Tour De France - najpopularniejszy wyścig kolarski na świecie. Na kogo stawiacie. Oto moje typy:

Discovery - z byłej drużyny Amstronga groźni mogą być Popowicz i Savoldelli. Do faworytów zaliczani są też Hincapie i Azevedo. Mój typ z tej drużyny:
Jarosław Popowicz

Team Csc - Wielką stratą było wykluczenie Ivana Basso. Na dzisiejszym etapie(jazda indywidualna na czas) kontuzji doznał Bobby Julich.
Mam nadzieję że pokaże coś Hiszpan Sastre. Mój typ:
Carlos Sastre

T-Mobile - Wykluczenie Jana Urllicha i Oscara Sevilli jest wielką stratą. Ale został jeszcze Kloden(zamiast "o" pisze się to "o" z dwoma kropkami) i dzisiejszy zwycięzca Serhij Honczar. Mój typ:
Andreas Kloden

AG2R - Wykluczony lider Mancebo. Pozostała nadzieja Francuzów czyli... Mój typ:
Christophe Moreau

Gerolsteiner - Dzisiaj tragicznie pojechał Leipheimer. Mój typ:
Levi Leipheimer(jednak)

Rabobank - Może namieszać Rasmussen, ale ja stawiam na Rosjanina... Mój typ:
Denis Mienszow

Davitamon-Lotto - świetny sprinter Robbie McEwan, ale sprinterzy wygrywają etapy a nie całe wyścigi. Ale Lotto mają asa w rękawie. Mój typ:
Cadel Evans

Phonak - z faworytem do zwycięstwa. Landis pojechał dobrze czasówke i jest dobry w górach. Mój typ:
Floyd Landis

Lampre - dobra ekipa która będzie jeździć na Cunego. Mój typ:
Damiano Cunego

Caisse D'Epargne - Alejandro Valverde. Mój największy faworyt. Wspaniały kolarz. Niestety upadł na jednym z etapów i się wycował. Ale mają jeszcze Karpieca i Pereiro. Mój typ:
Oscar Pereiro

Quick Step - Teraz już nie liczy się sprinter Boonen. Teraz czas na góry. Mój typ:
Jose Rujano(czarny koń)

Credit Agricole - Nie widzę tu jakiegoś faworyta. Mój typ:
???

Euskaltel - Wielki powrót Ibana Mayo? Bardzo możliwe. Mój typ:
Iban Mayo

Cofidis - Trudna decyzja. Mój typ:
???

Saunier-Duval - Dobra drużyna, ale jak będzie jeździł Simoni bez swojego najlepszego pomocnika(Piepoli chyba). Mój typ:
Gilberto Simoni

Francaise Des Jeux - Lekceważony Casar wam pokaże! Mój typ:
Sandy Casar

Liquigas - Danielo Di Luca wycofał się z powodu choroby. Mój typ:
???

Bouygues - ekipa bez wyraźnego lidera. Mój typ:
Thomas Voeckler

Milram - Zabel to sprinter. Mój typ:
???

Agritubel - Mercado jest dobrym kolarzem. Mój typ:
Juan M. Mercado