Religia, tak czy nie?

Sprawy na zupełnie inne tematy - nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bulma300
SSJ 3

Post autor: bulma300 »

Kostek pisze:znalazłem link do ciekawej strony, gdzie zbierają się ateisci z całej polski, tworzymy tzw. Liste niewierzących.
co za głupota? chyba wam się nudzi? to jakiś bunt ? chcecie rozpętać wojnę huohehhehehe to mi się kojarzy ze zgrupowaniem dzieci, które się cieszą, że robią to na co mama nie pozwala.
Acer
SSJ 5

Post autor: Acer »

Nie przeczytałem nawet połowy postów z tego tematu, ale zadziwia mnie Boskie miłosierdzie, wg którego wszyscy możemy zostać zbawieni. Nawet ateista może pójść do Raju, w który nie wierzy.
Nadal uważam, że nie wszyscy zasługują nawet na szansę zbawienia, ale na wasze szczęście to nie ja decyduje. Może jest dla was ratunek?
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

Post autor: Kostek »

bulma300 pisze: co za głupota? chyba wam się nudzi? to jakiś bunt ? chcecie rozpętać wojnę huohehhehehe to mi się kojarzy ze zgrupowaniem dzieci, które się cieszą, że robią to na co mama nie pozwala.
To chyba Ty jesteś głupia, bo jednak moim zdaniem to nie jest nic zakazanego, każdy ma swoją wolność wyznaniową, czy ktoś wspominał o wojnie? niewydaje mi się, Tu chodzi o pokazanie ludzią tego co niemogą zrozumieć, co zasłania im bzdurna wiara.. to Tyle a teraz dziecko weź zabawki i udaj się do piaskownicy a nie wypowiadaj na powazne tematy ok?
[center]Obrazek [/center]
Obrazek
Awatar użytkownika
AnimKing
SSJ 5

Post autor: AnimKing »

bulma300 pisze:
Kostek pisze:znalazłem link do ciekawej strony, gdzie zbierają się ateisci z całej polski, tworzymy tzw. Liste niewierzących.
co za głupota? chyba wam się nudzi? to jakiś bunt ? chcecie rozpętać wojnę huohehhehehe to mi się kojarzy ze zgrupowaniem dzieci, które się cieszą, że robią to na co mama nie pozwala.
głupie to tu jest Religia w szkołach^^. W Polsce jest Wiele Religii więc Dlaczego uczymy się tylko o Chrześcijaństwie ??Czemu nie uczymy o tradycjach, kultach i zwyczajach innych Religii ?? :roll: W dupie mam taką wolność gdzie trzeba chodzić na specjalne zajęcia po szkole by czegoś się dowiedzieć o Jakiejś Religii.
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

AnimKing pisze: głupie to tu jest Religia w szkołach^^. W Polsce jest Wiele Religii więc Dlaczego uczymy się tylko o Chrześcijaństwie ??
Ale kto Ci każe chodzić na religie? jest nieobowiązkowa...
Obrazek
Acer
SSJ 5

Post autor: Acer »

Kostek pisze:Tu chodzi o pokazanie ludzią tego co niemogą zrozumieć, co zasłania im bzdurna wiara..
Bzdurna to jest niewiara.
Na to że wiara czyni cuda widziałem wiele dowodów, na to że niewiara czyni cuda żadnego. Ale miło pomyśleć, że Bóg w całej swej mądrości i miłosierdziu uwzględnił także was. Dumnych ateistów, którzy pewnie kroczą przez świat stworzony przez kogoś w kogo nie wierzą. Miło.
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
Awatar użytkownika
bulma300
SSJ 3

Kostek pisze:niewydaje mi się, Tu chodzi o pokazanie ludzią tego co niemogą zrozumieć, co zasłania im bzdurna wiara..
chcesz ludzią wkładać do głowy swoje poglądy, a wiara to sprawa indywidualna. Jeteś takie hmmm jakby to ująć .. głupio mądry. I jeszcze jedno. Jest takie coś jak TOLERANCJA i jak mi koleżanka opowiada o Dawidzie z Nazaretu itp. to chociaż dla mnie to bajki, nie kłucę się z nią ,że to wszystko nie prawda. Ewentualnie zapytana czy wierzę mówie :nie. Jak dla mnie może sobie nawet uznawać Hefajstosa.
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

Ta jakich dowodów? zapisanych w bibli? haha (sory za wyśmianie) ale jeśli wierzysz w biblie to tak jakbys wierzył w pierwsza lepsza ksiazke fantastyki typu harry potter czy wladca pierescieni (o wszechmocny sauronie dzieki za milosierdzie hahaha) XD
bulma300 pisze: chcesz ludzią wkładać do głowy swoje poglądy, a wiara to sprawa indywidualna.
Ja chce ludzią pokazać mój pogląd, dlaczego niewierze i mam na te niewiare dowody...
Barni pisze:Kurde. Po raz ostatni mówię, że nie macie co gadać o dowodach. DOWÓD TO COŚ CO NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z WIARĄ!
Czyli wiara jest bezsensu skoro dowody nie są z nią związane... a dowody obalające wiare niemają znaczenie? no tak bo wiara bez dowodów jest wiara.. dajcie mi chodź jeden powód dla któego warto wierzyć w boga...
Ostatnio zmieniony pn lut 11, 2008 7:35 pm przez Kostek, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Kurde. Po raz ostatni mówię, że nie macie co gadać o dowodach. DOWÓD TO COŚ CO NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z WIARĄ!
Obrazek

.
Awatar użytkownika
bulma300
SSJ 3

Kostek pisze:Ja chce ludzią pokazać mój pogląd, dlaczego niewierze i mam na te niewiare dowody...

No tak jak gdzieś napisałeś, że nie wierzysz bo oglądnąłeś film :lol: :lol: :lol:
Przecież ja się turlałam ze śmiechu jak to przeczytałam.
A tak w ogóle to gadasz bez sensu i skończ bo mnie denerwujesz.
Awatar użytkownika
AnimKing
SSJ 5

Post autor: AnimKing »

Kostek pisze:
AnimKing pisze: głupie to tu jest Religia w szkołach^^. W Polsce jest Wiele Religii więc Dlaczego uczymy się tylko o Chrześcijaństwie ??
Ale kto Ci każe chodzić na religie? jest nieobowiązkowa...
Nie obowiązkowa jest dla ludzi z innej wiary ^^.Ja jeśli nie będę na 50% to będę miał nieklasyfikowanie i nie zdam ^^ będę pisał poprawkowy xD
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Dla Ciebie też nie jest obowiązkowa. Wystarczy karteczka od rodziców.
Obrazek

.
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

bulma300 pisze: No tak jak gdzieś napisałeś, że nie wierzysz bo oglądnąłeś film :lol: :lol: :lol:
Przecież ja się turlałam ze śmiechu jak to przeczytałam.
A tak w ogóle to gadasz bez sensu i skończ bo mnie denerwujesz.
Widac, że nie umiesz czytać.. napsiałem tam że niewierze od 9 lat... a ten film polecalem ludzia aby obejrzeli bo UŚWIADAMIA! i jeśli Ci się coś niepodoba to niewchodź na forum a nie mi każesz skońćzyć... i jeśli Cię denerwuje to bardzo dobrze
Obrazek
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

-.- Ale wy głupoty piszecie. Jedno drugiego nie przegada, więc nie prowadźcie dyskusji na zasadzie "przestań wierzyć, albo wyp...".
kostek pisze:Dajcie mi chodź jeden powód dla którego warto wierzyć w Boga
Jeden? Proszę bardzo. Jeśli silnie wierzysz, to odnajdziesz w Bogu oparcie.
Obrazek

.
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

Barni pisze: Jeden? Proszę bardzo. Jeśli silnie wierzysz, to odnajdziesz w Bogu oparcie.
Hmm a nie czasem znajdziesz oparcie w swojej podświadomości?
Obrazek
ODPOWIEDZ