Emo

Sprawy na zupełnie inne tematy - nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Emo

Post autor: Barni »

Ostatnio coraz częściej słyszy się "Potnę się! Nikt mnie nie rozumie!" Emo? Nie, to akurat tzw. poserzy. Przynajmniej tak mnie dzisiaj oświecił kumpel : )
Ale imo emo też nie są super. Jest to grupa ludzi, która ma fioła na punkcie użalania się nad swoim życiem, którzy uważają, że nikt ich nie rozumie.

Kiedy "emo" używamy w odniesieniu do cech i osobowości danej osoby, większość definicji określa osobę emo jako bardzo emocjonalną, wrażliwą, nieśmiałą, zamkniętą w sobie, ponurą i cichą. Ktoś przygnębiony i ze złamanym sercem jest czasami opisywany jako emo. Muzyka i poezja emo zawiera wiele odniesień do nieodwzajemnionej miłości i problemów emocjonalnych w związkach. Bycie melodramatycznym lub nadmiernie emocjonalnym jest również często łączone z byciem emo.
To z wikipedii.

Jaki jest Wasz stosunek do emo? Ja osobiście nie przepadam, gdyż większość tych niby emo to po prostu pozerzy, którzy chcą zostać zauważeni.
Obrazek

.
Awatar użytkownika
Dragon Fist
A True Dragon

Post autor: Dragon Fist »

W większości się z Tobą zgadzam, nie podoba mi się takie myślenie. Ale nie dyskryminuję emo, bo wszyscy ludzie są dla mnie równi.

A wpadłeś na to, że 'emo' to pierwsze trzy literki wyrazu 'emotional'? ;p
Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

Barni pisze:poserzy
A nizej juz napisales dobrze, przez z.
Barni pisze:Jest to grupa ludzi, która ma fioła na punkcie użalania się nad swoim życiem, którzy uważają, że nikt ich nie rozumie.
To ja wlasnie jestem.
Barni pisze:Jaki jest Wasz stosunek do emo?
Nienawidze glupich nastolatek ubierajacych sie w przymale bluzeczki w czaszki, bo reszta tak robi. Ale ogolnie jestem tolerancyjny i to nie moja sprawa, wiec niech sobie psuja zycie jak chca - ja to robie pijąc. ;P
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

krova pisze: To ja wlasnie jestem.
Ta? Nie widać, jesteś niezaawansowany xD
Obrazek

.
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Post autor: Kris »

Barni... tak teraz EMO to znaczy, jednakże pierwotnie, emo jest to styl ubioru.. czyli włosy i ubiór, a nie wyrażanie emocji . Mi kilkukrotnie powiedziano a nawet powtarzają, że jestem emo, jednakże z tego powodu nie bede propagand robił..gdyż tak jak df napisalo EMOTIONAL, prawdziwy emo ma wszystko w dupie (za przeproszeniem ;p).

Txt typu potne się tylko powoduje, obniżenie iq. Tak jak napisałem Emo ty wyrażanie siebie poprzez styl a nie zachowanie ;p To co jest teraz to nie jest emo .. to jest lmao..

I teoretycznie mam w dupie, że sie nie zgodzicie bo sie napewno nie zgodzicie, bo uwazacie ze Emo to idioci ktorzy sie tną...
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Barni... tak teraz EMO to znaczy, jednakże pierwotnie, emo jest to styl ubioru.. czyli włosy i ubiór, a nie wyrażanie emocji . Mi kilkukrotnie powiedziano a nawet powtarzają, że jestem emo, jednakże z tego powodu nie bede propagand robił..gdyż tak jak df napisalo EMOTIONAL, prawdziwy emo ma wszystko w dupie (za przeproszeniem ;p).
Wiem co znaczyło pierwotnie emo, jednak teraz tak się ten termin przekształcił, że znaczy zupełnie co innego.

Prawdziwy emo ma wszystko w dupie? Prawdziwy emo lubi narzekać.
Obrazek

.
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Nie, emo wyraża uczucia wewnątrz siebie i narzeka dla pozoru..a all inne ma w dupie
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Kris pisze:narzeka dla pozoru
Czyli, żeby być zauważonym?
Obrazek

.
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

krova pisze:Barni napisał/a:
Jest to grupa ludzi, która ma fioła na punkcie użalania się nad swoim życiem, którzy uważają, że nikt ich nie rozumie.

To ja wlasnie jestem.
Ja też -.-

Emo kiedyś odnosiło się do post-hardcore, melodic hardcore. A teraz jakiś emo-pop-rock.

Osobiście wkurza mnie takie obnoszenie się ze swoimi problamami. Ja jak mam jakieś to sam się nimi zajmuje, albo sam sobie popłacze :)(joke, ale czasem ma się ochote na łzy). Czasem rozrywa mnie od wewnątrz, czasem promieniuję radością. Życie.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Barni pisze:
Kris pisze:narzeka dla pozoru
Czyli, żeby być zauważonym?
Wiec Ziomster jest emo? Niesamowite

Ja jakby co nie mam nic do nich (nie lubie ludzi , ale moge byc mily dla nich) ale co za duzo to nie zdrowo jak mawiaja
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 9:14 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 1 raz.
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Emo nie narzeka. Emo nie mówi wprost co mu jest, tylko daje sygnały innym, żeby to oni się spytali "co się stało?" Emo nie narzeka. Emo idzie sam, w ciszy w kąt i się tnie. Nie lubię emo bo wiele ludzi mówi że są emo a tak naprawdę nie są emo. Emo sie tnie. A większość osób które mówią "jestem emo" się nie tnie. I najważniejsze. Emo jest słit, ale i tak nikt go nie lubi. Za mało razy użyłem słowa emo?
Obrazek
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

BH Daimaouji pisze: PP3088 - Ty jestes emo? To chyba jakis zart
-.- Trzymajcie mnie...
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

Najblizej prawdy jest Bobercik.

Ja zachowanie mam bardzo emocjonalne, ale nie czuje potrzeby identyfikowania sie z emo poprzez ubior. Seryjnym samobocjca tez nie jestem.
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Barni, powiedzmy. Poprostu zauważ, że jest coś takiego, że człowiek jak tylko przytakuje zostaje atakowany o to, że nic nie wnosi do tematu etc.

Jeśli emo prawdziwe, ta ta jestem emo XD

Bob zacznijmy od tego ze emo tak naprawde nic nie mowi ;p i tak tną się tylko ci co myślą, że są pierwotnymi emo ;p a tak naprawde są podróbą
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Obrazek
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_(ludzie)

Co sadze o emo?
Mam ich w dupie, wali mnie to.
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
ODPOWIEDZ