Dragon Ball Another Story

Wszystko o RPG Makerze.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

mac402 pisze:
Pisałeś na TA to. Dobry pomysł z kinówką, idealnie by pasowała do gry tylko nie wiem czy nadal realizujesz ten pomysł. No i co ciekawsze zastanawiam się jak turniej będzie wyglądał. . A co Dragon Kombat odkrywanie postaci wraz z postępem przygody to niezły pomysł, zachęci do dalszej gry nie tylko mnie.
Mapy do Tenkaichi budoukai są już gotowe, ale chyba nie ma sensu zamieszczać screenów, żeby nie psuć zabawy. Walki tam będą takie jak ta z Yamchą albo z Kuririnem. Do tej pory starałem się poprawić system (menusy itd.), teraz popracuję właśnie nad CBS'em
1.Raczej nie musimy tego widziec , domyslam sie jak to wyglada pewnie
2.A jaka bedzie muzyka grana? Czyzby legendarne Mezase Tenkaichi?
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Post autor: mac402 »

2. Tego jeszcze dokładnie nie ustaliłem, ale jest jeden taki kawałek, który chciałbym dać w finale Jackie Chun vs. Son Goku.

BTW zrobiłem widniejący pasek z siłą potrzebną do przesunięcia skały i teraz jest to naprawdę łatwo zrobić. Zrobiłem to już po 2. dniu treningów.
DarthChips
Przeciętny wojownik

Post autor: DarthChips »

Nadal ten Game Over po walce z RoboPilafem. -_- No to pozostaje mi czekac na następną wersję. Mam nadzieję, że zostanie to poprawione, bo w następnej już będzie po co grac. :P
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Jak mozna miec Game Over z Robo Pilafem? Czy to nie wtedy jak Oozaru atakuje go? (czyt. Auto walka)

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
krzychu1301
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: krzychu1301 »

bo on walczy purem i olongiem z sługami pilafa. Potem jak ich pokona to będzie walczyć z robopilafem. Ale pewnie nie wie że można tych walk ominąć wystarczy tylko uciec. Lub może mu też chodzić o to co Ty pisałeś BH Daimaouji.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

krzychu1301 pisze:Lub może mu też chodzić o to co Ty pisałeś BH Daimaouji.
:evil:

DO OSTANIEGO RAZU! JESTEM BH! DAIMAOUJI TO MOJ TYTUL! :evil: :evil: :evil: :evil:
bo on walczy puarem i oolongiem z sługami pilafa. Potem jak ich pokona to będzie walczyć z robopilafem.
Wyraznie napisal , z "RoboPilafem" o ile Mac kun dal "Pilaf Machine combined (?)" do gry choc w to watpie , ten przeciwnik poajwia sie dopiero pomiedzy 22 TB saga

Pur i olong? Co to na imiona?!

Ayla Mioduńska 2003-2019
DarthChips
Przeciętny wojownik

Post autor: DarthChips »

RoboPilaf występuje w grze, ale nie w anime w tamtym momencie(11-13 odc. bodajże). Zrobiłem tak jak krzychu1301 mówił. Uciekłem. Mały błąd: Puaru, Oolong się pisze.
Ostatnio zmieniony czw wrz 11, 2008 8:25 pm przez DarthChips, łącznie zmieniany 1 raz.
GokuLSSJ5
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: GokuLSSJ5 »

Hehehe dawno się nie odzywałem ... a w ogóle pisałem 2 razy tylko :P Przeszedłem poprzednie demo i mi się podobało. Aktualne demo było jeszcze lepsze tylko jakoś mi tez tneło w niektórych momentach np. jak chciałem nakarmić i uleczyć bohaterów. Może nie mam najlepszego kompa ale na pewno nie słabego :P Szkoda że nie było dłuższe demko ale mi tam nie żal :P
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Dzięki za pozytywne opinie. Staram się trochę poprawić płynność gierki, prawdopodobnie będę musiał zrobić wyświetlanie mniejszej ilości przedmiotów na raz (jakby stronki z przedmiotami). Co prawda to ostatnie demko jeszcze mi się nie cięło, ale jak każę sobie dać wszystkie przedmioty w liczbie 99 to zaczyna mulić. Trochę tnie się też przy dużej ilości postaci chodzących po ekranie np. tłum w czasie TB.

3 screeny z gry: Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Wow calkiem fajne screeny Mac kun , skad wzieles chipset TB?

I po co zdjecie z CC dales? Czyzbys juz dawal sage Armii Cz.W.?

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Z CC dałem dlatego, że zrobiłem mapki całej Capsule Corp. (na bazie tego co jest w LoG 2 i 3), ale masz rację, pierwsza jest TB21 Saga, czasem tak tworzę tą grę nie po kolei. Skąd mam chipsety TB już nie pamiętam...
GokuLSSJ5
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: GokuLSSJ5 »

Screeny są aż za fajne :D Nie mogę się doczekać już gry ^^ I super że poprawisz te "tnięcia" :P
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Jeszcze się trochę pobawię z tą grą zanim ją wydam, ale proszę o opinię - które tło z tych:

Obrazek
Obrazek

jest lepsze pod animację ataków energetycznych?
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Dla mnie to pierwsze

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Też jestem zdania, że pierwsze.
Obrazek

.
ODPOWIEDZ