , caaaaaaaly wszechswiat bal sie by Super Sajanow

(Ta pisownia nie oznacza jednak , ze ludzie Freeze)

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Post autor: Kris »

Dziwnę, że tutaj nie pisałem w takim razie napiszę.

Moim zdaniem, zła popularność Frezera wynika z pewnego "obliczenia". Frezer bał się Saiyanów i postanowił ich zniszczyć, co było aktem dużego tchórzostwa. Następna sprawa, wysłał podwładnych Saiyanów, aby zniszczyli Ziemię, gdzie znajdował się Goku, którego za "zdradę" mieli też zabić (wiem upraszczam xD). W każdym razię Frezer bał się Saiyanów i chciał wszystkich wybić nawet podwładnych. Zresztą pod koniec walki z SSJ Goku, błagał go o to, aby darował mu życię, a następnie "oszukał" Songa. Więc ?
1. Tchórz.
2. Cwaniak.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 08, 2007 9:47 pm przez Kris, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Frezer to typowy polityk, jednak różni się od naszych tym że jego polityka jest dobra i skuteczna. Zwiększa swoją armię i ma kontrolę nad wrogimi planetami. Czy się bał? Tak, ale myślę że bardziej utraty władzy i potęgi. W takiej sytuacji, każdy lękał by się rywala i próbował na wszelki sposób wygrac. Jedyne co mnie wkurzyło to niehonorowa zagrywka, ale i tak lubię Frezerka xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Rocky18
USSJ

Post autor: Rocky18 »

Frezer był dość iteligenty ale popełnił kilka błedów które naprawdę przyczyniły sie do jego zagłady. Moim zdaniem nie był zbyt dobrym wojownikiem ale był dobrym politykiem i dzięki niemu poznaliśmy pare fajnych technik KI :D I jeszcze umiał podporządkować sobie bardzo dużo wojowników i jednym błędem było zapewnienie treningu tylko niekótrym a tych słabych uzbroic w miotaczę.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ