Brutalność w DB.
Moderator: Moderatorzy
Brutalność w DB.
Co sądzicie o brutalności DB
Jak dla mnie jest ona duża jak na animowaną bajkę. I tak podobno obcięto niektóre krwawsze sceny jednak to nie ukryło ciemnej strony DB. A wy co o tym myślicie
Głosujcie w ankiecie i wypowiadajcie się. Ankieta aktywna przez 30 dni lub dopóki nie zostanie zamknięta. Osobiście zagłosowałem za Bardzo Wysoka. Powód
DB nie jest pozbawione widoku krwi nieodpowiedniej dla dzieci. Jednak rodzice w większości wypadków po prostu nie wiedzą co ich pasoży.....słodkie maleństwa oglądają
Moim zdaniem przed oglądnięciem tego powinniśmy sobie wbić do głowy, że to tylko bajeczka
:P:D
Brutalność ?? Gdzie ty tam brutalność widzisz kilka strużek krwi phii też mi brutalność .To bajka dla każdego
No nie, ten Cell bez górnej połowy ciała, Piccolo z urwaną ręką, przebite ramię Goku, Makankosappo w bebechy Radiza i jego brata... Taaa... A Rydzyk to po ropostu ksiądz. Zastanów się więc zanim coś napiszesz - Szpaner
No nie, ten Cell bez górnej połowy ciała, Piccolo z urwaną ręką, przebite ramię Goku, Makankosappo w bebechy Radiza i jego brata... Taaa... A Rydzyk to po ropostu ksiądz. Zastanów się więc zanim coś napiszesz - Szpaner
Ostatnio zmieniony śr gru 01, 2004 8:19 pm przez Shindrak, łącznie zmieniany 1 raz.
- BH Daimaouji
- SSJ 5
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Po pierwsze: Dragonball nie jest dla małych dzieci. Bo co one wyniosą z DB? Nic! Zapamiętają tylko walki. Nie dostrzegą w ogóle głębi DB. Nie będą rozumiały wielu rzeczy i zapamiętają tylko, że na okrągło się leją. Potem pójdą takie dzieciaki do szkoły (czy przedszkola) i, mając się za Superwojowników, zaczną się bić, co po minucie zakończy się płaczem.
No cóż - na głupotę nie ma rady. Czy wiecie dla jakiej grupy wiekowej został stworozny DB? Od 15 lat w górę. Oczywiście uważam, że to lekka przesada, ale z pewnością nie powinny tego oglądać 7-letnie bachory. Nie wszystko, co jest animowane to bajka dla najmłodszych (np. Animatrix to też Anime). W Polsce tak się utarło, że jeśli w filmie, czy serialu nie grają prawdziwi aktorzy, to jest to bajka dla małych dzieci. Jednakże jest to podejście błędne.
Po drugie: Jak na mój gust, to brutalność jest w sam raz, tzn. nie ma brutalności dla samej brutalności. Zagłosowałem na niską brutalność.
Po trzecie: Jeśli ktoś ma nierówno pod sufitem, to nie powinien w ogóle oglądać telewizji i chodzić do kina. Normalni ludzie nie wierzą we wszystko, co zobaczą i nie skaczą z wieżowca po obejrzeniu Batmana.
Jeśli ktoś jest głupi, to nawet po obejrzeniu Pszczółki Maji może spróbować latania.
Po czwarte: Arti - Czy gdy idziesz do kina na film, to mówisz sobie: "To tylko fikcja, to tylko fikcja, to tylko fikcja...."? - przecież ogląda się film, żeby chwilowo zapomnieć o rzeczywistości i wczuć się w wyimaginowany świat.
No cóż - na głupotę nie ma rady. Czy wiecie dla jakiej grupy wiekowej został stworozny DB? Od 15 lat w górę. Oczywiście uważam, że to lekka przesada, ale z pewnością nie powinny tego oglądać 7-letnie bachory. Nie wszystko, co jest animowane to bajka dla najmłodszych (np. Animatrix to też Anime). W Polsce tak się utarło, że jeśli w filmie, czy serialu nie grają prawdziwi aktorzy, to jest to bajka dla małych dzieci. Jednakże jest to podejście błędne.
Po drugie: Jak na mój gust, to brutalność jest w sam raz, tzn. nie ma brutalności dla samej brutalności. Zagłosowałem na niską brutalność.
Po trzecie: Jeśli ktoś ma nierówno pod sufitem, to nie powinien w ogóle oglądać telewizji i chodzić do kina. Normalni ludzie nie wierzą we wszystko, co zobaczą i nie skaczą z wieżowca po obejrzeniu Batmana.
Jeśli ktoś jest głupi, to nawet po obejrzeniu Pszczółki Maji może spróbować latania.
Po czwarte: Arti - Czy gdy idziesz do kina na film, to mówisz sobie: "To tylko fikcja, to tylko fikcja, to tylko fikcja...."? - przecież ogląda się film, żeby chwilowo zapomnieć o rzeczywistości i wczuć się w wyimaginowany świat.
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
- BH Daimaouji
- SSJ 5
W DB jest mówione że aby latać trzeba sie skoncentrowac być może ten sposób będzie bardziej łagodniejszy od startowanie z przypuśmy wysokiego meblaRav pisze:Po trzecie: Jeśli ktoś ma nierówno pod sufitem, to nie powinien w ogóle oglądać telewizji i chodzić do kina. Normalni ludzie nie wierzą we wszystko, co zobaczą i nie skaczą z wieżowca po obejrzeniu Batmana.
- BH Daimaouji
- SSJ 5
DB to seria gagów no poza piccolo daimao i piccolo jr sagamacix pisze:W db niejest brutalną bajką,lecz moim zdanie najwięcej krwi lało sie w dbz
Co do przemocy to sie w 100% zgadzam , było szokiem jak Kakarotto R.I.P po raz pierwszy. patarczać na plotki to też jest straszne Piccolo jr zabija ręką Radima Tronk robi z Freezy na kawałki ach
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Seria zostałą zrobiona specialnie dla dzieci z japonii nic dziwnego wiec że w Polsce pojawiła sie dopiero w roku 1997macix pisze:przyynajmniej coś odmiennego a nie to co w innych bajkach,DB niemał być twożony dla małych dzieci ta jak dobranocka![]()
tylko dla starszych dzieci i młodzieży
Ostatnio zmieniony pt gru 03, 2004 8:49 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 1 raz.