Pojedynek gigantów
Moderator: Moderatorzy
Pojedynek gigantów
Która gra o tematyce jest lepsza Budokai 3 czy najnowsza odsłona Tenkaichi. Każda ma swoich zwolenników i oponentów. Napewno obie gry zasługują na uwage. Nie ma wątpliwości jedna z nich to najlepsza gra DB z rodzaju bijatyki. Zacznę od Budokaia 3. Jak to zwykle bywa sukcesy poprzednich częsci powodują kontynuację. Zacznę od grywalności, która moim zdaniem o wiele przewyżsa BT. Nie dość, żę gra się dosyć długo to jednak ogromnym triumfem jestr zdobycie gry na 100%. Napewno dużo dodaje możliwość zdobywania leveli za wygrane bitwy, czego bardzo brak w BT. W ilości postaci wygrywa BT, gdzie zdobywa się je łatwiej, lecz pomysł z fuzją kapsułek jest udany. poziom trudności bez porównania dla B3, mogący sprawić wiele kłopotów. Kolejną sprawą jest grafika. Obie gry mają bardzo ładną grafike, ale nie ustrzegły się od niewielkich błedów. W B3 nie za ładnie wychodzą ludzkie twarze, w szcególności nosy, a w BT grafika niby ładna ale taka jak by rozmazana i tak zimna(smętna) co zauważyć się da na trunieju. Jednym z ważniejszych wydarzeń w Dragon Ballu były turnieje. W grach oczywiśćie występują i są dosyć podobne. Mi się wygodniej gra w B3, gdzie turniej żywo przypomina sceny wzięte z anime, natomaist w BT nie wyszedl on za dobrze. Ważnym czynnikiem w grach jest dźwięk. W obu tytułach żadne utwory nie mogą się równać choćby z Dan Dan Hairateku(niestety nie znam tytułów doskonale, proszę mi wybaczyć), ale nie przeszkadzają podczas gry, a nawet są miłe dla ucha. Dużo osobom nie podoba się pomysł na wybór kapsułek, mogliby je trochę powiększyć. Co do widoków(rzutów) to B3 to 2D, a BT 3D. Jak dla mnie wygodniej gra się w 2D, choć nie wiem jakby grało się w innym rzucie kamery w BT. Jak dla mnie lepsza jest B3, ale BT takżę bardzo dobra. Czekam na wasze komentarze i opinie.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*
Kocham Cię Patrycjo :*
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Ja lubie obie gry , gdyz obie posiadam , w B3 podoba mi sie:
-Pan i Lunch w ich sexy ubraniach (mimo iz nimi grac nie mozna)
-Transformacje
-Mozliwosc zamiany ubran
-Latanie po planszy jak w LoTSS
-Mozliwosc grania jako Kibitoshin i grube wersje Gogety i Gotronka
-Ze jest Bardock w grze
-Ze mozna grac jednym ze zlych smokow
-Ze intra postaci i ataki wygladaja rozbawiajaco (szczegolnie kiedy Sajamenowi atak sie nie uda LOL)
A w BT podoba mi sie:
-Powrot Chaoza jako dostepna postac
-Walki 3D co moze byc jak z anime
-Ze , aby zagrac jako fuzja , nie trzeba sie scalac
-Granie jako Super C 17
-90 postaci do wyboru
-Granie jako postacie z DB (Kakarotto dzieciak , Gen. zolw , Kryminator)
-Granie jako Oozaru
-Taunty postaci
-Granie jako kazdy czlonek Oddzialu mleckora
-Granie jako postacie kinowe (Cooler , Broli , Bojack , Janemba)
-Postacie z GT
-Denerwowanie wrogow
-Smianie sie gdy wrog jest bliski smierci i daje txty
-Ze moge grac jako kazda z moich ulubionych postaci
-Temat intra (Czyli "Press start" jak i Load game , New game) i wyboru postaci
Wiec nie glosuje na zadna z gier , gdyz OBIE mi sie podobaja
-Pan i Lunch w ich sexy ubraniach (mimo iz nimi grac nie mozna)
-Transformacje
-Mozliwosc zamiany ubran
-Latanie po planszy jak w LoTSS
-Mozliwosc grania jako Kibitoshin i grube wersje Gogety i Gotronka
-Ze jest Bardock w grze
-Ze mozna grac jednym ze zlych smokow
-Ze intra postaci i ataki wygladaja rozbawiajaco (szczegolnie kiedy Sajamenowi atak sie nie uda LOL)
A w BT podoba mi sie:
-Powrot Chaoza jako dostepna postac
-Walki 3D co moze byc jak z anime
-Ze , aby zagrac jako fuzja , nie trzeba sie scalac
-Granie jako Super C 17
-90 postaci do wyboru
-Granie jako postacie z DB (Kakarotto dzieciak , Gen. zolw , Kryminator)
-Granie jako Oozaru
-Taunty postaci
-Granie jako kazdy czlonek Oddzialu mleckora
-Granie jako postacie kinowe (Cooler , Broli , Bojack , Janemba)
-Postacie z GT
-Denerwowanie wrogow
-Ze moge grac jako kazda z moich ulubionych postaci
-Temat intra (Czyli "Press start" jak i Load game , New game) i wyboru postaci
Wiec nie glosuje na zadna z gier , gdyz OBIE mi sie podobaja
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Ayla Mioduńska 2003-2019
-Denerwowanie wrogow
Że niby co????????????
Wiesz w DBB3;Colection Edit ponoć dodali Zarbona, gerudo, kogoś i Kinga Colda!!! Niestety jej nie posiadam.
Hmm Postaci 90??? Odlicz stadja i fuzje to wyjdzie mniej wiecej tyle samo.
Że niby co????????????
Wiesz w DBB3;Colection Edit ponoć dodali Zarbona, gerudo, kogoś i Kinga Colda!!! Niestety jej nie posiadam.
Hmm Postaci 90??? Odlicz stadja i fuzje to wyjdzie mniej wiecej tyle samo.
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Naliczylem sie wczoraj 56 postaci (Dokladnie nie wiem czy tyle , ale to dziwne ze dali ze jest 49 na Daizexuu ex) , odliczyc fuzje? A po co , chyba tylko transformacje!pp3088 pisze:Hmm Postaci 90??? Odlicz stadja i fuzje to wyjdzie mniej wiecej tyle samo.
Zreszta nadal BT ma wiecej postaci niz B3 , zamiast 3 postaci zastapili je 15 postaciami
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
- .:Sasuke:.
- SSJ 2
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Mi kupil brat , sa takze (czesto) na allegrobrolly ssj pisze:skąd??bobercik pisze:skąd wy macie te gry
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ja grałem w B3 a teraz mam BT i zdecydowanie wole B3
-mozliwośc scalania sie podczas walki
-lepsze ataki a nie w ssj 3 tylko kamehameha jako super finishig move
-mozna sie zamieniac podczas walki
-latasz po planszy
-wszystko było fajne.
a w BT podoba mi sie tylko ten tryb walki ,ze widać od tyłu a tak to sie naprawde rozczarowałem
A i jeszcze sprawa intra, w B3 było takie intro super ze odrazu sie chcialo grac a w BT jest tak zje***e ze nie czuje atmosfery db
-mozliwośc scalania sie podczas walki
-lepsze ataki a nie w ssj 3 tylko kamehameha jako super finishig move
-mozna sie zamieniac podczas walki
-latasz po planszy
-wszystko było fajne.
a w BT podoba mi sie tylko ten tryb walki ,ze widać od tyłu a tak to sie naprawde rozczarowałem
A i jeszcze sprawa intra, w B3 było takie intro super ze odrazu sie chcialo grac a w BT jest tak zje***e ze nie czuje atmosfery db

Już mówie: ze sklepubrolly ssj pisze:skąd??bobercik kun pisze:skąd wy macie te gry
Wielka racja. Moja siostra oglądała DB i jak właczyłem B3 to zapytała czy to jakaś nowa seria odcinkowa DB bo tak łądnie wygląda. Na BT te intro jest biedne. Czemu zliczasz fuzje. Gra powinna być identyczne niemalże jak DB, z czego wnioskuje zero fuzji i transformacji do wyboru. Zobacz czy W normalnym DB na turnieju grać można fuzją-nie. Co do postaci jeszcze to dodali i chwała im za to, ale z tych 15 śmiało moge odliczyć Vegete(scouter) i Vegete (Oozaru) niemal identyczne jak normalny Vegeta i Oozaru.bardock san pisze:A i jeszcze sprawa intra, w B3 było takie intro super ze odrazu sie chcialo grac a w BT jest tak zje***e ze nie czuje atmosfery db
- BH Daimaouji
- SSJ 5
PP3088 - Ale jak popatrzysz na walki (Vegeta zly vs Kakarotto jak z anime mowia) to tez jest jak z anime , co do Vegety ze skauterem to dobrze zrobyli , gdyz w B3 jakos nie pasuje gdy walcze Vegeta w tym "ubraniu" z Kakarottem (najczesciej w ubraniu podartym) , to tak samo gdyby dac Piccolo Daimaou jako ubranie dla Piccolo jr (juz nawet wyobrazam sobie , Piccolo Daimaou jak wykonuje atak tych kul co przylegaja na przeciwniku w B3)
A co do fuzji to tak , chociaz , granie jako Gogeta ssj4 przez pare minut to nuda , lepiej zeby byl na stale
Co do intra to tez go nie lubie , odrazu klikam start , gdyz nie chcem go ogladac
Kolejna zaleta w BT to spodnie Bardocka , ma granatowe a nie czarne jak w B3 (ciekawe czy to blad Bandai/Dimps czy FUNImation/Atari?)
A co do fuzji to tak , chociaz , granie jako Gogeta ssj4 przez pare minut to nuda , lepiej zeby byl na stale
Co do intra to tez go nie lubie , odrazu klikam start , gdyz nie chcem go ogladac
Kolejna zaleta w BT to spodnie Bardocka , ma granatowe a nie czarne jak w B3 (ciekawe czy to blad Bandai/Dimps czy FUNImation/Atari?)
Ta? Wiedz ze wole grac jako wiecej Oozaru , 2 Oozaru to minimum (uzyj kodu na LoTSS i graj dwoma oozaru) , i ta , chcialbym zagrac jako Bardock Oozaru tez jak i Zloty Oozaru i Baby Oozaru , zreszta ta , granie jako Terazniejszy Tronk z Z (Nastolatek) i Terazniejszy Tronk z GT (Nastolatek) bylo by glupie , gdyz oba postacie nie roznia sie prawie niczym , podobnie jak Videl i Saiyawoman (poza pozami Saiyawomen) itp.ale z tych 15 śmiało moge odliczyć Vegete(scouter) i Vegete (Oozaru) niemal identyczne jak normalny Vegeta i Oozaru.
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019