Goku czy Vegeta

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ

Kto jest lepszy Goku czy Vegeta?

Goku
18
38%
Vegeta
21
44%
Obaj są nieźli
9
19%

Liczba głosów: 48

Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

No , ale by go nie tylko bylo na swiecie , tez by nie bylo Z wojownikow , gdyz kto by pokonal Kui'ego , Dodorie i Zarbona?

I nie KKRT nie jest najsilniejszy od poczatku , dopiero w Freeza sadze , w sadze Sajanow byl jak robak porownujac moc Ksiecia Vegety (liczac forme Oozaru Vegety kuna wtedy to KKRT byl doslownie robakiem)
Ostatnio zmieniony śr sie 16, 2006 11:29 am przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 1 raz.
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Tylko że przed przemianą Vegety w Oozaru to właśnie Kakarotto był silniejszy. I tu pojawia się jedyny wielki błąd Vegety. Gdyby wiedział że Goku nie ma już sił ni zmieniał by się w Oozaru,.
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Robert pisze:Tylko że przed przemianą Vegety w Oozaru to właśnie Kakarotto był silniejszy.
Nie byl , Kaioken dostarczal mu mocy , bez Kaiokena jest slabszy od niego (zrodlo : LoTSS)

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

Był, Kaioken to jego technika więc co głupoty gadasz.

Nie gada głupot... siła Goku bez użycia Kaioukenu wynosiła grubo powyżej 8 tysięcy, jeżeli oglądałeś angielską lub japońską wersję DBZ to łatwo możesz się przekonać że to prawda> W końcu bez użycia Kaioukenu dostawał baty. ponieważ Goku musiał użyć trzykrotnego Kaioukenu aby dorównać mocą Galick Gunowi Vegety, później odparł jego falę i posłał go w kosmos... co oznacza, że jego siła musiała być niższa... Dowodem są cytaty z DB:

-w DBGT w retrospekcji Vegeta komentuje tę walkę na Ziemi: "you were no mathc for me, I was superrior to you at every way"
- moment kiedy użył Kaioukenu w czasie gdy Vegeta koncentrował energię do Czosnkowego działa: "I don't have any choice. Triple Kaiouken Kamehameha!" KA ME HA ME( w tym momencie Vegeta mówi "Galick Gun! Fire!!!") HA!!!" potem Vegeta gdy fale się równoważyły: "It can't be, he's beam is as strong as my Galick Gun!" następnie Goku dał power up'a i jego fala pokonała fałe Vegety...
To chyba wyjaśnia sprawę?
Dragon Fist
Ostatnio zmieniony śr sie 16, 2006 12:09 pm przez pp3088, łącznie zmieniany 1 raz.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

1.Kto glupoty gada? Nie wk***j mnie!!! :evil:
2.No mowie , ze bez tej techniki jest slaby , gdyby walczyli bez technik powiekszania mocy Vegeta by wygral i zniszczyl by Ziemie (Maniakalny smiech)
3.Zreszta Vegeta sam powiedzial Kakarottowi zeby zalowal ze sie urodzil , ma racje , trzeba miec nasrane we lbie zeby wyzwac samego ksiecia do walki :lol:
Ostatnio zmieniony śr sie 16, 2006 11:50 am przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 1 raz.

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Gdyby Kakarotto całe życie cwiczył na planecie gdzie grawitacja wynosi 10 to Vegeta nie miałby z nim szans
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Kakarotto to nisko poziomowe scierwo , Vegeta to sajanski elita pomysl logicznie

Ayla Mioduńska 2003-2019
Hero
Przeciętny wojownik

Post autor: Hero »

To wy postacie oceniacie pod pretekstem siły? Dziwne ja np lubie Kuririn'a, a On nie jest zbyt silny. Co do tematu to jednak wole Goku zawsze go lubiłem i zawsze lubic będe
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Hero pisze:To wy postacie oceniacie pod pretekstem siły? Dziwne ja np lubie Kuririn'a, a On nie jest zbyt silny. Co do tematu to jednak wole Goku zawsze go lubiłem i zawsze lubic będe
1.Ta nie jest , 2 najsilniejszy czlowiek (o ile Tenshin nie jest 100% czlowiekiem , to Krilan jest na pierwszym miejscu w tym tytule)
2.Do ostaniego razu , jak mozna tego (Cenzura) lubic? Broli jest znaaaaacznie fajniejszy od tego czegos
3.Nikt nie lubi miernot , temu lubie Radima , dokopal Piccolo jr i Kakarottowi bo byl 4 razy silniejszy od nich

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

BH Daimaouji pisze:
Hero pisze:To wy postacie oceniacie pod pretekstem siły? Dziwne ja np lubie Kuririn'a, a On nie jest zbyt silny. Co do tematu to jednak wole Goku zawsze go lubiłem i zawsze lubic będe
1.Ta nie jest , 2 najsilniejszy czlowiek (o ile Tenshin nie jest 100% czlowiekiem , to Krilan jest na pierwszym miejscu w tym tytule)
2.Do ostaniego razu , jak mozna tego (Cenzura) lubic? Broli jest znaaaaacznie fajniejszy od tego czegos
3.Nikt nie lubi miernot , temu lubie Radima , dokopal Piccolo jr i Kakarottowi bo byl 4 razy silniejszy od nich
1.Eh znawco najsilniejszy jest Ubb :???:
2.Broli mi nie przypadł. Duży napakowany głupek bez krzty rozumu. Brak żadnej techniki walka na oślep, Goku taką moc by spożytkował o wiele lepiej.
3. Włąsnie Raditz był miernotą był silniejszy i przegrał to dopiero wstyd.
4.DF myślisz, że nauka Kaiokena była taka prosta, czemu tylko Goku mógł się jej nauczyć, i pisanie, że wygrął nieuczciwie jest nie na miejscu, moge podać jako argument np. Vegeta miał dłuższy odpoczynek niż Goku ale to mijanie się z celem.

Nie mówię nic o nauce... mówiłem jedynie że Vegeta był definitywnie silniejszy od Goku podczas walki na Ziemi...
Ostatnio zmieniony śr sie 16, 2006 1:20 pm przez pp3088, łącznie zmieniany 1 raz.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

pp3088 pisze:
BH Daimaouji pisze:
1.Eh znawco najsilniejszy jest Ubb :???:
2.Broli mi nie przypadł. Duży napakowany głupek bez krzty rozumu. Brak żadnej techniki walka na oślep, Goku taką moc by spożytkował o wiele lepiej.
3. Włąsnie Raditz był miernotą był silniejszy i przegrał to dopiero wstyd.
1.Uub to reikarnacja Buu , wiec sie nie liczy
2.Ta? Chociaz jest madrzejszy od KKRTa
3.Kazdy Sajan tak ma , BTW tak musi byc dobro pokonuje zlo
Ostatnio zmieniony śr sie 16, 2006 12:43 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 1 raz.

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Kaioken oszustwo? Niech będzie. Vegeta to oszust i tchórz bo zmienił się w Oozaru a to nie fair. Pasuje? W walce na śmierc i życie wszystko dozwolone. Według was to Piccolo nie far pokonał Raditza bo umiał Makanasappo a Raditz nie. Goku oszukiwał jak użył Genki-Damy walcząc z Buu. Ale przecież Buu umiał rozdzielic swoje ciało czyli on też oszukuje. Ale Goku zmienił się w SSj3 czyli też oszukuje. O to wam chodzi?
Obrazek
Hero
Przeciętny wojownik

Post autor: Hero »

A jak to się stało że właśnie Goku wygywa te znaczące bitwy? Pewnie odpowiedzicie że pożycza moc, albo tylko dokończa dzieło kogoś tam, ale ten ktoś w tym przypadku Vegeta również nie pokonał by tego silnego wroga
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Hmmm...

Son Goku MUSIAŁ użyć trzykrotnego Kaiokena w walce z Vegetą, by dorównać mu siłą, czterokrotnego użył już, żeby wygrać z Garlic Gunem Vegety.

To nie zmienia faktu, że Vegeta był silniejszy na początku. Był o wiele silniejszy, poza tym on prawie wcale nie miał treningu. Saiyanie nie byli silniejsi od niego, bo miał dar i rozwalał Sabinary, gdy był jeszcze mały.

Mimo wszystko, w walce Son Goku i Vegety wyłoniło się pare rzeczy, Vegeta powiedział: "Hej, On jest dobry", a Son Goku: "Gdyby nie byłby taki zły, to byłby świetnym partnerem do walki"

Poza tym za silniejszego mógłbym uznać Son Goku, ale to już nie kwestia siły fizycznej, czy wygranych walk. Wg Mnie prawdziwą siłą jest móc ominąć walke, a Vegeta do tego nie dążył. W sumie nie dziwie się, bo był księciem i był tego uczony od dziecka...

No i ciężkie dzieciństwo Vegety. Mimo wszystko potrafił się zmienić, ale te zdarzenia miały wpływ na jego trening, charakter, na wszystko.

A Son Goku? Wcale też nie jest zły, ale bez treningu u Kaio byłoby innaczej, całkowicie innaczej. Do tego pierwszy raz spotkał się z grawitacją 10x, taką jaka jest na planecie Vegeta, gdzie powinien chodzić normalnie, to jakoś dziwnie nie chodzi... Nawet jak ściągnął ciężarki to coś wolno mu szło łapanie Bubblesa.

Wg Mnie ani Vegeta, ani Son Goku nie są lepsi. Razem jednak się potrafią uzupełniać, jak najlepsi przyjaciele.

No i w końcu rzecz ostatnia: Vegeta bez Son Goku nie osiągnął by SSJ, ale Son Goku też by nie osiągnął SSJ bez Vegety - widać to na odcinkach w Freeza sadze, gdy podpowiadają Mu różne postacie jak powinien zachowywać się Saiyan, co powinien robić i wogóle. No i Vegeta mimo wszystko obronił nawet Gohana, a potem Freeza znęcał się nad nim.

Wychodzi na to, że Son Goku bez Vegety jest nikim, a Vegeta bez Son Goku też jest nikim. Więc jaki problem?

Wiesz co Piotrek?? właśnie się zastanawiam czy faktycznie użył czterokrotnego Kaioukenu kiedy przeważał Galick Gun'a Vegety, moje wątpliwości biorą się stąd, że w angielskim dubbingu Goku tylko krzyczy "haaaa!!" i wtedy wygrywa pojedynek, zaś kiedy czytam napisy to widzę że mówi w tym momencie "Kaiouken Times Four" dlatego ciężko rozeznać- BIEZPIECZNIE przyjąć że musiał użyć conajmniej 3- krotnego :D
DF

Ja miałem ang. wersję, gdzie krzyczał: "Kaioken... Charge... FO... UR!!", razem "Kaioken charge four!" ^^ - Dae
Ostatnio zmieniony pt sie 25, 2006 9:08 am przez Dae, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
Roksia10
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: Roksia10 »

Raczej Goku. Vegeta był za bardzo nerwowy ^^ A Goku miał w sobie cos takiego - fajnego. Ale jednak stawiam na obaj są nieźli.
Roksia
ODPOWIEDZ