Full Metal Alchemist

Wszystko, co nie dotyczy DB, ale ma związek z Anime.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Full Metal Alchemist

Post autor: Bobercik »

Czy znacie te wspaniałe Anime. Ja nie xD ale czytam mange :D Opowiada ona o dwóch alechemikach, którzy chcą odsyskać swoje ciała...

"Alchemicy, cokolwiek czynicie, czyńcie dla dobra Ludu"

Edward Elric (lat 15) i Alphonse Elric (lat 14) są alchemikami. Alchemia polega na tworzeniu czekoś. Jednak trzeba oddać coś równej wartości. Bracia chcą ożywić zmarłą matkę. Jednak to się nie udaje...cena za to jest bardzo wysoka...

"Zasada równowartej wymiany"

Przy próbie "wskrzeszenia" matki Al traci ciało a Ed lewą nogę. W ostatniej chwili poświęca prawą rękę by przenieść duszę brata do zbroi...

"Stalowy Alchemik"

Zamiast lewej nogi i prawej ręki Ed dostaje automatyczną zbroję. Dostaje przydomek - Stalowy Alchemik. Dosteje państwową licencję już w wieku 12 lat. Bracia poszukują sposobu na odzyskanie dawnych ciał...

"Nieczystość, Obżarstwo i Zazdrość"

Czyli Lust, Gluttony i Envy. Czarne charaktery. Stalowy Alchemik ciągle im przeszkadza, lecz oni nie mogą go zniszczyć...
Obrazek
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

Post autor: Kostek »

Powiem tak czytałem mange :P PL i tam sa złe nazwy np. Stalowy Alchemik źle! :P poprawa nazwa to Pełno Metalowy Alchemik :P Anime te obejżałem w całości wszystkie epy :P od 1 do 52 :P + 2 kinowe xD

Zaprawde powiadam wam xD oglądajcie :P bądz czytajcie mange :P

Ed jest postacią humorystyczną :P i stosunkową niską jak na swój wiek ;P i za to go lubie :P
Al wogule nie przypadł mi do gustu.. taka mała fajtłapa :P

Aby odzyskać dawne ciała bohaterowie muszą odnaleść kamień filozoficzny co jak z puźniejszych epów wynika nie jest to takie łatwe XD

Pozdro
[center]Obrazek [/center]
Obrazek
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Hmmm, bardzo fajne i ciekawe anime. Pamiętam jak uwielbiałem je oglądać i to dosyć niedawno(kilka miesięcy temu)l Obejrzałem wszystkie odcinki - świetne!!

Anime dało Mi inne poglądy, sama zasada Equvailement Trade(Równej wymiany) jest bardzo ciekawa. Co ważniejsze, wkład pracy to też materiał... Świetne, naprawde!

Do tego alchemia - coś nowego, jak na Anime! Wcześniej tego nie było.

Fajne momenty, to np.: Jak Roy Mustang powoduje wybuchy, tak fajnie rękami rusza XD

Ulubione postacie:
- Hyuges - naprawde świetna postać, szkoda, że umarł...
- Full Metal Achemist: Elric Edward - świetna postać, która kieruje się głównie rozsądkiem ^^
- Winry - Fajna pani mechanik XD Nieco walnięta, ale co tam XD
- Nie pamiętam imienia, ale ten co powstał z ręki i nogi Edwarda, a raczej je ukradł. Dziecko nauczycielki Eda i Ala(Alphounse'a)
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Kostek pisze:Powiem tak czytałem mange :P PL i tam sa złe nazwy np. Stalowy Alchemik źle! :P poprawa nazwa to Pełno Metalowy Alchemik :P
A nieprawda. Czytaj uważnie mangi :D Na końcu redaktor odpowiadał na pytania fanów. Było o to pytanie. W Japonii też nigdy nie użyto stwierdzenia Pełno Metalowy Alchemik. Zawsze było Stakowy Alchemik. I w Polsce i w Japonii.
Obrazek
Kakai Bug
Przeciętny wojownik

Post autor: Kakai Bug »

Genialne... Polecam.
Ed jest świetny.. zawsze rozważny itp. ale i tak najlepsze są momenty kiedy denerwuje się jak ktoś mówi że jest mały lub jest mały jak fasolka!
Bobercik nie Stakowy alchemik tylko Stalowy(czepiam sie wiem ale jest to jedyny moment w którym bobercikowi można coś zarzucić)
Awatar użytkownika
SonGohan
Golden Oozaru

Post autor: SonGohan »

Kakai Bug pisze:(czepiam sie wiem ale jest to jedyny moment w którym bobercikowi można coś zarzucić)
Nie masz prawa zarzucać cokolwiek bobercikowi. :razz:
Kostek pisze:Zaprawde powiadam wam xD
Kostek na księdza :razz:

A co do Anime to gdzieś o tym słyszałem, ale nie oglądałem :sad:
Zumo de uva a base de concentrado esta enriquecido con vitamina C.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Co do serii to od niedawna ja ogladam (widzialem ja dawniej ale nie wiedzialem co to jest , az w jednym odcinku z pociagiem zobaczylem napis reklamowy w dolno-prawym rogu ekranu)

A co do tego ryczerzo-mlodszego brata to dzieki za wytlumaczenie Robert , nie wiedzialem czemu tak wielki robot mowi dzieciecym glosem. (troche teraz mi go szkoda , ale mam nadzieje , ze wroci szybko do swojego ciala (niedawno sie dowiedzialem , ze jednak tak!) , mimo iz podoba mi sie w roli mlodszego brata w wielkiej zbroji)

BTW dzisiejszy odcinek byl smieszny , dziewczynka pomylila Ala , ze jest "tata we zbroji" Eda :lol:
Piotrek pisze:Nie pamiętam imienia, ale ten co powstał z ręki i nogi Edwarda, a raczej je ukradł.
To jest Wrath , i ja bym to nazwal ze dostal je w "prezencie" od Eda

Update

Po obejrzeniu odcinka dochodze do wniosku ze Wrath reke sobie poprostu wyrwal od Eda (to byla bardzo brzydka retrospekcja)

BTW czy to prawda ze Wrath teraz posiada cialo Ala? Bo ktos musi miec jego cialo
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Post autor: Kris »

Ostatnio miałem "zaszczyt" obejżeć to anime, lecz niestety bardzo się zawiodłem. Myślałem że to anime ma w sobie to "coś" co przyciąga widza do dalszego oglądania i poznawania historii, tak jak "Naruto", no ale nie stety przeliczyłem się. Oglądając od początku do końca zainteresowało mnie jedno, a mianowicie "lekka niedojrzałość" Ericka ?. Moim zdaniem jest troche głupkowaty xD. Jeśli miałbym komuś polecić to anime to tylko osobą, które interesują się powolnym rozwijaniem akcji i którkimi zdażeniami bohaterów. Ocena ? 3/10.
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Post autor: MeTeO* »

Oglądałem 1 odcinek, i chce obejzec więcej...
Moze mi ktos podac strone gdzie mozna oglądac to anime ?
Awatar użytkownika
Tapion
SSJ 4

Post autor: Tapion »

To Anime nie przypadło mi jakoś do gustu...
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Tapion pisze:To Anime nie przypadło mi jakoś do gustu...
'

A na jakiej stronie je oglądałeś ?
Gdybys podał, byłbym wdzięczny...
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

MeTeO*kSg* pisze:
Mozesz ogladac na You Tube moge dac ci tez bezposredni link zebys mogl ogladac to bez wyszukania

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

BH Daimaouji pisze:
MeTeO*kSg* pisze:
Mozesz ogladac na You Tube moge dac ci tez bezposredni link zebys mogl ogladac to bez wyszukania
To podaj, ok ?
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Miszczu, myslałem ze masz te odcinki w poprawnej kolejności. Tez wpadłem na to zeby w you tube FullMetal Alchemist wpisac :P
Bede oglądał odcinki po koleji na www.kreskowka.pl ale tam dopiero są 3 odcinki, ale cóż - poczekam...
ODPOWIEDZ