Chciałbym podzielić się z Wami moimi przemyśleniami na temat forum. Potem możecie komentować lub dodawać własne opinie. A więc według mnie, forum jest miejscem wymiany informacji. To tak jakbyśmy poszli do Biura Obsługi Klienta gdzie możemy uzyskać konkretną odpowiedź na konkretne pytanie. Takim miejscem jest właśnie forum. Nie porównujmy tego forum do takich jak Cd- Action czy Tweak. Tutaj atmosfera jest nieco luźniejsza. Na forach sprzętowych tematy mają czasem po 2 posty, bowiem gdy ktoś zada pytanie uzyskuje pełną i wczerpującą odpowiedź. Na początku, gdy Rav założył forum, moja wizja właśnie tak wyglądała. Jednak potem przekonałem się, że na taki temat jak DB można dyskutować przez długi czas. Wierzcie mi, że gdybym chciał prowadzić forum tak jak na niektórych stronach to połowa z Was została by zbanowana na amen. To stwierdzenie może wywołać w Was choć odrobinkę refleksji na temat swojego postępowania. Forum jest miejscem gdzie człowiek, który jest zielony, może uzyskać odpowiedź na nurtujące go pytanie, Dlatego też trzeba wyrażać się jasno i klarownie. W naszej sytuacji są dwa punkty:
1. Dyskusja, czyli tematy, które mogą zostać nigdy nie zamknięte aby nowi się dopisywali,
2. Konkretne pytania, czyli tematy, w których trzeba udzielić konkretnej odpowiedzi. Wtedy zostają one zamknięte.
Napisałem to, ponieważ myślę, że zaczniecie inaczej myśleć o takim "urządzeniu" jakim jest forum.
Przemyślenia na temat forum
Moderator: Moderatorzy