Religia, tak czy nie?
Moderator: Moderatorzy
Ehhh. Za bardzo chcecie narzucac swoje poglady innym (nie wszyscy, ale niektorzy), wyrazcie swoje zdanie, a nie sie klocicie, mozna to przegadac na spokojnie.
. A wypisac sie mozesz, wystarczy kartka od rodzicow jak to juz ktos napisal, ale chyba musisz dac na poczatku roku i poczatku szkoly 
ps. Po prostu spam spamowi nie rowny, zeby ktos tak spamowal bez nicka Pitti to jest juz szczyt hamstwa
gnoje, Barni zabijmy ich.
[ Dodano: Pon Lut 11, 2008 8:28 pm ]
O ile dobrze mi wiadomo w 966 roku Polska przyjela religie chrzescijanska... Polska jest krajem chrzescijanskim, dlatego uczysz sie o chrzescijanstwieAnim :* pisze:. W Polsce jest Wiele Religii więc Dlaczego uczymy się tylko o Chrześcijaństwie ??
ps. Po prostu spam spamowi nie rowny, zeby ktos tak spamowal bez nicka Pitti to jest juz szczyt hamstwa
[ Dodano: Pon Lut 11, 2008 8:28 pm ]
Ey no wez Pepuś, ja go nie chce w pieklePitti pisze:"TY BEZBOŻNIKU! SMAŻ SIE W PIEKLE!"

I'll become The King of Pirates!
Cześć, jestem Michał i mam krótkie nogi.skibix pisze:Cześć. Jestem Maciek i jestem ateistą.Ehhh. Za bardzo chcecie narzucac swoje poglady innym (nie wszyscy, ale niektorzy), wyrazcie swoje zdanie, a nie sie klocicie, mozna to przegadac na spokojnie.
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
Cześć jestem Pituś i mam 3 jądra.Acer pisze:Cześć, jestem Michał i mam krótkie nogi.skibix pisze:Cześć. Jestem Maciek i jestem ateistą.Ehhh. Za bardzo chcecie narzucac swoje poglady innym (nie wszyscy, ale niektorzy), wyrazcie swoje zdanie, a nie sie klocicie, mozna to przegadac na spokojnie.

I'll become The King of Pirates!
Cześć jestem Krystian i kącik zaraz rozwale jak będzą takie odpowiedzi offtopowe.
Anim : a hahaha mocny jesteś z dniem 966 roku przyjeliśmy chrześcijaństwo przez co Polska uczy Religi Chrześcijańską. Ale trochę się zgodze z Pittim, tutaj powinna być ogólna rozmowa na temat Religi, a nie moment w którym wy proóbujecie narzucić swoją wolę.
Anim : a hahaha mocny jesteś z dniem 966 roku przyjeliśmy chrześcijaństwo przez co Polska uczy Religi Chrześcijańską. Ale trochę się zgodze z Pittim, tutaj powinna być ogólna rozmowa na temat Religi, a nie moment w którym wy proóbujecie narzucić swoją wolę.

1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
Bo Raj to nie miejsce, lecz stan duszy, serca. Aby go osiągnąć, trzeba postępować zgodnie z zasadami, które są wpisane w serce, kierować się dobrem i miłością.Acer pisze:Nawet ateista może pójść do Raju, w który nie wierzy.
Aby być szczęśliwym. Bez Boga nie dla każdego jest to możliwe, a na pewno z Bogiem dużo łatwiej jest postępować dobrze, a to właśnie daje szczęście. Możliwe tez, że bez Boga nie da się przekroczyć pewnych granic.Kostek pisze:dajcie mi chodź jeden powód dla któego warto wierzyć w boga...
Ostatnio zmieniony pn lut 11, 2008 9:47 pm przez Rav, łącznie zmieniany 1 raz.
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Czemu łatwiej? I jakich granic?Rav pisze:Bez Boga nie dla każdego jest to możliwe, a na pewno z Bogiem dużo łatwiej jest postępować dobrze, a to właśnie daje szczęście. Możliwe tez, że bez Boga nie da się przekroczyć pewnych granic.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*
Kocham Cię Patrycjo :*
Hmm...może dlatego, że możesz się oprzeć na Bogu, a nie na własnym umyśle, który łatwo może zostać pokonany przez egoizm i pociąg do zła?pp3088 pisze:Czemu łatwiej? I jakich granic?Rav pisze:Bez Boga nie dla każdego jest to możliwe, a na pewno z Bogiem dużo łatwiej jest postępować dobrze, a to właśnie daje szczęście. Możliwe tez, że bez Boga nie da się przekroczyć pewnych granic.
Granic...niełatwo jest być Świętym bez Boga. A czy można? A mi to oceniać?
Ostatnio zmieniony ndz mar 09, 2008 12:29 am przez Rav, łącznie zmieniany 2 razy.
Sugerujesz, że Bóg daje Ci wskazówki jak postępować? Nie mówie o zródłach pisanych.Rav pisze:Hmm...może dlatego, że możesz się oprzeć na Bogu, a nie na własnym umyśle, który łatwo może zostać pokonany przez egoizm i pociąg do zła?
Kris (18-07-2008 22:04)
Nie to miałem w sumie na myśli. Ale co do tego jak postępować, to po prostu zgodnie z tym, co mówi głos serca, bo on mówi to, co uważa za dobre. Czyli jeśli postępuję zgodnie z nim, to jestem przekonany, że postępuję dobrze. A to najważniejsze.pp3088 pisze:Sugerujesz, że Bóg daje Ci wskazówki jak postępować? Nie mówie o zródłach pisanych.Rav pisze:Hmm...może dlatego, że możesz się oprzeć na Bogu, a nie na własnym umyśle, który łatwo może zostać pokonany przez egoizm i pociąg do zła?
Bóg pomaga mi choćby w ten sposób, że gdy się modlę, czy uczestniczę we mszy, to to mi pomaga oczyszczać swą duszę i stawać się dobrym człowiekiem.
Ja Ci przedstawię dowód - Bóg istnieje, bo ja w niego wierzę.Kostek pisze: heh TAK mam dowody na to, ze boga niema a Ty mi nieprzedstawisz żadnego, że bóg jest hmm różnica nie?
A ty mi przedstaw dowód na to, że 2+2=4.
Ostatnio zmieniony pn lut 11, 2008 10:04 pm przez Rav, łącznie zmieniany 1 raz.
A skąd taki pomysł? Dla jednych drogą do osiągnięcia szczęścia jest religia, nie dla wszystkich (chyba) musi. Każdy sam w swoim sercu powinien sobie chyba na to odpowiedzieć, co powininen robić, żeby być szczęśliwym.pp3088 pisze:Mam nadzieję, że nie ulegasz trendowi, że moralność=religijność.
No wiesz Rafałku
masz 2 kredki i do tego dołozysz 2 kredki to ile będzie kredek? no 4 ^^ a tak na serio to co ma wspólnego dodawanie z bogiem? dowod taki ze on jest bo w niego wierzysz.. heh to dlaczego ludzie by mnie wysmiali jakbym powiedzial ze wierze w hmm np. wampiry i wilkolaki.. i by mi mowii ze tego niema bo sa dowody na to ze to bajki.. tak samo jak z bogiem tyle ze przez to iz wiekszosc spoleczenstwa wierzy to uznaje sie to za prawde.. no niestety