Son Goten vs. Trunks

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

Kto jest lepszy?

Son Goten
19
56%
Trunks(Teraźniejszy)
15
44%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
Maciej
SSJ 5

Post autor: Maciej »

Wolak pisze:Zapewne mój wybór nie będzie dla nikogo żadnym zaskoczeniem jeśli powiem ,że moim zdecydowanym faworytem jest syn mojego wielkiego Goku czyli mówiąc w skrócie Son Goten .

Jeśli zaś chodzi o postacie Gotena z GT i future Trunks'a z serii ''Z'' ,bo w GT Trunks to straszna ciota z innym kolorem włosów ,to w takim wypadku Trunks z przyszłosci masakruje siłą ,wyglądem ,kolorem oczu i świetnym stylem walki jak i atakami godnymi uwagi .

Wyszedł mi z tego rozrachunku remis ,bo młody Goten lepszy od młodego Trunks'a ,ale starszy Goten gorszy od Trunksa z przyszłości ; ]
Przed przeczytaniem twojego postu nie mogłem do końca trafnie udzielić odpowiedzi "dlaczego wybrałem Gotena"......wyjąłeś mi te słowa z ust...Trunks to ciota....no, ale Future Trunks był dobry. Trzeba mu to przyznać.....
Awatar użytkownika
Szpaner
Zasłużony

Post autor: Szpaner »

Którą postać bardziej wolę? Czy młodego, "żółtodzioba" Gotena czy wychowanego przy twardym jak skała ojcu Trunks? Dziecinade czy nagminne dążenie do dorosłości? Młodzieńczy duch czy też może powagę? Czy wolę syna Goku czy Vegety? Trudny wybór.

Goten... Od dziecka wychowywał się bez ojca. Rodzice zastępowała mu matka i starszy brat. Przy nich wyrósł na spokojnego sześciolatka, który jednak ogółem mało wiedział o świecie. Był bardzo przyjazny, spokojny, a jednak tryskała od niego młodzieńcza energia. Być może brakowało mu trochę odwagi, lecz w przypadku niebezpieczeństwa męsko stawał do boju. Z pewnością był postacią pozytywną, lecz niezbyt głęboką z niewyraźnie jeszcze zarysowanym charakterem. Często wachał sie co zrobić, lecz poprzez namowę Trunksa wykonywał wiele jego szalonych pomysłów (np. Majti Mask na BT). Gotena ogółem mało widujemy w serii DBZ, pratycznie pojawia się dopiero w Buu Sadze. Trudno ocenić tą postać, gdy mało o niej wiemy, a większości domyślamy się. A jednak jakoś nikomu to nie przeszkadza.

Trunks... Alter ego swego "dużego" odpowiednika, postaci która widziała i przeżyła niezliczoną ilość cierpienia ludzkiego. Wychowany w spartańskich warunkach, w ciągłym widmie śmierci z pewnością jest postacią o wiele bardziej dopracowaną niż jego "młodsza" wersja. Jednak nawet Kid Trunks nie może szczycić się bardzo szczęśliwym dzieciństwem. U boku zimnego i wymagającego ojca wyrósł na dumnego i silnego wojownika. Nie zwykł zachowywać się tak, jak przystało na swój wiek, zawsze chciał sprawiać wrażenie o wiele starszego i mądrzejszego. Lubił innymi rządzić, szczególnie najlepszym przyjacielem - Gotenem. Nigdy nie przeszedł obojętnie obok okazji by udowodnić wszystkim, szczególnie sobie i ojcu ile potrafi. Mimo tej zimnej powłoki był dobrym i ciepłym dzieckiem. Trudno tu mówić o tej postaci, dokładniej ponieważ także pojawia się dość późno i jako, że jest jeszcze dzieckiem - nie ma wykształotwanej do końca osobowości. Na pewno jest jednak dużo doroślejszy niż wskazywałby jego wiek.

A więc kogo wolę? Młodego lekkoducha czy syna Księcia Saiyan? Po namyślę dochodzę do wniosku, iż dziecinność Gotena mnie w pewnym stopniu ujęła. Jego łatwowierność, dobroć, a zarazem hard ducha są materiałem na dobrego, jeśli nie doskonałego wojownika, Przykład? Taki przecież był i Son Goku.

~~ Nie brałem tu pod uwagę serii GT ~~
Rekord w usuniętych postach następujących bezpośrednio po sobie - 22 :wink:
Beniu
SSJ 4

Post autor: Beniu »

Więc ja nie będe zbyt oryginalny i powiem że Goten.Dlaczego?
1.Zabawny
2.ma fajnego brata
3.od pierwszego razu gdy go zobaczyłem czułem do niego RESPECT 8)
Ostatnio zmieniony sob wrz 30, 2006 10:19 pm przez Beniu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ikoden
SSJ 2

Post autor: Ikoden »

Wole Gotena bo:
1.Fajniej wygląda
2.Ma kamehameha
3.Zabawny jak wyżej

Choć Trunksa też lubie
www.dbo2.pl - Zapraszamy :P
Awatar użytkownika
Gogeta
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: Gogeta »

Wg mnie lepszym sajanem jest Goten ponieważ jest śmieszny ma fajną dziewczynę i jest silniejszy od Trunksa.
DRAGON BALL POZOSTANIE ZAWSZE W NAS!!

Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Gogeta pisze:Wg mnie lepszym sajanem jest Goten ponieważ (...) jest silniejszy od Trunksa.
To Tronk jest silniejszy od Gotena! Skad ten pomysl ze to Goten jest silniejszy? Tronk musial przeciez dostosowac swoj poziom mocy do Gotena zeby z nim zrobic fuzje a nie na odwrot
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
adrian
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: adrian »

Trunks był zawsze od Gotena lepszy no może w gt nie było tak dużej ruznicy miedzy nimi ale goten był słabiutki.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

adrian pisze:Trunks był zawsze od Gotena lepszy no może w gt nie było tak dużej ruznicy miedzy nimi ale goten był słabiutki.
Obaj Tronk i Goten byli slabsi od Gohana w DBGT (widac Gohan zostawil troche swoich zdolnosci zanim na koncu DBZ stal sie kujonem) , wiec Vegeta "zaproponowal" im zeby polecieli z Kakarottem

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Damianeku666
USSJ
Kontakt:

Post autor: Damianeku666 »

tronk jest silnieszy, inteligentniejszy od gotena. glos na trunksa, bo t ojest z moich ulubionych postaci
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Trunks terazniejszy jest lepszy. Wybral sie w podroz miedzygalktyczna co go wzmocnilo a poza tym Goten tylk za laskami by biegal :D. Mimo wszystko nie dorownuj Future Trunksowi ktory przypominam osiagnal USSJ a terazniejszy raczej nie :mrgreen: (nigdy nie bylo pokazane). FTrunks lepiej wygladal i sie ubieral. Ten z GT to troche c.i.o.t.a....
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

P Tronk osiagnal USSJ1 I USSJ2 T Tronk osiagnal tylko SSJ :roll: i ta to jest ciota , jedyna postac ktora jest poprawiona w DBGT to Gohan , wszak zostal dalej kujonem i nosi ten mundur (czy co to jest) ale chociaz walczyl

Ayla Mioduńska 2003-2019
Tommy
SSJ 4+

Post autor: Tommy »

Trunks jest zdecydowanie moją ulubioną postacią, Son Gotena nie kojarzę. Ostatnio mylą mi się Goku, Gohan, Goten i Gotenks i już sam nie wiem, czym się różnią. ;o

Oprócz tego, Trunks jest jednym z największych rywali Androidów, których nie lubię.
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Tommy pisze:Goku, Gohan, Goten i Gotenks i już sam nie wiem, czym się różnią. ;o
Goku- praktyczne główny bohater, ten co zawsze świat ratuje xd
Gohan- starszy syn Son Goku
Goten- młodszy syn Goku, brat Gohana.
Gotenks- fuzja Gotena i Trunksa :P

@Down
Hyhy xd!
Ostatnio zmieniony wt maja 29, 2007 8:13 pm przez Barni, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

.
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Tommy pisze:Trunks jest zdecydowanie moją ulubioną postacią, Son Gotena nie kojarzę. Ostatnio mylą mi się Goku, Gohan, Goten i Gotenks i już sam nie wiem, czym się różnią. ;o

Oprócz tego, Trunks jest jednym z największych rywali Androidów, których nie lubię.
1.Gadamy o normalnym Trunksie, a nie o Future.

Goku - główny bohater
Gohan - syn, walczył z Cellem
Goten - młodszy syn
Gotenks - fuzja Gotena i Trunksa
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Bobercik pisze:
Tommy pisze:Trunks jest zdecydowanie moją ulubioną postacią, Son Gotena nie kojarzę. Ostatnio mylą mi się Goku, Gohan, Goten i Gotenks i już sam nie wiem, czym się różnią. ;o

1.Gadamy o normalnym Trunksie, a nie o Future.
Chodzilo ci o "Terazniejszym" nie? Normalny Trunks to wlasnie Future Trunks , gdyz w jego czasie KKRT zabil Krola zimna i Freeze. Potem i Z wojownicy czekali spokojnie 3 lata , az KKRT umarl i 2 Cyborgi sie pojawily i rozpoczela sie rzez

A wracajac do tematu to jednak zaglosuje na Present Trunksa , wszak zle sie zachowuje ale Goten to ciota :P (Jak jego ojciec)

Ayla Mioduńska 2003-2019
ODPOWIEDZ