DBZ Budokai Tenkaichi czy DBZ Budokai Tenkaichi 2
Moderator: Moderatorzy
DBZ Budokai Tenkaichi czy DBZ Budokai Tenkaichi 2
Moj temat tyczy sie bardzo znanej serii gier dragon ball na PS2. Mianowicie chodzi mi o to ktora z tych dwoch czesci gry waszym zdaniem jest lepsza i czym sie rozni... Ja osobiscie gralem i przeszedlem tylko BT2. Czytalem o tych dwoch czesciac gier i doczytalem sie tylko, ze w BT2 wprowadzono tylko kilka dodatkowych trybow gry. Nie widzialem jednak tego na wlasne oczy wiec chciabym sie dowiedziec tego od was ;D Zaowazyliscie jeszcze inne roznice??

- BH Daimaouji
- SSJ 5
BT2 jest lepsza , ma wiecej postaci (wg sag/filmow - Bardock Oozaru , Napakowany Gen. Zolw , Dziadek Gohan , Yajirobe , Kui , Paikuhan , Czosnek jr i jego transformacja , Thales , Cooler 4 forma , Metalowy Cooler , #13 i jego transformacja , Broli (Normlany i SSJ) , Zangya , Bojack przed transformacja , 1 forma Janemby , Tapion , Hildegarn , Pan DBGT , Uub DBGT (wraz z "Super Uubem") , Baby Vegeta (forma 1 , 2 i oozaru) Ii Shinron i jego 2 formy) , mozliwosc zamiany postaci na inna podczas walki (mozesz miec az 5 w druzynie) , transformacje , zdobywanie poziomow , wiec tak polecam ci BT2 (mimo iz muzyka w BT1 jest lepsza , ja czesto glosznosc muzyki z BT2 biore na 0)
No wszak jest troche wiecej trybow gry niz w BT1 (jak sklep i osobny dzial wpisywania hasel) ale za to jest wiecej "Sag" (film 3 , film 4 , Garlic jr saga (mogli zamiast tego dac film 1 , Czosnek jr saga smierdzi) film 6 , Trunks special , film 7 , film 10 , film 13 , Evil Shenron saga) i "odcinkow sag" (Film 5 , film 8 , film 9 , film 12 , Baby saga , Super 17 saga)
Niestety jest mniej co by bylo historii (zamiast z okolo 7 sa tylko 3 a jedna z nich dziejaca sie w Buu sadze WOGLE mi sie nie podoba)
Sa takze co by bylo transformacje (Radim , Nappa i Thales moga byc oozaru , Vegeta z Freeza sagi tez moze byc oozaru. KKRT z sajan sagi moze byc SSJ a z Freeza sagi SSJ2/3 choc musza to poprawic w nastepnej grze) ale szkoda ze nie ma tych co z B2 (lubie grac Bu Bu jak wchlonie Vegete , Freeze i Komorczaka jak i fuzja potara Herkulesa i Kakarotta)
Ten kto to pisal musial miec zasrane we lbieze w BT2 wprowadzono tylko kilka dodatkowych trybow gry.
No wszak jest troche wiecej trybow gry niz w BT1 (jak sklep i osobny dzial wpisywania hasel) ale za to jest wiecej "Sag" (film 3 , film 4 , Garlic jr saga (mogli zamiast tego dac film 1 , Czosnek jr saga smierdzi) film 6 , Trunks special , film 7 , film 10 , film 13 , Evil Shenron saga) i "odcinkow sag" (Film 5 , film 8 , film 9 , film 12 , Baby saga , Super 17 saga)
Niestety jest mniej co by bylo historii (zamiast z okolo 7 sa tylko 3 a jedna z nich dziejaca sie w Buu sadze WOGLE mi sie nie podoba)
Sa takze co by bylo transformacje (Radim , Nappa i Thales moga byc oozaru , Vegeta z Freeza sagi tez moze byc oozaru. KKRT z sajan sagi moze byc SSJ a z Freeza sagi SSJ2/3 choc musza to poprawic w nastepnej grze) ale szkoda ze nie ma tych co z B2 (lubie grac Bu Bu jak wchlonie Vegete , Freeze i Komorczaka jak i fuzja potara Herkulesa i Kakarotta)
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Ayla Mioduńska 2003-2019
- BH Daimaouji
- SSJ 5
1.To troche fajnie , to sie nazywa "co by bylo historia". Fajnie jest tez walczenie jako Gotronk w filmie 10 przeciwko Brolim nie liczac walki jako Wego w filmach 12 z Janemba i w filmie 13 z Hildegarnem i w "co by bylo historii o Buu sadze" z Dabla (jak i w normalnej Buu sadze takze i z dzieciakiem Bu Bu) , mozesz tez wziasc w paru misjach Chaoza do druzyny i walczyc nim z Komorczakiem jak i tez z Bojackiem i Zangya! (Yajirobe VS Komorczak to prawdziwa komedia)
2.Dzieki ale wiesz , nie bez powodu nazywalem sie wtedy "legendarnym znawca" choc szkoda ze Rafal usunal te range , nie wiem czemu
Ale wracajac do BT2
Kolejna wada to brakujace ubrania
Podczas sajan sagi te postacie maja brakujace ubrania :
Tenshinhan - Podkoszulka podczas treningu z wszechmogacych , bez podkoszulki jak walczyl z Sajanami
Yamcha - Stroj podczas jego treninju w palacu Wszechmogacego
Kuririn - (Patrz wyzej)
Yajirobe - (Patrz wyzej)
W Freeza sadze , Vegeta ma nawet ogon!!! Zamiast posiadac stroje jakie mial zanim nosil stroj bez ochraniaczy na rece
Teraz czas na filmy
W filmie 6 Gohan ma takie same wlosy jakie mial podczas Sajan sagi (wraz z bandana) dziwne nie?
W filmie 7 Podczas finalowej walki z super # 13 KKRT nosi to ubranie co mial podczas Freeza sagi a czy nie powinien miec innego paska?!
W filmie 8 Gohan nosil inny stroj niz ten co ma w grze , Tronk mial stroj jaki mial podczas przylotu na Ziemie ale dluzsze wlosy (jak na twoim avatarze gdzie mowi ze jak nie pokonaja Broli'ego zniszczy caly wszechswiat) NIE zbroje
W filmie 9 Gohan walczy w ubraniu jakim mial podczas walki z Komorczakiem
W filmie 10 Broli ma nadal te urzadzenie na czole a w filmie nie mial juz i mial tez naturalne zlote wlosy jako SSJ1 a nie niebiesko-zielone , ponadto Tronk nie ma tego ubrania co trzeba , Videl tez , nie liczac tez Krilana (gdzie nosil ubranie Piccolo jra)
Podczas DBGT #18 ma stroj z Buu sagi , nie wiadomo skad P. Tronk zastepuje T. Tronka (mogli dac mu "ubranie" Tronka z DBGT ale nie)
2.Dzieki ale wiesz , nie bez powodu nazywalem sie wtedy "legendarnym znawca" choc szkoda ze Rafal usunal te range , nie wiem czemu
Ale wracajac do BT2
Kolejna wada to brakujace ubrania
Podczas sajan sagi te postacie maja brakujace ubrania :
Tenshinhan - Podkoszulka podczas treningu z wszechmogacych , bez podkoszulki jak walczyl z Sajanami
Yamcha - Stroj podczas jego treninju w palacu Wszechmogacego
Kuririn - (Patrz wyzej)
Yajirobe - (Patrz wyzej)
W Freeza sadze , Vegeta ma nawet ogon!!! Zamiast posiadac stroje jakie mial zanim nosil stroj bez ochraniaczy na rece
Teraz czas na filmy
W filmie 6 Gohan ma takie same wlosy jakie mial podczas Sajan sagi (wraz z bandana) dziwne nie?
W filmie 7 Podczas finalowej walki z super # 13 KKRT nosi to ubranie co mial podczas Freeza sagi a czy nie powinien miec innego paska?!
W filmie 8 Gohan nosil inny stroj niz ten co ma w grze , Tronk mial stroj jaki mial podczas przylotu na Ziemie ale dluzsze wlosy (jak na twoim avatarze gdzie mowi ze jak nie pokonaja Broli'ego zniszczy caly wszechswiat) NIE zbroje
W filmie 9 Gohan walczy w ubraniu jakim mial podczas walki z Komorczakiem
W filmie 10 Broli ma nadal te urzadzenie na czole a w filmie nie mial juz i mial tez naturalne zlote wlosy jako SSJ1 a nie niebiesko-zielone , ponadto Tronk nie ma tego ubrania co trzeba , Videl tez , nie liczac tez Krilana (gdzie nosil ubranie Piccolo jra)
Podczas DBGT #18 ma stroj z Buu sagi , nie wiadomo skad P. Tronk zastepuje T. Tronka (mogli dac mu "ubranie" Tronka z DBGT ale nie)
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
Wciaz mnie zaskakujesz BH
Wiem tez zalowazylem wiele bledow w grze. No moze nie az tyle.
W grze brakuje tez kilku walk...Historia w BT2 jest nieco zmieniona. Naprzyklad w Sajan sadze po walce z Raditzem Goku ginie z pobicia czy cos, a powinien zostac przebity promieniem Szatana. Albo Goku po walce z ostatnim smokiem Li Shenronem (czy jakos tak to sie pisalo
) odchodzi, a nie ginie jak to bylo w anime...Ale ogolnie to gra jest spoko. 

- BH Daimaouji
- SSJ 5
1.Potem jest jeszcze dziwniej , Saibamen wstaje i zabija Jamsze i zeby ktos zrozumial czemu to dziwnie to reszta jest KOLO niego. W walce z Thalesem jest jeszcze dziwniej , Thales (w filmiku) uzywa ataku na KKRTa za jego glupote i zamiast miec ubrania bez gornej czesci KKRT ma CALE ubranie! LOL z czego Kaito robi mu te ubrania? I jeszcze gorzej , SSJ Gogeta nie ma aureoli nawet po scaleniu (bo i tak jeden osobnik ze scalenia nie ma , nawet jesli masz obu "nieboszczykow" w druzynie , czyli ta brak "Martwego" Vegetto!) a w filmie ma!
2.Na (to slowo na m) boska , KKRT NIE GINIE W DBGT!!! Odlatuje z Shenronem i laczy sie z kulami i tyle , skad ten pomysl ze umiera?
2.Na (to slowo na m) boska , KKRT NIE GINIE W DBGT!!! Odlatuje z Shenronem i laczy sie z kulami i tyle , skad ten pomysl ze umiera?
Ostatnio zmieniony wt kwie 24, 2007 7:32 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 1 raz.
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
- BH Daimaouji
- SSJ 5
No lezy i Shenron mu cos robi (chyba leczy go) , ale to i tak koniec serii , nawet to dziwne ze Kula Genki broni go przed ciosami Ii Shinrona
BTW nie polecam ci tez tego z innego bledu , otoz Fuzja Uub i Buu ma imie od fanimation z kazdej wersji jezykowej jaka wybierzesz w grze (nie bede pisal jego imienia , jest glupie)
Ponadto w biografii Kuririna jest blad , Maron to dziewczyna Kuririna NIE jego corka (jego corka to Marron ktora NIC nie ma wspolnego z jego byla dziewczyna bo Maron nie jego tworem Akiry Toriyamy , i obie imiona dziewczyn pochodza z innych wyrazow) , to tylko dotyczy jesli ustawisz napsiy angielskie w innych napisach jest poprawnie. Ponadto w biografii Metalowego Coolera takze jest blad , jak Bandai mogli popelnic taki blad skoro w filmie 6 maja wszystko podane kim on jest? (W pismie o Shin Budokai 2 dali to samo , nazywajac Metalowego Coolera "Bratem Freezy")
Mimo to gra jest warta kupicia
BTW nie polecam ci tez tego z innego bledu , otoz Fuzja Uub i Buu ma imie od fanimation z kazdej wersji jezykowej jaka wybierzesz w grze (nie bede pisal jego imienia , jest glupie)
Ponadto w biografii Kuririna jest blad , Maron to dziewczyna Kuririna NIE jego corka (jego corka to Marron ktora NIC nie ma wspolnego z jego byla dziewczyna bo Maron nie jego tworem Akiry Toriyamy , i obie imiona dziewczyn pochodza z innych wyrazow) , to tylko dotyczy jesli ustawisz napsiy angielskie w innych napisach jest poprawnie. Ponadto w biografii Metalowego Coolera takze jest blad , jak Bandai mogli popelnic taki blad skoro w filmie 6 maja wszystko podane kim on jest? (W pismie o Shin Budokai 2 dali to samo , nazywajac Metalowego Coolera "Bratem Freezy")
Mimo to gra jest warta kupicia
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
Nie gralem... niestety... widzialem a lots of trailers.... wydaje mi sei spox. Mysle ze dwojka jest lepsza... poniewaz zostala pozniej wydana i pewnie bardziej dopracowana, ale moge siemylic.. Gdybym mial ps2 to bym na pewno kupil...
Np jakie?gutai pisze:oficjalnie wole inne gierki z db te mi niezbyt prrzypadly

I'll become The King of Pirates!
BT2 jest lepsze. Czytałem w Neo-Plusie, że w BT1 podczas walki nie mozna było się przemieniać!
Ma pare błędów BT2, ale fajna gra. Story Mode jest łatwiejszy niż w B3, i dobrze, bo pare dni latałem po mapach w poszukiwaniu kul, samemu chacialem odblokowac postacie.
Jest jeszcze jedno na filmiku w Garlic Jr. Saga jest już "umięsńiony Garlic" ale się z nim nie walczy.
Ja mam narazie 95%. Robie fuzje Itemów by zdobyć postacie (dopiero wczoraj zauważyłem, że brakowalo mi Z Item Fusion, a męczyłem się z tym 2 tygodnie
)
Daje 8.5/10
Ma pare błędów BT2, ale fajna gra. Story Mode jest łatwiejszy niż w B3, i dobrze, bo pare dni latałem po mapach w poszukiwaniu kul, samemu chacialem odblokowac postacie.
Jest jeszcze jedno na filmiku w Garlic Jr. Saga jest już "umięsńiony Garlic" ale się z nim nie walczy.
Ja mam narazie 95%. Robie fuzje Itemów by zdobyć postacie (dopiero wczoraj zauważyłem, że brakowalo mi Z Item Fusion, a męczyłem się z tym 2 tygodnie
Daje 8.5/10