Naruto - quiz
Moderator: Moderatorzy
Był to nie jedyny, a najlepszy przyjaciel Itachiego! Bo jak wiemy, zabił najlepszego przyjaciela, a nie jedynego. Do tego można uznać w późniejszych czasach Kisame za jego przyjaciela, więc...
Jestem pewien, że jego naj przyjacielem jest Uchiha, ale imienia pewien nie jestem. Uchiha Madara to nie jest, choć o takiej postaci wspominał Kyuubi... No qrcze, zapomniałem, ulepsze posta i powiadomie cie, jak sobie przypomne. Nawet wiem, gdzie to było mówione! Mały Sasuke pyta się gdzie jest właśnie ta postać, a Itachi pokazuje swoją prawdziwą naturę... Jakoś tak to było, zabił go w górach, to był, jak to nazwał, "Jedyny sposób na osiągnięcie tych oczu", tj. Mangekyo Sharingan'u. W takim razie ciekawe jak Kakashi Hatake zdobył Mangekyo Sharingan? ^^
[UPDATE]
Jest to Shisui Uchiha
Jestem pewien, że jego naj przyjacielem jest Uchiha, ale imienia pewien nie jestem. Uchiha Madara to nie jest, choć o takiej postaci wspominał Kyuubi... No qrcze, zapomniałem, ulepsze posta i powiadomie cie, jak sobie przypomne. Nawet wiem, gdzie to było mówione! Mały Sasuke pyta się gdzie jest właśnie ta postać, a Itachi pokazuje swoją prawdziwą naturę... Jakoś tak to było, zabił go w górach, to był, jak to nazwał, "Jedyny sposób na osiągnięcie tych oczu", tj. Mangekyo Sharingan'u. W takim razie ciekawe jak Kakashi Hatake zdobył Mangekyo Sharingan? ^^
[UPDATE]
Jest to Shisui Uchiha
1. Był jego najlepszym bo jedynym...Dae pisze:Był to nie jedyny, a najlepszy przyjaciel Itachiego! Bo jak wiemy, zabił najlepszego przyjaciela, a nie jedynego. Do tego można uznać w późniejszych czasach Kisame za jego przyjaciela, więc...
2. zapytałem kto był, a nie kto jest
Poprawna odp xDDae pisze:Jest to Shisui Uchiha

Na to pytanie troszkę ciężko jest odpowiedzieć... musiałbym zagłębić się w dalsze chaptery... to co wiem o Saiu to tyle, że dołącza w shippuudenie do grupy Naruto w zastępstwie za Saska... wcześniej/później (wiem tylko z opowiadań kolegów) walczył z Naruto po czym zwiał, jednak nie znam jego nazwiska, ani dokładniejszych informacji...

Wystarczy tyle, uznaję odpowiedź, bo to jest prawda.
Tak ku woli informacji powiem o nim więcej: Członek ANBU, podobno jeden z najlepszych/najlepszy. Jego misją było zabicie Sasuke, ale zrezygnował przypominając sobie swojego "brata" i widząc zaangażowanie Naruta w odzyskanie Sasuke. Do walki używa bestii z chakry, prawie całyczas się uśmiecha, gdyż taki dostał rozkaz od oficera ANBU.
Zadawaj pytanie, proszę
Tak ku woli informacji powiem o nim więcej: Członek ANBU, podobno jeden z najlepszych/najlepszy. Jego misją było zabicie Sasuke, ale zrezygnował przypominając sobie swojego "brata" i widząc zaangażowanie Naruta w odzyskanie Sasuke. Do walki używa bestii z chakry, prawie całyczas się uśmiecha, gdyż taki dostał rozkaz od oficera ANBU.
Zadawaj pytanie, proszę
Katon - ogień, Suiton - woda, Doton - ziemia (jednak tutaj można się spierać, bo te techniki bardziej przypominają błoto itp) , Fuuton - wiatr
Jeśli chodzi o taki dodatek
Kage - cień
"Futon" pisze się przez jedno "u" i ma dodatkowe znaczenie - "materac"(tak naprawde po japońsku znaczy materac, dodatkowym znaczeniem jest "Element powietrza"). Do tego "Kage" się nie liczy, bo wtedy równie dobrze liczyłoby się więcej nazw, takich jak: Mizu, suna, honou itp. Zresztą na pewno odpowiedziałeś dobrze, Bo kris nie pytał o wszystkie możliwe elementy, ale o żywioły - Dae
"Futon" pisze się przez jedno "u" i ma dodatkowe znaczenie - "materac"(tak naprawde po japońsku znaczy materac, dodatkowym znaczeniem jest "Element powietrza"). Do tego "Kage" się nie liczy, bo wtedy równie dobrze liczyłoby się więcej nazw, takich jak: Mizu, suna, honou itp. Zresztą na pewno odpowiedziałeś dobrze, Bo kris nie pytał o wszystkie możliwe elementy, ale o żywioły - Dae
Ostatnio zmieniony śr maja 09, 2007 5:00 am przez Treyu, łącznie zmieniany 1 raz.

wow niezłe wypracowanie xD btw... sprawdzałem w słowniku japońskiego - Sui/Mizu to samoTDae pisze:"Futon" pisze się przez jedno "u" i ma dodatkowe znaczenie - "materac"(tak naprawde po japońsku znaczy materac, dodatkowym znaczeniem jest "Element powietrza"). Do tego "Kage" się nie liczy, bo wtedy równie dobrze liczyłoby się więcej nazw, takich jak: Mizu, suna, honou itp. Zresztą na pewno odpowiedziałeś dobrze, Bo kris nie pytał o wszystkie możliwe elementy, ale o żywioły - Dae
Wracając do tematu - Z czego Deidara tworzy swoje wybuchowe figurki? (nazwa oraz znak na tablicy mendelejewa... wg. moich informacji znajduje się tam