Naruto - quiz
Moderator: Moderatorzy
W klanie Hyuuga są dwie gałęzie. Ta bardziej koxiarska i ta mniej koxiarska. Ojciec Neji'ego, jak i on sam, należał do tej drugiej. By chronić wioskę przywódca klanu musiał oddać życie, ale stary Nejka, który był jego bratem bliźniakiem, z własnej woli umarł zamiast niego. Dlaczego? Ponieważ pierwszy raz czuł się wolny.Pitti pisze:O co chodzilo z historia Nejiego Hyuugi? Jego ojca, jego samego itd.

Była to technika oczna. Użył jej bodajże na tym gościu, który przewodził obradom.Bobercik pisze:Podczas szczytu Kage, reprezentant wioski liścia - Danzou, używał nielegalnie pewnej techniki, w celu kontrolowania obrad. Jaka to była technika i na kim jej użył?
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
To może coś prostego: co Sasuke (gdy jeszcze trenował u Orochimaru) odpowiedział Naruto, gdy ten zapytał go, dlaczego oszczędził mu zycie?Bobercik pisze:Zaliczone. Danzou za pomocą Sharingana kontrolował Mifune, czyli lidera samurajów i przewodniczącego obrad. Zadajesz.
Jeśli dobrze pamiętam, Sasuke nie chciał zdobyć Mangekyou Sharingana w ten sam sposób co Itachi, czyli przez zabicie najlepszego przyjaciela.Rav pisze:To może coś prostego: co Sasuke (gdy jeszcze trenował u Orochimaru) odpowiedział Naruto, gdy ten zapytał go, dlaczego oszczędził mu zycie?Bobercik pisze:Zaliczone. Danzou za pomocą Sharingana kontrolował Mifune, czyli lidera samurajów i przewodniczącego obrad. Zadajesz.

Hmm...tak. Nie wiem, na ile Sasuke był szczery wobec Naruto i wobec samego siebie, ale narracja, którą przyjął jest następująca: Nie chciał pozwolić, by Itachi dyktował mu, w jaki sposób ma zdobywać moc. Chciał to zrobić po swojemu. Inaczej mówiąc, oszczędził Naruto bo "miał taki kaprys". (czy tylko mnie Sasuke przypomina trochę Vegetę?Bobercik pisze:Jeśli dobrze pamiętam, Sasuke nie chciał zdobyć Mangekyou Sharingana w ten sam sposób co Itachi, czyli przez zabicie najlepszego przyjaciela.
Zadajesz
Coś w tym jest - krystalicznie czysta postać, która może nawrócić każdego (Goku - Vegete, Piccolo; Naruto - Gaare, Nejiego, Nagato) oraz wróg, który jednocześnie jest najlepszym przyjacielem, interesuje go tylko siła, ambitny, zapatrzony w siebie i nieznośny.Rav pisze:Hmm...tak. Nie wiem, na ile Sasuke był szczery wobec Naruto i wobec samego siebie, ale narracja, którą przyjął jest następująca: Nie chciał pozwolić, by Itachi dyktował mu, w jaki sposób ma zdobywać moc. Chciał to zrobić po swojemu. Inaczej mówiąc, oszczędził Naruto bo "miał taki kaprys". (czy tylko mnie Sasuke przypomina trochę Vegetę?Bobercik pisze:Jeśli dobrze pamiętam, Sasuke nie chciał zdobyć Mangekyou Sharingana w ten sam sposób co Itachi, czyli przez zabicie najlepszego przyjaciela.)
Zadajesz
A co do pytania...Sasuke założył swoją własną organizację. Po dowiedzeniu się prawdy o Itachim, młody Uchiha zmienił jej nazwę. Jak brzmiała ona wcześniej i jak brzmiała później?

Wcześniej brzmiała "Hebi", to znaczy "Wąż".Bobercik pisze:Coś w tym jest - krystalicznie czysta postać, która może nawrócić każdego (Goku - Vegete, Piccolo; Naruto - Gaare, Nejiego, Nagato) oraz wróg, który jednocześnie jest najlepszym przyjacielem, interesuje go tylko siła, ambitny, zapatrzony w siebie i nieznośny.Rav pisze:Hmm...tak. Nie wiem, na ile Sasuke był szczery wobec Naruto i wobec samego siebie, ale narracja, którą przyjął jest następująca: Nie chciał pozwolić, by Itachi dyktował mu, w jaki sposób ma zdobywać moc. Chciał to zrobić po swojemu. Inaczej mówiąc, oszczędził Naruto bo "miał taki kaprys". (czy tylko mnie Sasuke przypomina trochę Vegetę?Bobercik pisze:Jeśli dobrze pamiętam, Sasuke nie chciał zdobyć Mangekyou Sharingana w ten sam sposób co Itachi, czyli przez zabicie najlepszego przyjaciela.)
Zadajesz
A co do pytania...Sasuke założył swoją własną organizację. Po dowiedzeniu się prawdy o Itachim, młody Uchiha zmienił jej nazwę. Jak brzmiała ona wcześniej i jak brzmiała później?
Później brzmiała "Taka", co nie wiem co znaczy, ale kojarzy mi się z imieniem Itachiego
Rav pisze:Wcześniej brzmiała "Hebi", to znaczy "Wąż".Bobercik pisze:Coś w tym jest - krystalicznie czysta postać, która może nawrócić każdego (Goku - Vegete, Piccolo; Naruto - Gaare, Nejiego, Nagato) oraz wróg, który jednocześnie jest najlepszym przyjacielem, interesuje go tylko siła, ambitny, zapatrzony w siebie i nieznośny.Rav pisze:Hmm...tak. Nie wiem, na ile Sasuke był szczery wobec Naruto i wobec samego siebie, ale narracja, którą przyjął jest następująca: Nie chciał pozwolić, by Itachi dyktował mu, w jaki sposób ma zdobywać moc. Chciał to zrobić po swojemu. Inaczej mówiąc, oszczędził Naruto bo "miał taki kaprys". (czy tylko mnie Sasuke przypomina trochę Vegetę?)
Zadajesz
Później brzmiała "Taka", co nie wiem co znaczy, ale kojarzy mi się z imieniem Itachiego
Taka to orzeł albo ewentualnie jakiś inny ptak. Nie pamiętam. Zadajesz