Dragon Ball Another Story

Wszystko o RPG Makerze.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
UkogSSJ
Silniejszy Saiya-jin

Post autor: UkogSSJ »

Wy mi powiedzcie jak się w tej grze steruje xD. Ściągnąłem dziś grę i nie umiem ani statów sprawdzić ani techniki mi się nie wyświetlają:D. Nota bene-> świetna gra;]

EDIT:

Już znalazłem instrukcje :oops: . Musiałeś się nieźle narobić skoro masz char z połowy gier z DB i obrobiłeś ją w taki sposób... brakuje mi tylko tego, że nie widać ile exp potrzeba na następny lv;)
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Post autor: mac402 »

Co do systemu awansowania to nie ma tu ścisłej liczby exp, które należy zdobyć i nie ma jako takich poziomów. Rozwijane są poszczególne cechy. To kiedy statystyka wzrośnie jest dość randomowe, ale szansa rośnie wraz z ilością stoczonych walk. W przyszłym wydaniu muszę szerzej napisać o sposobie rozwoju postaci w manualu :).
UkogSSJ
Silniejszy Saiya-jin

Byłoby ekstra-> chylę czoła przed twoją pracowitością, tyle systemów walki ile spotkałem tutaj i tak miłą dla oka obróbkę nie spotkałem jeszcze w żadnej grze. Co prawda na głównej mapie postaci są malutkie, no ale przecież obowiązuje skala:D. Właśnie się zastanawiałem jak jest z tym levelowaniem, że walczę i walczę a tu nic, a potem 2 razy pod rząd wskoczyło. Nota bene jestem na etapie pustyni bandytów i szukanie kul strasznie się dłuży, ale jak tylko matury wszystkie pozaliczam wezmę się za grę na ostro;)
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Szczerze powiedziawszy, nie chce mi się wertować 10 stron tego tematu.
Więc dwa szybkie pytania. Właściwie pytanie i prośba.

Czy aby zagrać potrzebny jest RPGmaker? Czy po prostu ściągam grę i bez większego problemu ją odpalam?
Jeżeli nie jest potrzebny, to proszę o najaktualniejszy link do najaktualniejszej wersji gry ;P
Obrazek

.
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Nota bene jestem na etapie pustyni bandytów i szukanie kul strasznie się dłuży
W manualu napisałem jak ja uważam, że najłatwiej przejść przez pustynię.
Czy aby zagrać potrzebny jest RPGmaker? Czy po prostu ściągam grę i bez większego problemu ją odpalam?
To ostatnie.:)
Jeżeli nie jest potrzebny, to proszę o najaktualniejszy link do najaktualniejszej wersji gry ;P
http://rapidshare.com/files/142628204/DragonBallAS.exe - link do najnowszej wydanej wersji tj. z końca 2008 r. (ostatnie screeny są z wersji jeszcze niepublikowanej)
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

W RPGMakerze da się zrobić coś takiego? Kurna, w porównaniu z tym, w co dotychczas grałem, to to miecie. Pograłem raptem 2-3 minuty, bo na więcej mi nie starczyło czasu, ale na bank jeszcze to odpalę. Jest dobreee :D

Haha, motyw ze stroną RPGMakera owni XD
UkogSSJ
Silniejszy Saiya-jin

Ja całość przeczytałem i wiem co jak i 3, z tym że chodzenie za tym kulami trochę trwa- o to mi chodzi;)
Astarot
SSJ 5

Post autor: Astarot »

Rzeczywiscie, zrobiles kawal dobrej roboty...

Wiesz kiedy mniej wiecej, zakonczysz nad nia prace ?

Bym sobie poczekal, az gra bedzie w 100% skonczona i dopiero sie w nia wczul :P
Obrazek
Awatar użytkownika
WireX
SSJ 4
Kontakt:

Post autor: WireX »

Kurcze nie wiem czy to już było gdzieś pisane czy nie ale mam pewien problem z wersja gry która ściągnąłem z linka znajdującego się kilka postów wyżej.

Mianowicie problem polega na tym, że już na samym początku jak Bulma idzie się załatwić, to wchodzi do lasu i potem znika, a akcja gry stoi w miejscu... nic nie mogę zrobić, ani wyjść z motoru, ani nic... nie wiem czy to tylko u mnie tak jest czy wy też spotkaliście się z podobnym problemem...
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Musisz nacisnąć strzałkę w góre, a potem enter. Potem znwou enter przy motorze i albo nim jeździsz albo nie. Jak jeździsz to potem wracasz na miejsce i idziesz do zagajnika. Bulma mówi, że o mało jej nie zjadł pterodaktyl. Jak wybierzesz opcję, że się nie bawisz, to idziesz do zagajnika i walczysz z pterodaktylem.
Obrazek

.
Awatar użytkownika
WireX
SSJ 4
Kontakt:

Post autor: WireX »

Już rozwiązałem problem :D, dzieki za pomoc
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Jakim magicznym przyciskiem wyłącza się muzykę?
Obrazek

.
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Co do tego kiedy i na jakim etapie zakończyć robić gierkę to tego jeszcze nie wiem. Najpierw była Son Goku Saga. Następna odsłona ma się skończyć się po 21 TB Saga. Pewnie kolejna będzie do RR Saga itd. Poza tym gra jest robiona mocno nie po kolei (pewnego razu to nawet zrobiłem część rozgrywającą się daleko po DBGT). Terminów nie podaję, bo znam swoje możliwości jeśli chodzi o lenistwo :mrgreen: .

EDIT: Muzyki się nie wyłącza. Co najwyżej Windows Media Player potrafi wyłączyć midi (Regulacja Głośności>Syntezator SW).
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

O cenzura, muzyka jest tutaj największym minusem.

W ogóle, jak Oolonga złapać? Bo ciągle naciskam ten enter i on ciągle ucieka. xD Za mało razy naciskam, czy co?
Obrazek

.
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Jeżeli to jest ta mini-gra gdzie on leci to najlepiej go zalecieć od góry lub dołu, a nie od tyłu i wtedy enter kiedy nas mija.
ODPOWIEDZ