Dragon Ball Another Story
Moderator: Moderatorzy
- BH Daimaouji
- SSJ 5
K...a!!! Nowa gra mi nie chodzi , brakuje jakiegos pliku (no bynajmiej plik pomocy juz chodzi) BTW fajne logo gry
Update
A juz mi chodzi
Update2
Co to niby jest?! Nawet nie moglem zapisac!!!
Update e zaraz , nie moglem zapisac wogle a klikalem F7!
A jak sie wogle wychodzi z gry? F12? Bo jak klikalem to nic nie bylo
Update
A juz mi chodzi
Update2
Co to niby jest?! Nawet nie moglem zapisac!!!
O , ech e tam , mozesz zrobic zeby nie konieczne bylo widzenie intra , trwa za dlugo!Zapisujesz F7
Update e zaraz , nie moglem zapisac wogle a klikalem F7!
To NIGDY sie nie stanie w grach DB/Z/GTŚlepota - postać oślepiona ma tylko 20% normalnej szansy na trafienie, mija po czasie
A jak sie wogle wychodzi z gry? F12? Bo jak klikalem to nic nie bylo
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Ayla Mioduńska 2003-2019
@Mark: Hmm... ciekawe. Chyba nie mogę ci pomóc. Na dwóch kompach, na których była testowana działa bez zarzutu. Jeżeli poprzednia wersja ci działała to ta powinna tak samo, bo program jest ten sam.
@BH: Jak pliku nie widzi to zrobiłeś to co jest napisane na początku instalacji, a czego nie kazałem robić. F7 i F12 musi działać, testowałem to na kompie gdzie ma nic z rm2k zainstalowanego (chyba że w scenie gdzie nie ma działać, bo czasem jest wyłączona opcja zapisu specjalnie). Hmm... ciekawe, że działa tobie teraz plik pomocy bo to ten sam plik tylko więcej napisałem. Z tym intro to dobry pomysł.
@BH: Jak pliku nie widzi to zrobiłeś to co jest napisane na początku instalacji, a czego nie kazałem robić. F7 i F12 musi działać, testowałem to na kompie gdzie ma nic z rm2k zainstalowanego (chyba że w scenie gdzie nie ma działać, bo czasem jest wyłączona opcja zapisu specjalnie). Hmm... ciekawe, że działa tobie teraz plik pomocy bo to ten sam plik tylko więcej napisałem. Z tym intro to dobry pomysł.
- BH Daimaouji
- SSJ 5
1.Jak pisalem z tym pierwszym juz poprawilemmac402 pisze:@BH: Jak pliku nie widzi to zrobiłeś to co jest napisane na początku instalacji, a czego nie kazałem robić. F7 i F12 musi działać, testowałem to na kompie gdzie ma nic z rm2k zainstalowanego (chyba że w scenie gdzie nie ma działać, bo czasem jest wyłączona opcja zapisu specjalnie). Hmm... ciekawe, że działa tobie teraz plik pomocy bo to ten sam plik tylko więcej napisałem. Z tym intro to dobry pomysł.
1b.W instalacji pisalo ze nie ma czegos , ale byl ON
2.Niep F17 i F12 nie dzialaja , F7 nie dziala jak F4 a jak klikam F12 dzwiek mam jak bylby jakis blad , i ta robilem F7 po tym dluuuuuuuuuuuuuuuuuuugim intrze co dales
3.To dziala , sprawdzalem F1 i dzialalo w TRAKCIE grania (jak i przed) (...)
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
2. Jak otworzysz menu (jedno lub drugie) i wtedy będziesz chciał wciskać F7 to nie będzie działać. Ściągnąłem także tą wersję, którą sam wrzuciłem na rapida i działa. Klawiszologia jest obsługiwana przez plik mainloop.lua w katalogu Scripts. Ewentualnie gdyby ktoś coś tam pogrzebał to wtedy mogłoby nie działać, ale tak jak mówię sprawdzone to było dwukrotnie, włącznie z przejściem całej gry.
3. Tak bo F1 po prostu daje komendę Windowsa. Reszta działa na zmienne w rpg makerze.
3. Tak bo F1 po prostu daje komendę Windowsa. Reszta działa na zmienne w rpg makerze.
Mimo, ze nie gralem w ta gre, uwazam ze 20% to bardzo, baaaardzo malo, i powinienes to zwiekszyc chociaz do 40%BH Daimaouji pisze:Cytat:
Ślepota - postać oślepiona ma tylko 20% normalnej szansy na trafienie, mija po czasie
To NIGDY sie nie stanie w grach DB/Z/GT

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

- BH Daimaouji
- SSJ 5
1.Really? Ciekawe jakie by byly TWOJE szanse na trafienie , gdybys zostal oslepionykrova pisze:Mimo, ze nie gralem w ta gre, uwazam ze 20% to bardzo, baaaardzo malo, i powinienes to zwiekszyc chociaz do 40%BH Daimaouji pisze:
Ślepota - postać oślepiona ma tylko 20% normalnej szansy na trafienie, mija po czasie
To NIGDY sie nie stanie w grach DB/Z/GT
2. ..................................................
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
Niestety nie wiem jak to może być na Vista, bo na obu kompach gdzie chodził to chodził na XP. Natomiast wiem, że w Windows Vista jest możliwość odpalania programów w trybie zgodności z WinXP, więc może tego spróbuj. Strona z FAQ jest już zawarta w pliku pomocy z grą (jeśli chodzi o ten starszy, który zamieściłem). Plik pomocy to html-help więc odpala go program hh.exe z windowsa (ale znowu z XP, nie wiem jak jest w Vista).
-
krzychu1301
- Wojownik z Kaioukenem
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Jesli chodzi ci o intro , to albo ja usunal albo cos doprawdy jest nie takkrzychu1301 pisze:a muzyka w tej grze powinna być bo ja nie mam. Są tylko odgłosy.
BTW Mac kun , nie masz zamiaru zmienic tematu? Ta gra wszak sie dzieje w "Pilaf" sadze (tak naprawde Son Goku saga) ale takze sie dzieje na poczatku 21 Tenkaichi Budokai sadze
(Kurde jak to sie moglo stac?!)
Ostatnio zmieniony ndz wrz 07, 2008 3:15 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 1 raz.
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
W menu jest Doragon Warudo e Yakoso, a w intrze Cha-La Head Cha-La. Jak w ogóle nie ma muzyki to może masz wyłączone/sciszone midy na kompie (głośność>synterzator SW).
Fixed.BTW Mac kun , nie masz zamiaru zmienic tematu? Ta gra wszak sie dzieje w "Pilaf" sadze (tak naprawde Son Goku saga) a letakze sie dzieje na poczatku 21 Tenkaichi Budokai sadze
- BH Daimaouji
- SSJ 5
What?! Ja nic nie mam , nawet kursora nie slysze podczas poczatku gdzie sa Chi Chi , Videl i #18 itp.mac402 pisze:W menu jest Doragon Warudo e Yakoso, a w intrze Cha-La Head Cha-La.
A co do muzyk , to mam muzyke dopiero podczas grania , ale ani w czasie wyboru , ani podczas tych 3 opcji ani podczas intra nie mam
Ostatnio zmieniony ndz wrz 07, 2008 3:30 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 2 razy.
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019