Brutalność w DB.
Moderator: Moderatorzy
- BH Daimaouji
- SSJ 5
macixja też miałem taką sytuacje że sie biłem z po obejrzeniu DB ale nie z siostrzeńcem ale z bratem i nadodatek starszym odemnie i ja dostawałem do czasu gdy zmieniałem postać z SonGohana na Jamsze(niewiem jak sie pisze) i używałem kija do bejzbola 
ćwoki! jak ktoś żyje na tym forum, to niech pisze na mail barts10@gmail.com
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Mangi są tańsze i.......................jakoś te momenty (Kiwi robi bum , Vegeta wypruwa Zarbonowi flaki i Gohan dostaje kopniaka od Vegety) nie są straszne ale w przypaku morderstwa Zarbna lepiej nie jeść jak mówili Bulma i Kuririn : "bleeeeeeeeeeeeee!"Bart pisze:No i zadużo wycinają bo niby zabrutalne![]()
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Ayla Mioduńska 2003-2019
- BH Daimaouji
- SSJ 5
a mówiąc o skałach w filmie 8 Broli też wali przeciwników o skały np.Bart pisze:A misie podobało to jak Frezer rzucał SonGoku SSJ o różne gory i skały![]()
![]()
[/list]
Zrobił z Tronka obraz
Kakarotta przewrotką kopnął w góre
Vegete dusił swoją ręką mówiąc "Jesteś zwykłą szumowiną."
Potem z Kakarotta zrobił obraz
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
Pomyślmy, jeżeli patrząc na brutalność w DB to jest ona powyżej poziomu średniego, co powoduje zainteresowanie i "wchłonięcie" do świata tego anime.
Tutaj zgodzę się z Rav'em i z jego zdaniem, że Dragon Ball nie jest dla małych dzieci (choć jak to oglądałem miałem nie wiem z 7 lat?). Ponieważ małe dziecko, z "Wybujałą" wyobraźnią nie będzie właściwie pamiętać i znać sensu anime, tylko będą ją interesować walki, po czym będą naśladować postacie i z pewnością robić coś głupiego i głupio gadać. Najważniejsze jest to, aby zachować świadomość realizmu i nie podjąć się świata, który tak naprawdę nie istnieje na dłużej, albo w ogóle, bo przecież dla żartów czy zabawy na chwilę można tak "pomówić" i się pobawić.

1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Dla Nameczan urwanie reki , to jak dla innych ras............obciecie paznokci , wiec mi to nie przeszkadzaSzpaner pisze:Piccolo z urwaną ręką
Co do ogladania , to DB/Z/GT JEST w japonii dla dzieci (swiadczy o tym sciezka dzwiekowa , jak i reklamy (Jak krople do oczu , karty i gumy) , wersja dla nastolatkow/doroslych nazwal bym wersje amerykanska i niemiecka gdzie pozmieniali "nieco" muzyke i czasami txty)
Zreszta co do przemocy to sie zgodze , ale w japonii to jest tak samo "normalne" dla dzieci jak u nas seriale dla "malych dzieci" gdzie sie bija i zli wygladaja okropnie
Dzisiejsze dzieci lubia przemoc , mozna zobaczyc po serialach jak np. SRMT HF Go! zrobionej w stylu "Boba z butelki"
Ale tak jak DB wroci zapewne by mialo przedzial od 12 i 16 lat a nawet...dla doroslych
Tak ale beda musieli zebrac 7 smoczych kul , a to "troche" im zajmieArti pisze:Tak ale pomyśl jak to wpływa na ich psychike. Potem jak dorosną będą chodzić i likwidować ludzi po pomyślą, że ich Shenron prędziej czy później i tak wskrzesi
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
Te Dzisiejsze dzieci mało wiedzą o DB..są opentane przez inne bajki w programach takich jak Jetix lub CN lub jeszcze inne. Właśnie ogladałem sobie DB w Japońskiej i Polskiej wersji a dokładnie odcinek z Vegetto kiedy wąłsnie się ''narodził'' zrobił podmuch wiatru który przecią policzek Buu. Polska Wersja Zrobił mu ryse z kótrej polała sie mała ilośc krwi, Japońska Wersja Zrobiął się dość głeboka rana.
Wiec Widac tu miażdrzący przykład cenzury, więc dzieci nie mają sie czego bać xDD DB nie wpłynie na ich psychike
Wiec Widac tu miażdrzący przykład cenzury, więc dzieci nie mają sie czego bać xDD DB nie wpłynie na ich psychike

- Damianeku666
- USSJ
- Kontakt:
dragon ball nie jest brutalnym anime, brutalne sa tylko niektore sceny. Jak dla mnie to wlasciwie zalezy od osoby. Ja tez to zaczalem ogladac kiedy mialem 7-8-9 lat i jakos nigdy nie mialem problemow, ze "o, ja chec byc jak bubu i zjem wszytskich w miescie". I nie tylko dzieci maja problemy z interpretowaniem niektorych fimow, anime czy gier. Ilu doroslych ludzi zaczelo sie zabawiac w gta na ulicach? wiec problem nie dotyczy tylko dzieci