Religia, tak czy nie?

Sprawy na zupełnie inne tematy - nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bulma300
SSJ 3

Post autor: bulma300 »

Barni pisze: "przestań wierzyć, albo wyp...".
no to chyba motto żeyciowe Kostka

<ściana><ściana>

<ściana>
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

Post autor: Kostek »

Wiesz, zachowujesz się ja 5 letnie dziecko co niema jakis dobrych kontrargumentów które moze przedstawić i spamuje na mój temat... Weszłaś na forum i siejesz jakąś niepotrzebną zadyme do tej pory ten temat był spokojny i były przedstawiane argumenty za i przeciw istnieniu boga a Ty weszłaś i twierdzisz że zaraz głupota itd. zastanów się nad sobą podczas zabawy w piaskownicy
[center]Obrazek [/center]
Obrazek
Awatar użytkownika
bulma300
SSJ 3

No Ty nie jesteś lepszy bo nabiłeś sobie 34567000000 postów na wmawianiu wierzącym,ze są głupi bo przecież Boga nie ma i masz na to dowody bo jesteś taki
mądry, masz wolny umysł ble ble ble
<ściana>
<ściana>
<ściana>

<ściana>
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

bulma300 pisze:No Ty nie jesteś lepszy bo nabiłeś sobie 34567000000 postów wmawianiu wierzącym,ze są głupi bo przecież Boga nie ma i masz na to dowody bo jesteś taki
mądry, masz wolny umysł ble ble ble
hmm Czy aby pod moim avatarem widzisz takową liczbe postów? niedość, że nieumiesz czytać to jeszcze liczyć a szkoda... na Tym forum dziecko jestem owiele dłużej niż Ty i w przeciwieństwie do Ciebie przestrzegam netykiety i niechce nic mówić ale to Ty teraz spamujesz i to jeszcze na mój temat za co możesz dostać warna no ale mniejsza... heh TAK mam dowody na to, ze boga niema a Ty mi nieprzedstawisz żadnego, że bóg jest hmm różnica nie?
Obrazek
Awatar użytkownika
bulma300
SSJ 3

dobra podaruje sobie i tak to nie ma sensu.

Z Bogiem (który nie istnieje i nikt nie ma prawa sądzić inaczej bo Kostek nie pozwala)
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

bulma300 pisze: Z Bogiem (który nie istnieje i nikt nie ma prawa sądzić inaczej bo Kostek nie pozwala)
Hmm ja tak napisałem? niewydaje mi się...
Obrazek
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Dobra. Odbiegając od waszego pieprzenia farmazonów na temat tego kto jest fajny, a kto nie to przedstawię to jak ja to widzę.

Imo Boga nie ma (tylko nie bijcie ;d), znaczy takiego, jakim wy (wierzący) go widzicie. Jest jakaś siła, która stworzyła świat, która stworzyła pierwszy organizm, która była, jak nic nie było. Ale czy to Bóg? Nie wiem. Sądzę, że siła owa nie ingeruje w życie ludzi, tylko po prostu jest.
Ludzie wierzą w Boga, bo znajdują w nim (jak juz ci kostku przedstawiłem argument) oparcie i po prostu łatwiej im jest iść przez życie licząc, że coś na nich czeka po śmierci (o której jest inny temat ;P). Czy to niebo? Raj? Coś? Nie wiem i chyba nie chcę wiedzieć.
Ateiści mogą być tak samo dobrymi ludźmi jak wierzący, a nawet lepszymi. Co do tego nie mam wątpliwości, więc wykrzykiwanie "TY BEZBOŻNIKU! SMAŻ SIE W PIEKLE!" jest imo głupotą ;)

No. To tyle.
Obrazek

.
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

HAHAHA

Całkiem fajna dyskusja, ale muszę wam przerwać :)
Barni napisał/a:

Jeden? Proszę bardzo. Jeśli silnie wierzysz, to odnajdziesz w Bogu oparcie.

Hmm a nie czasem znajdziesz oparcie w swojej podświadomości?
Tak czy inaczej jest powód.

Kostek ja można mieć dowody, że Boga nie ma skoro według Ciebie go nie, to kto miałby te dowody dostarczyć i na jakiej podstawie? :lol: I po co tak uparcie drążysz temat o czymś czego nie ma?
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

E bo chce przekazać mój pogląd innym, może ktoś zrozumie na czym polega moje przesłanie i te dowody do neigo dotrą.. ale co tam to nie jest aż takie ważne, sens tego tematu był taki aby porozmawiać na temat religi.. itd. ale no jak widać WIELCY WIERZACY zaczeli sie wykłucać i nazywać mnie głupcem dlatego, że niewierze ale juz trudno heh...
Obrazek
Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: skibix »

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=1
Kostek , czy o ten film ci chodziło ? Każdy wierzący może go sobie obejrzeć a następnie zdać nam relacje :twisted: .
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

skibix pisze:http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=1
Kostek , czy o ten film ci chodziło ? Każdy wierzący może go sobie obejrzeć a następnie zdać nam relacje :twisted: .
Nie, nie o ten :D Chodziło mi o Film pod tytułem "Root of All Evil" Plik waży około 600 mb miłego oglądania ;*;*
Ostatnio zmieniony pn lut 11, 2008 8:19 pm przez Kostek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
bulma300
SSJ 3

No to teraz Cie zaskocze kolego bo ja nie jestem wierząca.
Denerwują mnie tylko Twoje mongolskie teorie.
nie wciskaj na chama ludziom w co mają wierzyć
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

Ja osobiście jestem deista, o ile znasz znaczenie ów słowa. Zaiste Twoja chęć wpajania innym swoich poglądów jest godna pochwały, ale mógłbyś ją wykorzystać w bardziej przydatny narodowi sposób. Zrozum, że nikogo tym nie przekonasz, a nawet zniechęcisz do ateistów i tym podobnych mas społeczeństwa jako agresywnych wrogów chrześcijań(tak wiem, zabawnie to brzmi i zabawnym jest, ale taka rzeczywistość). Religia to często wartości wyniesione z domu, i każdy mądry człowiek dba o taką rzecz, albo potrafi ją uszanować.

Natomiast do durnego zachowania części katolików to mogę tylko się smucić.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: skibix »

Kostek pisze:
skibix pisze:http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=1
Nie, nie o ten :D Chodziło mi o Film pod tytułem "Root of All Evil" Plik waży około 600 mb miłego oglądania ;*;*[/list]
Ale ten film też jest mocny i warty uwagi :wink: . To jest dowód że religia chrześcijańska jest oparta na egipskich i jeszcze jakichś tam mitach (głównie te przypowieści i historia samego Jezusa :roll: ).
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

E, panowie mądrzejsi xD Z tego co napisałem w poprzednim poście to wynika, że kim ja jestem ?:D
Obrazek

.
ODPOWIEDZ