Wszystkie odcinki Dragon Ball, Z, GT
Moderator: Moderatorzy
Tak naprawdę, to ta cała gadka z 24 godzinami, to zwyczajna ściema powtarzana przez wielu adminów. Jeśli coś jest nielegalnie rozpowszechniane, to taka gadka wcale nikogo nie usprawiedliwi w świetle prawa - w sądzie taki admin przegrałby proces, tak samo jak osoby, które by ściągały takie pliki - choć z powodu niskiej szkodliwości spolecznej czynu nie otrzymałyby kary (tak mniemam).zolek pisze:ej mam problem naprawde trzeba usunąć plik po 24 godzinach
Natomiast jeśli te odcinki były już publicznie pokazywane w telewizji, to można je dalej rozpowszechniać. Ale pewności nie mam. Chciwość ludzka nie zna granic i dystrybutorzy staną na głowie, żeby dzięki prawu jak najwięcej zarobić - choćby prawo miało być sprzeczne ze zdrowym rozsądkiem.
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Są lepsze sposoby, dostęp do downloadu tylko dla zarejestrowanych, a przy rejestracji regulamin: Rejestrując się bierzesz na siebie odpowiedzialność za twoją działalność na stronie i inne bzdety. W ten sposób można zastawić nawet pułapke na prawo, w postaci: "Jeżeli się zarejestrujesz i sprawdzisz, lub ściągasz materiały, a potem rozpowiadasz, to łamiesz prawo". Kilka stron dzięki czmuś takiemu przetrwało, naprawdeRav pisze:Tak naprawdę, to ta cała gadka z 24 godzinami, to zwyczajna ściema powtarzana przez wielu adminów. Jeśli coś jest nielegalnie rozpowszechniane, to taka gadka wcale nikogo nie usprawiedliwi w świetle prawa - w sądzie taki admin przegrałby proces, tak samo jak osoby, które by ściągały takie pliki - choć z powodu niskiej szkodliwości spolecznej czynu nie otrzymałyby kary (tak mniemam).zolek pisze:ej mam problem naprawde trzeba usunąć plik po 24 godzinach
Natomiast jeśli te odcinki były już publicznie pokazywane w telewizji, to można je dalej rozpowszechniać. Ale pewności nie mam. Chciwość ludzka nie zna granic i dystrybutorzy staną na głowie, żeby dzięki prawu jak najwięcej zarobić - choćby prawo miało być sprzeczne ze zdrowym rozsądkiem.
Wydaje mi się, że to nie ma żadnych podstaw prawnych, a to, że przetrwały to zbieg okoliczności.dae pisze:Są lepsze sposoby, dostęp do downloadu tylko dla zarejestrowanych, a przy rejestracji regulamin: Rejestrując się bierzesz na siebie odpowiedzialność za twoją działalność na stronie i inne bzdety. W ten sposób można zastawić nawet pułapke na prawo, w postaci: "Jeżeli się zarejestrujesz i sprawdzisz, lub ściągasz materiały, a potem rozpowiadasz, to łamiesz prawo". Kilka stron dzięki czmuś takiemu przetrwało, naprawdeRav pisze:Tak naprawdę, to ta cała gadka z 24 godzinami, to zwyczajna ściema powtarzana przez wielu adminów. Jeśli coś jest nielegalnie rozpowszechniane, to taka gadka wcale nikogo nie usprawiedliwi w świetle prawa - w sądzie taki admin przegrałby proces, tak samo jak osoby, które by ściągały takie pliki - choć z powodu niskiej szkodliwości spolecznej czynu nie otrzymałyby kary (tak mniemam).zolek pisze:ej mam problem naprawde trzeba usunąć plik po 24 godzinach
Zresztą za materiały z DB jeszcze nikt nie był ścigany, pewnie dlatego, że w Polsce nikt się nie pali do sprzedaży ich i dlatego nikt na tym nic nie traci.
PS: Można zrobić lepiej i napisać: "Jeżeli się zarejestrujesz, to zgadzasz się na to, że wyślesz nastepnego dnia na nr konta: 1234567890
200 PLN. Jeśli się zarejestrujesz i nie wyślesz pieniędzy, to łamiesz prawo."
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Co do 24 godzin , to oni tak dali , zeby niebyc naiwniakimi (zreszta to MOJA teoria) , bo nie ktorzy by mogli sprzedac romy ktorych nie posiadaja innych osoba! A co do odcinkow to tak samo
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019