Transformacje Sajan moja teoria

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Tapion
SSJ 4

Post autor: Tapion »

Dragon Fist pisze:
Tapion pisze:
Dragon Fist pisze:W razie gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pytania, zastrzeżenia, lub cokolwiek innego- chętnie odpowiem.
A co z falami Bultz :?:
Fale Bultz to po prostu wspomaganie, prawda? Na każdego zadziałają dodając mu energii...

Odnośnie SSJ4 o którym rozprawiacie- potrzeba po prostu zapanować nad swoim umysłem w stanie Oozaru.
Prawda ale jakby sie było na SSJ 4 wpadło w złość i wspomagały by cię fale Bultz to kto wie... :cool:
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Czychodzi ci o to ze do kazdej transformacji moze byc USSJ czyli jej ulepszenie? bo ja mam taka teorie (moze i taka sama), ze USSJ jest polepszeniem danego poziomu. Czyli mozna osiagnac USSJ2 czyli polepszenie SSJ2, a takze USSJ3 jak ulepszenie SSJ3 i tak samo z SSJ4, a nie ze USSJ2 to tylko koeljny poziom USSJ ale i tak slabysz niz SSJ2...
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

W oryginalnej nazwie USSJ1 i USSJ2 nazywaja sie:

2 poziom SSJ1 (USSJ1)
3 poziom SSJ1 (USSJ2)

Wiec mowisz z sensem
Czyli mozna osiagnac USSJ2 czyli polepszenie SSJ2, a takze USSJ3 jak ulepszenie SSJ3 i tak samo z SSJ4
0_0

USSJ2 to NIE ulepszenie SSJ2 itp. patrz wyzej po info
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

BH Daimaouji pisze:0_0

USSJ2 to NIE ulepszenie SSJ2 itp. patrz wyzej po info

Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

1.USSJ to fanowski wyraz , USSJ1 i USSJ2 (jako nazwa tych poziomow) nie sa uzywane w anime (tak samo jak 1/2 SSJ z filmu 4 DBZ)
2.Wiem o co ci chodzi ale USSJ2/3/4 na ulepszenie mocy do SSJ2/3/4 glupio brzmi (Tak samo jak Super (Wpisz imie sajana tutaj) 2/3/4)

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Astarot
SSJ 5

Post autor: Astarot »

WoW
Jakie zainteresowanie moim tematem xD Dlugo na to czekalem :P

No wiec tak. Nie mowie, ze moja teoria wyklucza pozostale transformacje...Chodzi mi o to, ze kazda droge transformacji, mozna ciagnac dalej...No poza Mistic. Niepotrzebnie to napisalem.
Naprzyklad Goku ciagnal transformacje SSJ, az do SSJ3. Jednak jego zainteresowanie tym poziomem minelo, gdy osiagnol SSJ4 (szybsza droga do osiagniecia niwiarygodnej mocy) Moze jezeli dalej by sie staral to moze osiagnal, by jakis wyzszy poziom tej "drogi mocy" (niech moc bedzie z wami xD) Podobnie z poziomami USSJ. No moze tylko jeden wojownik mogl osiagnac ten poziom (LSSJ) ale swiat DB jest pelen niespodzianek i moze przy dalszym rozwoju bohaterow w tym kierunku ktos by osiagnal dalszy poziom...A co do SSJ4 to wiem, ze nie ma wyzszego poziomu. Ale ten temat polega glownie na gdybaniu xD Kto wie, moze jak Goku i Vegeta staraliby sie osiagnac dalszy poziom to by im sie to udalo.
Obrazek
Awatar użytkownika
Tapion
SSJ 4

Astarot pisze:WoW
Jakie zainteresowanie moim tematem xD Dlugo na to czekalem :P
hehe

Ale Songo przeszedł na SSJ 4 poprzez wspomnienia ktore daly mu sile
Astarot
SSJ 5

Post autor: Astarot »

Tapion pisze:Ale Songo przeszedł na SSJ 4 poprzez wspomnienia ktore daly mu sile
Te wspomnienia nie daly mu sily, tylko pozwolily mu sie opanowac...
Obrazek
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Czyli chodzi ci o to ze np Goku moglby osiagnac SSJ4 tak samo jak SSJ3 tylko bylby to inny poziom niz ten ktory my znamy. Osiagnolby takjakby nastepna faze SSJ w tym wypadku niby SSJ4. Bo SSJ4 osiagnol poprzez zamiane w golden ozaru i potem sie opanowujac czyli tak jakby zapanowal nad moca ozaru i przez to powstal SSJ4, a nie przez trening (i ewentualnie wkurzenie). Moim zdaniem poziom ktory znamy jako SSJ4 nie powinien sie tak nazywac. Choc wlasciwie to Goku potem osiagal SSJ4 po kolei zamieniajac sie w SSJ itd. wiec trudno troche to sprecyzowac xd. Hmm no i sam sobie zaprzeczam xd. Daze do tego ze SSJ4 moim zdaniem powinno byc kontynuacja SSJ3 czyli nastepnym poziomem, a to SSJ4 ktore znamy nie jest podobne za bardzo do SSJ. Przypomina jakby super mistic ;p czyli nie musi zmieniac sie w ssj by osiagnac moc wieksza niz SSJ ktory potrafi osiagnac, lecz w tym wypadku moc jest zbyt duza by nie dawac o sobie znac co owocuje wygladem SSJ4 jakiego znamy. SSJ4 ktorego znamy moglby byc takze zatrzyamna transformacja w ozaru (wlosy na klacie) czyli przejscie w takie jakby mini ozaru by zwiekszyc moc. To tylko moje teorie nikt nie musi sie z nimi zgadzac.

BTW. Mam pytanko bo juz zapomnialem. Gdy Goku w DBGT zamienial sie w Golden Ozaru to byl SSJ czy w normal state?? Jesli byl w SSJ to moim zdaniem Golden Ozaru jest transformacja SSJ zwyklego Ozaru. Jesli tak nie bylo ze GOku jako SSJ sie w G Ozaru zamienil to powinno tak byc ;p
Obrazek

Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Byl normalny , oto jak to bylo

1.KKRT lezal na ziemii patrzac na Ziemie i wspominajac swoich przyjaciol (animacja postaci z DB z filmu 4)
2.Nagle jego ogon sie poruszyl i stal sie Zlotym Oozaru
SSJ4 ktorego znamy moglby byc takze zatrzyamna transformacja w ozaru (owlosienie na klatcie)
Polecam ci fragment przemiany KKRTa w SSJ3 , tam masz taki jakby SSJ4 z brazowym futrem i owlosieniem na calym ciele

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

BH Daimaouji pisze:Polecam ci fragment przemiany KKRTa w SSJ3 , tam masz taki jakby SSJ4 z brazowym futrem i owlosieniem na calym ciele
Ale ktory to? :? Jak I raz sie zamienial czy jak? jak mozesz to link (ale nie musisz sie wysilac). I tak mi pomogles z ozaru.
Obrazek

Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Ta ten pierwszy raz (nie polecam USA wersji)

Jak ci pomoglem z Oozaru?

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Tapion
SSJ 4

BH Daimaouji pisze:Ta ten pierwszy raz (nie polecam USA wersji)

Pierwszy raz jak osiągał SSJ3 w walce z Buu :? :? :?
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Tapion pisze:
No o to mi chodzi , a ty czemu to pisesz?

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Tapion
SSJ 4

BH Daimaouji pisze:
Tapion pisze:
No o to mi chodzi , a ty czemu to pisesz?
Pisze bo jestem ciekawy kiedy o nastąpiło
ODPOWIEDZ