Dragon Ball Another Story

Wszystko o RPG Makerze.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Post autor: mac402 »

Dobra wiadomość jest taka, że u mnie ta skała daje się przepchnąć. Zła, że nie wiem w takim razie co było przyczyną u ciebie. Testowałem to na tej samej wersji, która jest do ściągnięcia. Jedyne co mogę zrobić w następnym wydaniu to zmniejszyć wymaganą siłę do przepchnięcia skały (która zależy od statów i ilości wciśnięć Enter w czasie 15 sek). Wysłałem ci save tuż po zakończonej pomyślnie akcji ze skałą. Zresztą to już końcówka dema, więc zobaczysz tylko kilka scenek i napisy końcowe.
Awatar użytkownika
Arti
Admin PBCH
Kontakt:

Post autor: Arti »

Dałem Ci ładną rangę mac402 :)
Strona o serii GTA!

Będę brał Cię! (Gdzie?) Na SSJPower.net !
krzychu1301
Wojownik z Kaioukenem

Post autor: krzychu1301 »

a ile razy musiałeś klikać żeby on przesunął skałę? w gokudenie 1 nie miałem żadnego problemu z przesunięciem skały.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Dobra wiadomość jest taka, że u mnie ta skała daje się przepchnąć. Zła, że nie wiem w takim razie co było przyczyną u ciebie.
No u mnie bylo tak samo

(Kurde i znowu bedzie mi pisal ten @#$% txt na dole -_-')
Ostatnio zmieniony pt sie 01, 2008 8:37 am przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 2 razy.
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
krzychu1301
Wojownik z Kaioukenem

postanowiłem policzyć ile razy naciskam i wyszło mi że coś koło 50 razy naciskałem i nic się nie działo. chyba że trzeba więcej.
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Arti pisze:Dałem Ci ładną rangę mac402 :)
I'm flattered :)
postanowiłem policzyć ile razy naciskam i wyszło mi że coś koło 50 razy naciskałem i nic się nie działo. chyba że trzeba więcej.
Hmm... jest tam tak, że staty obu bohaterów plus ilość wciśnięć enter muszą być większe lub równe 250. Przy max. stats to by było 114 razy czyli... 7,6 razy na sekundę :razz: . Może to rzeczywiście za dużo. Zobaczę jak to się da zredukować, chociaż wydawało mi się sprawiać mniej problemów w mojej grze niż w Gokudenie.
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Ej to szaleństwo @@ Nie da się tyle razy entera nacisnąć, trza mieć kurde dar jakiś..
Obrazek

.
krzychu1301
Wojownik z Kaioukenem

w gokudenie to ja po treningu z skorupą(pierwszy był bez) od razu zrobiłem bez żadnego problemu. Może byś trochę zmniejszył te przyciskanie bo ja pełną parą naciskałem i nic. Albo czas zwiększ.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

krzychu1301 pisze:Albo czas zwiększ.
A ponoc tego , w Anime Gen. Zolw nie mierzyl tego na czas (choc nie pamietam na 100%) , wiec nie wiem po co to mialo byc na czas , widac jednak Mac kun chcial zremake'owac jednak SuperKKRT den dajac ten czas

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
krzychu1301
Wojownik z Kaioukenem

mac402 a dalczego nie doszła do ciebie pw?
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Pewnie było ostre. A łagodne szybciej dochodzą.
Obrazek

.
Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

mac402 pisze:Ej to szaleństwo @@ Nie da się tyle razy entera nacisnąć, trza mieć kurde dar jakiś..
Pamietam gre jeszcze z Gameboya o pieknej nazwie Gremlins. Tam trzeba sie bylo nameczyc kciukiem. Jesli wierzyc tej grze, wciskalem przycisk A srednio 18 razy na sekunde przez 10 sekund.
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
Awatar użytkownika
Mark
SSJ 2

Post autor: Mark »

Pytanie, na pustyni zebrałem już wszystkie Smocze kule oprócz jednej, tam gdzie są te dwoje drzwi, jedno da się otworzyć, i są różne rzeczy jak żarcie a drugiego nie mogę wogóle otworzyć.

EDIT: Udało mi się ale Yamchy WOgóle nie da się pokonać, za szybko może robić swoje akcje, a ten jego atak mnie wykańcza odrazu nawet jak miałem Full HP.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Mark pisze:EDIT: Udało mi się ale Yamchy WOgóle nie da się pokonać, za szybko może robić swoje akcje, a ten jego atak mnie wykańcza odrazu nawet jak miałem Full HP.
On (Mac kun) mi powiedzial co trzeba robic wiec ja ci powiem

Jesli wskaznik KI Yamchy bedzie max (ten pasek na dole) uzyj tej blokady atakow KI (jest to obrazek gdzie KKRT rekami blokuje fale) , wiec skoro ta obrona kosztuje duzo KI , uzywaj przed jego pelna KI atakow nie odbierajacych duzo KI (czyli np. piesci)

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

1) Ten element zręcznościowy gdzie trzeba naciskać enter będzie ułatwiony.

2) BH powiedział jak należy wygrać z Yamchą. W nowej wersji gry będzie dołączony plik pomocy z wyjaśnionym systemem pojedynków. Tutaj podam w skrócie do czego się sprowadza.

Są 3 typy ataków:
- podstawowe tj. ciosy o sile od 3 do 6. Im wyższy numer tym więcej ki ładują i zadają większe obrażenia, ale łatwiej jest ich uniknąć. Tylko ten typ ataku ładuje ki zamiast je zużywać
- ataki typu combo tj. wszystkie ataki fizyczne poza podstawowymi; każda postać ma dostępne kombinację ciosów i kombinację kopnięć, inne są indywidualne jak np. Jan Ken Punch, który ma Goku
- ataki typu fala energetyczna czyli kamehameha i inne

Częstość ataków postaci zależy od jej szybkości. Kiedy nasz pasek atb dojdzie do 0 to my jesteśmy w fazie ataku. Gdy to samo stanie się u przeciwnika jesteśmy w fazie obrony.

W fazie ataku możliwe akcje to:
- atak podstawowy i kombo podstawowe
- ruch
- techniki indywidualne

W fazie obrony:
- jeden z 6 rodzajów podstawowych akcji obronnych
a) garda - zmniejsza obrażenia z wszystkich ataków do 80%, ale nie pozwala uniknąć żadnego ataku w pełni
b) kontra - ma 25% szans na zablokowanie ataku podstawowego wroga i zadanie obrażeń jemu
c) rykoszet - odbija ataki fali energetycznej z szansą 75%, w tym 25% szans na odbicie w kierunku przeciwnika
d) aura ki - odpycha przeciwnika, który wykonuje atak combo niwelując go
e) skok - pozwala uniknąc fali energetycznej
f) blokowanie - zmniejsza do 50% obrażenia od combo i od fal energii

b) i c) to koszt 4 ki, d) i e) 5 ki, a f) 7 ki, a) jest zawsze dostępny

- ruch
- techniki indywidualne

Odnośnie ruchu:
grunt vs w powietrzu - fale energi ki są potężniejsze jeśli wystrzelone z ziemi, ale w powietrzu łatwiej unikać ataków
blisko vs daleko - bliżej przeciwnika mamy większą siłę ataku, natomiast daleko większą obronę

3) Zastanawiam się jak jest lepiej? Kiedy widać tylko 1 postać chodzącą czy jak członkowie drużyny chodzą za nią w rzędzie? Zastanawiam się czy nie zrobić tej drugiej opcji w grze. Jak sądzicie?
ODPOWIEDZ