Egzorcyzm
Moderator: Moderatorzy
- GokugetaSS6
- SSJ 4+
No dobra jak mam się tu wypowiedzieć to uprzedzam, że jestem 100% Ateistą jeśli wierzycie w boga to polecam film Dogena Root of All Evil... troche uświadamia a teraz do rzeczy, boga niema, niebyło i niebędzie... Biblia jest dowodem tak? to jakbym dokleił kartke do pierwowzoru bibli i napisał, ze macie we mnie wierzyć i to pokserował to byświe w to wierzyli bo jest w Bibli? a haha żałosne
co do egzorcyzmów no o czymś trzeba robić filmy i pisać książki a na powaznie, kolejna bzdura wymyślona przez człowieka aby było o czym wieczorami gadać...
Tylko prosze was, żadnych nawracających postów ^^ PZDR! ;* ^^
Tylko prosze was, żadnych nawracających postów ^^ PZDR! ;* ^^
Dobra więc twierdziecie, że bóg jest tak? to dlaczego jest tak dużo religi i wszystkie są ze sobą sprzeczne, dlaczego nauka ma dowody na powstanie świata, na ewolucje, na wszystko co zostalo w bibli opisane jako, ze bóg "stwórca" sobie powiedział a niech będzie... a tak na prawde to trwalo przez 4.5 miliarda lat.. i życie powoli się rozwijało... i są na to dowody... a powiesz mi, że biblia jest bardziej wiarygodna skoro jest to tylko 1 ksiazka przeciw ogromnej ilosci naukowych dowodów? ha!
Nie lubię pingwinów (bez obrazy xD). Kolo jest normalnym człowiekiem, takim jak my. Nawet takim jak Pitti. Hm, kolega przyniósł do szkoły film, który na pierwszy rzut oka obalał wszystkoKostek pisze:No a więc może bobercik sie podzielisz tymi naukami księciunia na religi
związane z Jezusem. Gościu to przemyślał i każdy ich argument obalił. Przykłady? Wybacz, nie pamiętam, bym musiał jeszcze raz zobaczyć ten film i posłuchać tego gościa. Pamiętam tylko, że ostro to we mnie trafiło ;p

Kostek pisze:A więc mówisz film, jak podasz tytuł to obejrze, a jednak zachęcam Cię do obejżenia filmu (tytuł w moim 1 poście tutaj) Tam udowadniają przeciwnie właśnie, że boga niema. Wszystko poparte dobrymi dowodami naprawde polecam
Spytam się kolegi i jak co dam Ci tytuł. Twój film też chętnie obejrzę w wolnej chwili ;D A może by tak założyć osobny temat? Bo co to ma wspólnego z egzorcyzmem? xD Dawno Cię nie było Kostek, pokaż co to znaczy "założyć temat" xD
A co do tematu. Nie wierzę w to. Jednak nie będę się kłócił z ludźmi, którzy w to wierzą. Bo po co? Jak już mówiłem, wszystko to kwestia wiary.

- GokugetaSS6
- SSJ 4+
1. Wiele jest religii to prawda ale popatrz sie ze wiekszosc religii powstawalo w roznych regionach swiata. Bog akurat mogl stworzyc ziemie a kontynenty stworzyli jego sludzy czyli wszyscy inni Bogowie i na kazdym kontynencie byl inny. Przyklad ?Kostek pisze:Dobra więc twierdziecie, że bóg jest tak? to dlaczego jest tak dużo religi i wszystkie są ze sobą sprzeczne, dlaczego nauka ma dowody na powstanie świata, na ewolucje, na wszystko co zostalo w bibli opisane jako, ze bóg "stwórca" sobie powiedział a niech będzie... a tak na prawde to trwalo przez 4.5 miliarda lat.. i życie powoli się rozwijało... i są na to dowody... a powiesz mi, że biblia jest bardziej wiarygodna skoro jest to tylko 1 ksiazka przeciw ogromnej ilosci naukowych dowodów? ha!
Bog Ra - Afryka
Allah - Bliski Wschod,
Aztekowie - Ameryka Srodkowa
* Słońce Wiatru - Nahui Ehecatl
* Słońce Ognia - Nahui Quiahuitl
* Słońce Wody - Nahui Atl
* Słońce Ziemi - Nahui Ocelotl
* Słońce Ruchu - Nahui Ollin
Inkowie - Ameryka Poludniowa
Inti
Buddyzm - Azja
Budda
Hinduizm - Indie
Sziwa
Chrzescijanstwo - Europa
Bog (Jahwe)
2. Wielki wybuch przed 4.5 miliardami lat musial ktos spowodowac ale moglo tez samo sie zrobic. Ale jak powstalo zycie? Wybuch nie mogl tego spowodowac. Nie wierzysz? Wsadz se dynamit do .... kosza i podpal to zobaczysz czy powstalo zycie.
3. Madrosc naukowcow? A powiedz mi jak oni ja zdobyli? Ktos musial stworzyc te ich przerosniete mozgi.
To tyle odemnie.