Nowe wybory - pomysł dobry czy zły?
Moderator: Moderatorzy
Nowe wybory - pomysł dobry czy zły?
Co myślicie o nowych wyborach, które jak zapowiada Premier, odbędą się już na jesień? Czy to coś zmieni? Poparcie dla Pis'u i PO aż tak się nie zmieniło od ostatnich. Ale czy to coś zmieni? Pewnie dalej będzie bagno, ale warto spróbować. Choć i tak skład rządu zapewne znacznie się nie zmieni...inni ludzie, ale Ci sami będą pociągać za sznurki.

Obecnie mamy państwo polityczne, co z wiadomych wzgledów mi nie odpowiada. Jeżeli sumiennie obliczyć dokonania rządu to można załamać ręce. Chociażby nasza pozycja w Unii. Niektórzy mawiają, żę Kwas był zbyt uległy, może i mają rację jednak uważam, że to co wyprawiał Kaczyński to było o wiele gorsze. Doszło do tego, że jakakolwiek estyma w stosunku do naszego kraju wyparowała. W końcu jako jedyni blokowalśmy niemalże wszystkie ustawy. Dalej to totalna ignorancja obywateli. Już nie mówie o lekarzach, bo im się należało(tym państwowym, mojej znajomej odmówili przyjecia chorej matki pod pretekstem prostetu, gdyby nie szybka reakcja jej meża i opierpz.enie koniowała, kobieta by pewnie nie żyła. Hmm z drugiej strony pijani lekarze podczas protestu. Chołota). Podam przykład pogoni za bezdomnym. Podam, bo na rozpiske szkoda słów. Kolejny czyn, który zasługuję na potępienie to zatrzymanie kilku osób rozsyłających żarty o kaczorach. Kontynując dochodzimy do ministra edukacji. Pomińmy, że taki człowiek powinien siedzieć w zamknięciu( jako działacz parti nazistowskiej -Młodzieży Wszechpolskiej) to reformy, które próbuje wprowadzić zasługują na całkowitą postponacje. Mundurki. Istny powrót do PRL. Tandetny kicz. Niby to ma zatrzymać przemoc w szkole? Litości, średniointeligentna małpa dobrze wie, że nie szata zdobi człowieka. Przecież dres jak będzie chciał kogoś stłuc to słuczę go czy to w mundurku, czy bez niego. No, ale cóż. Mogłabybyć wspólna ksiażka do historii dla Europy. Nie, nie może być, trzeba postawić weto. Bo przecież Polska historia jest taka piękna. Gówno prawda, rzadko kto wogóle wie kiedy była bitwa pod Grunwaldem, a uważa się za patriote. Ciekawe czemu zawsze pomijamy czarne strony naszej historii w ksiazkach. Nie żeby srać w swoje gniazdo, ale każde państwo ma dobre i złe karty.
Wypowiedzi rządu grzeszą retoryką. Nie ma lwiększego ( o ironio) demagoga od kaczyńskiego i krasomówcy od Leppera. Ile razy obrażali ludz od Zomo, wykształciuchów i innych gówien. Homofobia. No cóż, staram się być tolerancyjny i nie mieć nic do mniejszości seksualnych, dopóki nienaruszają mej wolności. Tutaj jednak przyznam rację rządowi co do blokowania parad. To już zbyt wiele, oni nie wymagają tolerancji tylko akceptacji, a to moim zdaniem za wiele.
Podsumuwując jest to najgorszy rząd w czasie pokomunistycznej Polski. Totalne zero na arenie międzynarodowej, osobistej i społecznej. Jak to mówią zachodnie media (nazywane propgandowym, homoseksualnym, żydowskim lobby), że facet który nie ma żony, konta i prawa jazdy jest nikim w normalnym kraju. U nas jest premierem... Rządy Po idyllą by nie były, ale zdaje mi się, że byłyby lepsze niż to co teraz mamy. Bo za, przeproszeniem gorzej być nie może.
No i temat, o którym nie można zapomnieć. Rydzyk. Redemptoryści. Zgnilizna moralna. A Kaczor liże mu du.pe za przeproszeniem. Wiem, że walka o głosy itp, ale są jakieś granice, które powinny być nie przekraczalne. Jeżeli kaczor woli głosy zamiast honoru rodziny, to jest zerem, zwykłym gównem, który dochodzi do władzy po trupach.
Pozdrawiam
pp3088
EDIT:
Wypowiedzi rządu grzeszą retoryką. Nie ma lwiększego ( o ironio) demagoga od kaczyńskiego i krasomówcy od Leppera. Ile razy obrażali ludz od Zomo, wykształciuchów i innych gówien. Homofobia. No cóż, staram się być tolerancyjny i nie mieć nic do mniejszości seksualnych, dopóki nienaruszają mej wolności. Tutaj jednak przyznam rację rządowi co do blokowania parad. To już zbyt wiele, oni nie wymagają tolerancji tylko akceptacji, a to moim zdaniem za wiele.
Podsumuwując jest to najgorszy rząd w czasie pokomunistycznej Polski. Totalne zero na arenie międzynarodowej, osobistej i społecznej. Jak to mówią zachodnie media (nazywane propgandowym, homoseksualnym, żydowskim lobby), że facet który nie ma żony, konta i prawa jazdy jest nikim w normalnym kraju. U nas jest premierem... Rządy Po idyllą by nie były, ale zdaje mi się, że byłyby lepsze niż to co teraz mamy. Bo za, przeproszeniem gorzej być nie może.
No i temat, o którym nie można zapomnieć. Rydzyk. Redemptoryści. Zgnilizna moralna. A Kaczor liże mu du.pe za przeproszeniem. Wiem, że walka o głosy itp, ale są jakieś granice, które powinny być nie przekraczalne. Jeżeli kaczor woli głosy zamiast honoru rodziny, to jest zerem, zwykłym gównem, który dochodzi do władzy po trupach.
Pozdrawiam
pp3088
EDIT:
Widać, że masz mleko pod nosem. Niektóre wybory są nieodwracalne i bedziemy za nie cierpić w przyszłosci i nasze dzieci być może też.Do polityki mnie nie ciągnie, ale imo dobrze jest, tak jak jest. Jest przynajmniej się z czego pośmiać jak ktoś gafę walnie, lub coś w tym stylu ; )
Poza tym, to narazie mnie gówno obchodzi kto rządzi etc. Niech się dorośli martwia xD
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*
Kocham Cię Patrycjo :*
Kod: Zaznacz cały
Nikt nam nie wmowi ze czarne jest czarne, a biale jest biale!Kod: Zaznacz cały
Dnia...eeeee....dzisiaj napadnieto moja matkeKod: Zaznacz cały
Jesli wysztko jest zle niech nie bedzie niczego. nie bedzie youtuba ani napadanych matek...
I'll become The King of Pirates!
młodzieży i ludzi, ani czapek uszatek. Co nie ?xD
Akurat ten wybór (wybór rządu) da się odwrócić. Wystarczy poczekać, aż minie kadencja. Wtedy będę już doroślejszy, może wytrę to mleko, to się będę martwić.
Ta... tylko śliniaczka mi nikt nie chce dać... i jak ja teraz się wytrę?! T_Tpp3088 pisze:Widać, że masz mleko pod nosem.
Akurat ten wybór (wybór rządu) da się odwrócić. Wystarczy poczekać, aż minie kadencja. Wtedy będę już doroślejszy, może wytrę to mleko, to się będę martwić.
.
Lecz ma to dobre strony, nie ma Samoobrony? Znam to na pamięć ;]Barni pisze:młodzieży i ludzi, ani czapek uszatek. Co nie ?xD
Barni, mnie interesuje kto włada i co robi, bo od tego zależy nasz los w późniejszych latach. Politycy mogą się nawzajem pozabijać, ale ma być dobrze. Ale i tak pewnie stanie na tym że Kaczory zamienią się miejscami i tyle...ech. Piotrek poruszył temat Rydzyka. Jak o tym myślę to mnie cholera bierze. Może kuźwa Rydzyka na prezydenta weźmiemy. Budziło grozę też wyznanie Pana Giertycha że oprócz "jednolitych strojów" ma też jeszcze wiele innych ustaw "dla młodzieży". O maj gad...dobrze że już go nie będzie...no, chyba że coś znowu wymyślą i Romek zostanie...

- Drake
- Golden Oozaru
- Kontakt:
Heh ja tam uważam że wybory nic nie zmienią ten kraj dalej będzie państwem rządzonym przez debili.Normalnie pożal się boże i tak największym sukcesem w tym kraju było zmniejszenie bezrobocia(ale dlatego ze wszyscy wyjeżdzają).J odkrycie że teletubiś jest gejem
http://www.mist-village.zobacz.com.pl/ fajna stronka anime(duży download)polecam
http://www.otwieramy.pl/?p=140130 kliknij to mi pomoże:Pp
http://www.otwieramy.pl/?p=140130 kliknij to mi pomoże:Pp
To co, mamy dalej siedzieć w tym bagnie. Naprawdę trzeba przynajmniej próbować. Ale dziwię się że Polacy wybrali Kaczyńskiego. Przecież gość ma ryj tak krzywy...ja byłem za Tuskiem, choć Tusk za grzeczny był. Wogóle najlepsza era to była era Leszka Milera. Ach gdy SLD było górą...to były czasy. Każdy narzekał, ale jak patrzę na ten rząd, to chyba wolałem lewicę...Drake pisze:Heh ja tam uważam że wybory nic nie zmienią ten kraj dalej będzie państwem rządzonym przez debili.Normalnie pożal się boże i tak największym sukcesem w tym kraju było zmniejszenie bezrobocia(ale dlatego ze wszyscy wyjeżdzają).J odkrycie że teletubiś jest gejem

Ubrudziłeś się? Nie sądzę...Bobercik pisze:To co, mamy dalej siedzieć w tym bagnie.
Ojjjjj, nie zaczynaj tego tematu nawet ;>pp3088 pisze:jako działacz parti nazistowskiej -Młodzieży Wszechpolskiej
Polityka to poważny temat, mimo iż na taki nie wygląda. Nie wiem jak 15-latek (chociażby na tym forum) może pisać, że mu polityka nie odpowiada i że przez nią cierpi. To gdzie ty żyjesz do cholery? Dopóki nie zaczniesz pracować, albo notorycznie chorować to polityka nie będzie na Ciebie w żaden sposób wpływać.
Dajmy sobie spokój z polityką. Nie raz już o tym pisałem i nie chce mi się powtarzać. Sieg Heil i dyktatura, elo.
A jak ktoś mi napisze, że mój post jest bez sensu i głębszego przekazu to zabiję.
Ostatnio zmieniony ndz sie 12, 2007 11:09 am przez Arti, łącznie zmieniany 2 razy.
Arti, ten post jest bez sensu. Nie widzę w nim też głębszego przekazu.Arti pisze:Ubrudziłeś się? Nie sądzę...Bobercik pisze:To co, mamy dalej siedzieć w tym bagnie.
Ojjjjj, nie zaczynaj tego tematu nawet ;>pp3088 pisze:jako działacz parti nazistowskiej -Młodzieży Wszechpolskiej
Polityka to poważny temat, mimo iż na taki nie wygląda. Nie wiem jak 15-latek (chociażby na tym forum) może pisać, że mu polityka nie odpowiada i że przez nią cierpi. To gdzie ty żyjesz do cholery? Dopóki nie zaczniesz pracować, albo notorycznie chorować to polityka nie będzie na Ciebie w żaden sposób wpływać.
Dajmy sobie spokój z polityką. Nie raz już o tym pisałem i nie chce mi się powtarzać. Sieg Heil i dyktatura, elo.
A jak ktoś mi napisze, że mój post jest bez sensu i głębszego przekazu to zabiję.
I nie mówię że cierpię, ale że będę cierpiał. To różnica. A ponadto państwo zabrało mojej matce zasiłek dla samotnej matki z dzieckiem i za to cierpię. Mam mniej kasy

Arti pisze:Ubrudziłeś się? Nie sądzę...Bobercik pisze:To co, mamy dalej siedzieć w tym bagnie.
I ja sie z tobą zgadzam, bo człowiek pracujący, mało razy zwraca uwage na polityke chyba, że dotyczy go jej samej osoby lub zakładu pracy w którym pracuje. Tak samo z przewlekłą chorobą.. też ludzie już zaczynają mieć w dupie polityke obchodzą je tylko sprawy typu " minister jakiś ogłosił nową listę tanich leków", albo coś związane z np. Euro 2012 (ale to już ogólnie). A tak to sie nie powinno na to zwracać uwagi... ciepieć ? przez kraj, cierpi chyba każdy...bo ciągle wydaje się czegoś za mało.
Np. Mi żal ludzi takich, którzy nie mogą ścierpieć że ktoś coś ma a on nie .. i takie jest państwo..
Bobercik pisze:I nie mówię że cierpię, ale że będę cierpiał. To różnica. A ponadto państwo zabrało mojej matce zasiłek dla samotnej matki z dzieckiem i za to cierpię. Mam mniej kasy
Aha Bobercik .. mojej matce też odmówili, ale za drugim razem już musieli przyznać.. więc wystarczy popróbować..
I jeszcze jedno.
Dziwi mnie twoja wypowiedź, bo z tego co napisałeś wynika, że interesujesz sie tylko pieniędzmi, choć rozumiem że są ważne bo sam o tym wiem. Ale odebrałem to tak że martwisz sie o siebie tylko a nie o rodzine i czujesz sie pokrzywdzony ze przez to ze twoja matka nie dostala pieniedzy pogorszy sie tylko twoja sytuacja a nie całej rodziny. Gdzie w tym wypadku powinno być inaczej..
To chyba dobrze, że młodzi ludzie martwią się o losy kraju? No, ale Ty jako statystyczny polak musisz skrytykować. Może Robert nie pisze wielce inteligentnie, ale pisze tak jak uważa, ma do tego prawo(wielce sławetna wolność słowa) i w tym wieku powinien chociaż trochę kształtować swoje poglądy.Arti pisze:Polityka to poważny temat, mimo iż na taki nie wygląda. Nie wiem jak 15-latek (chociażby na tym forum) może pisać, że mu polityka nie odpowiada i że przez nią cierpi. To gdzie ty żyjesz do cholery? Dopóki nie zaczniesz pracować, albo notorycznie chorować to polityka nie będzie na Ciebie w żaden sposób wpływać.
Dyktatura. Chodzi ci zapewne o nazistowską dyktaturę. 18, 88. Ja osobiście toleruję większość ludzi i nie mam poglądów nazistwoskich. Zresztą do czego prowadzą wie każdy. Do wojny, ludobójstwa i wywyższania swojej rasy. Chociażby przykład muzyka kapeli Burzum. Jest to jeden z najbardziej słynnych neonazistów z terenów Skandynawów. Początkowo scena black metalu go szanowała. Pewnego czasu wybuchła wielka afera i okazało się, że spalił 13 kościołów i zabił człowieka za przekonania prokomunistyczne. Obecnie siedzi w więzieniu, gdzie jego miejsce. Tylko czekać, aż rząd rozpocznie taką propagandę...
P.S. Arti znam twoje poglądy i jeżeli nie chcesz nie musisz odpowiadać.
No, ale nadszargany autorytet trudno wyprostować.Barney pisze:Akurat ten wybór (wybór rządu) da się odwrócić. Wystarczy poczekać, aż minie kadencja. Wtedy będę już doroślejszy, może wytrę to mleko, to się będę martwić.
Młodzi powinni się interesować przeszłością, teraźniejszością i przyszłością kraju. W końcu ktoś kiedys musi objąć stery. Nawet jeżeli tylko po to, żeby nachapać się kasy, to i tak wolę młodego.
EDIT: Tak, rząd mnie ubrudził. Mało brakowało, a nosiłbym mundurek( to jest szanowanie wolności wyboru).
Kris (18-07-2008 22:04)