Opisy technik i strzałów piłkarzy z Captaina Tsubasy .

Wszystko, co nie dotyczy DB, ale ma związek z Anime.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Opisy technik i strzałów piłkarzy z Captaina Tsubasy .

Post autor: Wolak »

W tym temacie będę opisywał wszystkie techniki ,strzały i specjalne ,interwencje bramkarzy .Do każdej techniki screeny i mały opis .
Wszystkie techniki będę podawał wg. kolejności piłkarzy ,których będę opisywał w stosownym temacie .

Tsubasa Ohzora

Przewrotka

Chyba najpopularniejsze uderzenie w całym CT. Pierwszy zaczął strzelać z przewrotki Tsubasa lecz później każdy prawie zawodnik umiał tą technikę.
Obrazek

Drive Shoot

Strzał wykonywany przez Tsubase potem w seri CTJ ten strzał wykonywał Diaz z Argentyny oraz Aoi Shingo. Piłka na początku leci a potem gdy jest już nad bramka gwałtownie spada w dół. Tego strzały Tsubase nauczył Roberto Hongo. Tsubasa pierwszy raz pokazał go w mistrzostwach Japonii do lat 16 w meczu z Hirado.
Obrazek
Obrazek

Mega Drive Shoot

Ten strzał zobaczyłem w 3 filmie CT Sekai Jr World Cup. Gdy Kojiro podał do Tsubasy Tiger Shoot'em on podskoczył nad Santaną i uderzył pilkę. Z tego wyszedł Mega Drive Shoot. Piłka poleciała wysoko w górę i gwałtownie spadła do bramki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Skywing Shoot

Ten strzał można ujrzeć podczas ostatniego odcinka serii J (46). Tsubasa trenował go nad morzem. Piłke lecii bardzo szybko i zmienia lot co chwilę :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Teraz czas na sztuczki techniczne :
Drive Pass :
Jest to podanie w stylu strzału Drvie Shoot ,piłka jest podkręcona i leci niesamowicie celnie do kolegi z drużyny .

Heal Lift Dribble:
Jest to drybling piekielnie szybki i techniczny .jest on zaczerpnięty z prawdziwych boiski od legendy futbolu PELE .Polega on na uniesieniu piłki nad przeciwnikiem .

Do technik screeny dodam za jakiś czas .
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Post autor: Kris »

wszystkie strzały są dobre a zresztą kto by tak niechciał umieć strzelać
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Hmmmm w przypadku Mega Drive shot , ten strzal nie powinien sie nazywac Tiger Drive shot? Gralerm w CT2 Tsuabsa sie wsciekl i moglem uzyc ten oto strzal
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Tak BH nazwa ,którą podałeś jest jak najbardziej prawidłowa .W grach serii CT mozna tego strzału użyć podając Kojiro podaniem tygrysa do Tsubasy tuż przed polem karnym (16 metr).
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Pamietam tez strzal Jumping Volley shot (blad poprawiony bo gralem w gre przedchwila) , ten strzal wyglada jak polaczenie glowki i nozyc , Taro skacze i wykonuje nozycze , jak to sie nazywa w anime Krzyś kun?

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Post autor: Kris »

no ja to pamiętam fajny strzał
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Hmmmmmm czy to moje przewidzenia , czy post Krzyska o strzalach Taro sie skasowal??? :? :|

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Dzisiaj na ogień idzie Misaki Taro .

Piłkarz ten nie posiada indywidualnie zbyt wielu technik .Jego firmowym strzałem jest ''bumerang shoot ''.Piłka po tym uderzeniu ma efekt ''bumerangu '' (robi łuk )i wpada do bramki .Stzrał jest jednak łatwy do obrony .W mandze Misaki uczy się jeszcze techniki ''marsylskiej ruletki ''(Zidane stosuje tę technikę ),któa polega na obrocie 360 stopni z piłką .

Twin Shoot

Ten strzał wykonali Tsubasa i Misaki, Tsubasa i Kojiro, Takeshi i Kojiro i jescze chyba ktoś. Polega on na równoczesnym kopnięciu w piłkę. Piłka jest połonczeniem w przypadku Kojiro i Tsubasy dwóch strzałów: Drive Shoot i Tiger Shoot. W przypadku normalnych osób wychodzi piłke która się bardzo szybko kręci i zminia co chwilę kierunek lotu.

PS.Nie mogę znaleźć nigdzie zdjęć do technik i strzałów ,jak ktoś wie skąd mogę je zdobyć to proszę pisać .
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Tym razem opiszę niekwestionowanego króla silnych strzałów ...

Kojiro Hyuga

Tiger Shoot i Mega Tiger Shoot(ten drugi to trochę ulepszona wersja :)

Strzał ten wykonuje Kojiro. Piłka leci z ogromną siła i wpada do bramki. Kojiro trenował ten strzał na plaży strzelająć piłką w fale. Trenował ten strzał jeszcze piłką trzy razu cięższą podczas mistrzostw świata do lat 16. Pokonał tym strzałem bramkarza niemieckiego Millera jak również Fernandeza .
Obrazek

Raiju Shoot

Ten strzał ujrzałem poraz pierwszy w 44 odcinku serii CTJ. Jest on bardzo silny i piłke leci z niewarygodną szybkości ( najsilniejszy strzał w CT). Co tu pisać zobaczcie screeny: a i wykonuje go Kojiro.
POTĘGA !!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tu wbija się w metalowy płot rwąc przedtem siatkę i wywalając Ryo Hinumę .
Obrazek

Tak zareagowali koledzy na strzał Kojiro :
Obrazek

Teraz zajmę się opisywaniem co ciekawszych technik ,bo nie ma sensu analizować każdego piłkarza osobno .

Teraz leci strzał Schneidera :

Fire Shoot

Ten strzał wykonął Karl Hanz Schneider podczas Mistrzostw Świata do lat 16. Piłka leci z taką szybkościa że bramkarz czuje spaleniznę po wpadnięciu piłki do bramki.

Fire ShootObrazek.
Uwertura...

Obrazek
ODPOWIEDZ