kris13 pisze:a propo jak ktoś ma firewala to żaden wirus tego nieprzejdzie i mi uwieżcie bo ktoś już mi próbował wejść do kompa i dać wirusy ale to ci pokaże że ktos próbuje i nieda się tego przejść no chyba że jakiś bardzo potęzny wirus a nie taki trojan czy inne gówna
Firewalle nie chronią przed wirusami - chyba, że masz na myśli ochronę przed próbą zdalnego zainstalowania wirusa na Twoim komputerze. Jeśli będziesz miał firewalla, to ten nawet nie zareaguje, jeśli uruchomisz wirusa. Chyba, że nie jest to sam firewalla a kombajn (firewall+antywirus+inne bzdety) w stylu Norton Security.
BTW: Ten kawałek jest za mocny:
nOOb (15:43)
hehe...tego nie potrzebuje bo ataki z DOS idą przez historię stron z neta
nOOb (15:43)
w firefoxie wył. zapamiętywanie stron na 0
A ja tam wchodziłem i nic nie było A założe się, że nawet jak mam wirusa to mi nic nie zrobi, bo i tak mam pamięć pełną wirusów, ale zamkniętych na dobre
To są wirusy raczej ''dupkowate '' niz robiące coś ciekawego .Ja poważnych wirusów psujących czy też zwalniajcych system nie publikuję .Powiedzmy ,że to są ''małe łobuzy '' .
Ten drugi to chyba robak, rozpowszechniający się przez GG, nie?
A złośliwy kod faktycznie był, wystarczyło zajrzeć do źródła. Nie wiem tylko, czy zadziałał na moich zabezpieczniach, ale i tak miałem wreszcie przeskanować system antywirem. Jeśli coś znajdę, to kod mi się przyda