Brutalność w DB.
Moderator: Moderatorzy
- filip_3521
- SSJ 2
W wersji Polskiej która została zaczerpnięta z wersji francuskiej prawie nie ma scen brutalnych. Wersja francuska jest najbardziej ocenzurowaną niż gdziekolwiek. Jak bym miał to przedstawić to tak:
Wersja francuska od 8 lat
Wersja angielska od 14 lat (tutaj możeby spotkać już brutalność)
Wersja japońska od 16 lat (wersja całkowicie nie ocenzurowana
)
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Watpie , w wersji USA jest MNIEJ przemocy niz w wersji francuskiej (txty takze zostaly zmienione , niektore sa wrecz komiczne) , ja tez myslalem ze jest mniej , a tu patrze cenzuruja wiele scen , ktore zostaly w wersji francuskiej.filip_3521 pisze:W wersji Polskiej która została zaczerpnięta z wersji francuskiej prawie nie ma scen brutalnych. Wersja francuska jest najbardziej ocenzurowaną niż gdziekolwiek
Wiec dam tak
Wersja Francuska - Sceny usuniete (W tym pare najglupszych ze wszystkich) , dodano wiecej emocji , mysle ze od 7 lat
Wersja Japońska - DB jest oficjalnie dla dzieci (przynajmiej w japonii) , choc w polsce to by nie bylo dopuszczalne pokazywanie takiego czegos dla dzieci , dodatkowo przeklenstwa ("Kuso" i takie tam) i zle zachowanie (srodkowy palec) wiec dam od 12 lat
Wersja Amerykanska (Cenzurowana) - Usuneli wiecej scen (temu jest mniej odcinkow DBZ ponadto zobaczajac te wersje jako pierwsza duzo by was zkonfuzjowalo) , dali muzyke nie emocjlonalna (niekiedy muzyka nie pasuje do scen) , dali smieszne txty , wg mnie od 7/12 lat
Wersja Amerykanska (Nie Cenzurowana) - Sceny zostaly , Muzyka nie brzmi tak jakby byla dla dzieci , wg mnie od 16 lat
Wersja Brytyjska - Sceny bardziej cenzurowane niz w wersji USA , muzyka jest z dawnych seriali TV , glosy postaci sa na podstawie dubbingu USA (Bubu mowi jak male dziecko) , wg mnie od 7/12 lat
Wersja Niemiecka (DBZ) - "oficjalnie" dana jako Anime "nie dla dzieci" , mniej cenzury niz w wersji francuskiej , dodane przeklenstwa , od 16 lat
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019