Generał Daimos .
Moderator: Moderatorzy
Generał Daimos .
Generał Daimos jest wsaniałym anime z dawnych lat .Poniżej macie zarys fabuły i parę innych ciekawostek .
Generał Daimos (Tosho Daimos) - anime, wyprodukowane w roku 1978. Studio: Sunrise, Toei Animation; projekt: Hijiri Yuki; Reżyser: Nagahama Tadao; Scenariusz: Yatte Saburo. Nadawane w Polsce przez stację Polonia
Fabuła
Ziemię atakują Baamisjanie - potężni kosmici, przypominający anioły. Nowy Jork, Madryt, Moskwa i Londyn leżą w gruzach, zdemolowane przez roboty Baamisjan. Ich planeta została zniszczona w wyniku zderzenia z drugą. Ziemia ma stać się dla nich nowym domem, oczywiście po eksterminacji tubylców. Jednak jest dla ludzkości nadzieja, ta znajduje się w Japonii. Grupa naukowców pod przewodnictwem profesora Izumi, skonstruowała potężnego mecha bitewnego zwącego się Generał Daimos (mierzy 45 metrów i waży 150 ton). O ogromnej mocy i sile. Czy uratuje Ziemię przed atakiem agresora? Czy ochroni przed śmiercią miliardy ludzkich istnień? Jego oblatywaczem zostaje Kazuya Ryuzaki - młody pilot, którego ojciec został zamordowany przez baamisjańskiego admirała Richitera. Na nieszczęście dla siebie Kazuya zakochuje się w Erice siostrze Richitera. Ta grzeszna miłość między człowiekiem, a baamisjanką staje się motywem przewodnim filmu. Kazuya i Generał Daimos musi się jednak ciągle mierzyć z robotami przeciwników, bowiem jest to wojna na śmierć i życie. Albo dla ludzi, albo dla Baamisjan.
Technikalia
Emitowana w Polsce na początku lat 90. 44 odcinkowa seria ,,Generała Daimosa" cieszyła się ogromną popularnością wśród młodszej widowni. Generał Daimos wielki transformer (przekształcał się z ciężarówki) posługujący się wschodnimi sztukami walki i nowinkami technicznymi był bohaterem jednej serii klocków LEGO. Anime ,,Generał Daimos" klasyfikuje się gatunkowo jako Mech/romans/science fiction. Godna podziwu jest piosenka tytułowa ,,Tate! Toushou DAIMOS" ( wyk. Shunsuke Kikuchi, Isao Sasaki) będąca w Japonii prawdziwym hitem lat siedemdziesiątych.
Teraz możemy podyskutować .
Generał Daimos (Tosho Daimos) - anime, wyprodukowane w roku 1978. Studio: Sunrise, Toei Animation; projekt: Hijiri Yuki; Reżyser: Nagahama Tadao; Scenariusz: Yatte Saburo. Nadawane w Polsce przez stację Polonia
Fabuła
Ziemię atakują Baamisjanie - potężni kosmici, przypominający anioły. Nowy Jork, Madryt, Moskwa i Londyn leżą w gruzach, zdemolowane przez roboty Baamisjan. Ich planeta została zniszczona w wyniku zderzenia z drugą. Ziemia ma stać się dla nich nowym domem, oczywiście po eksterminacji tubylców. Jednak jest dla ludzkości nadzieja, ta znajduje się w Japonii. Grupa naukowców pod przewodnictwem profesora Izumi, skonstruowała potężnego mecha bitewnego zwącego się Generał Daimos (mierzy 45 metrów i waży 150 ton). O ogromnej mocy i sile. Czy uratuje Ziemię przed atakiem agresora? Czy ochroni przed śmiercią miliardy ludzkich istnień? Jego oblatywaczem zostaje Kazuya Ryuzaki - młody pilot, którego ojciec został zamordowany przez baamisjańskiego admirała Richitera. Na nieszczęście dla siebie Kazuya zakochuje się w Erice siostrze Richitera. Ta grzeszna miłość między człowiekiem, a baamisjanką staje się motywem przewodnim filmu. Kazuya i Generał Daimos musi się jednak ciągle mierzyć z robotami przeciwników, bowiem jest to wojna na śmierć i życie. Albo dla ludzi, albo dla Baamisjan.
Technikalia
Emitowana w Polsce na początku lat 90. 44 odcinkowa seria ,,Generała Daimosa" cieszyła się ogromną popularnością wśród młodszej widowni. Generał Daimos wielki transformer (przekształcał się z ciężarówki) posługujący się wschodnimi sztukami walki i nowinkami technicznymi był bohaterem jednej serii klocków LEGO. Anime ,,Generał Daimos" klasyfikuje się gatunkowo jako Mech/romans/science fiction. Godna podziwu jest piosenka tytułowa ,,Tate! Toushou DAIMOS" ( wyk. Shunsuke Kikuchi, Isao Sasaki) będąca w Japonii prawdziwym hitem lat siedemdziesiątych.
Teraz możemy podyskutować .
Uwertura...

- BH Daimaouji
- SSJ 5
Otoz ta , rasa tych aniolopodobnych stworzen nie byla zla na poczatku , skad ludzie i oni mogli wiedziec , ze ci drudzy sa uczuleni na kawe? Zreszta krol nie chcial wojny tak samo jak jego corka , tylko jego syn chcial wojny OMG Baamisjanowie zchodza na koty , klocic sie z jakimis robakami 
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Ayla Mioduńska 2003-2019
- BH Daimaouji
- SSJ 5
U mnie to juuuuuuuuuz dawno bo nie mam juz Polonii 1kris13 pisze:dokładine Generał Daimos była to bardzo fajna bajka i niedawno leciała na Poloni1
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Ta , od dawna nie ogladalem Sally (nowej wersji)Wolak pisze:Nie miałem pojęcia ,żę Daimos leci ponownie na Polonii 1 .Mam nadzieję ,że znowu sobie obejżę to anime .Przydałaby się reaktywacja wielu anime .
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ja również od bardzo dawna nie posiadam już Polonii 1 .Czas wyszukać jej w TV .BH Daimaouji pisze:U mnie to juuuuuuuuuz dawno bo nie mam juz Polonii 1kris13 pisze:dokładine Generał Daimos była to bardzo fajna bajka i niedawno leciała na Poloni1ale nadal pamietam intro , koncowke , smierc krola i pare scen z odcinkow
Uwertura...

Ja moge ci podać najlepsze linki do stron :
www.btjunkie.org
www.mininova.org
www.torrentreactor.com
www.thepiratebay.com
http://projet-arf.servebeer.com/
Jesli nie znajdziesz na żadnej z tych stron to nigdzie .
www.btjunkie.org
www.mininova.org
www.torrentreactor.com
www.thepiratebay.com
http://projet-arf.servebeer.com/
Jesli nie znajdziesz na żadnej z tych stron to nigdzie .
Uwertura...

- BH Daimaouji
- SSJ 5
He? Nie widze podobienstwa takiego smutnego anime to Anime pelnego humoru , mzoesz mi powiedziec czemu tak uzawasz?Tommy pisze:To anime przypomina mi Yattamana.
Zreszta na 100% przypomina to anime , serie Transformersow
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019