Egzorcyzm

Sprawy na zupełnie inne tematy - nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.

Moderator: Moderatorzy

Bliz
SSJ 5

Post autor: Bliz »

Ale sa dowody na istnienie Boga, wszystkie wspolczesne cuda to co?
Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: skibix »

Bliz pisze:Ale sa dowody na istnienie Boga, wszystkie wspolczesne cuda to co?
O jakich cudach mówisz bo jakoś nie kojarze :lol:
Awatar użytkownika
GokugetaSS6
SSJ 4+

Post autor: GokugetaSS6 »

Chociazby awans reprezentacji Polski do Euro :P Wiem ze pilkarze zrobili duzo ale z pomoca Boga ( Portugalia - Polska - stan 2-1 Krzynowek strzela i pilka cudem wpada do bramki ) juz jeden cud.
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Papierz żeby był kanonizowany muszą być jakieś cuda, już kilka znaleźli, więc są cuda współczesne ;] Ale mówimy o egzorcyźmie.
Obrazek

.
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

Post autor: Kostek »

No dobra jak mam się tu wypowiedzieć to uprzedzam, że jestem 100% Ateistą jeśli wierzycie w boga to polecam film Dogena Root of All Evil... troche uświadamia a teraz do rzeczy, boga niema, niebyło i niebędzie... Biblia jest dowodem tak? to jakbym dokleił kartke do pierwowzoru bibli i napisał, ze macie we mnie wierzyć i to pokserował to byświe w to wierzyli bo jest w Bibli? a haha żałosne :D co do egzorcyzmów no o czymś trzeba robić filmy i pisać książki a na powaznie, kolejna bzdura wymyślona przez człowieka aby było o czym wieczorami gadać...

Tylko prosze was, żadnych nawracających postów ^^ PZDR! ;* ^^
[center]Obrazek [/center]
Obrazek
Bliz
SSJ 5

Post autor: Bliz »

A całun turymski, a nie rozkladajace sie ciala ludzi, a o. Pio, itd. ?
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Nawróć się Kostku, albowiem grzeszysz, Bilbia nie jest dowodem? Zależy.. od tego czy wierzysz czy nie xD
Wiara to wiara, nie potrzebuje dowodów. Więc dowód na wiarę mija się z celem, jakby się zastanowić. xD
Obrazek

.
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

Dobra więc twierdziecie, że bóg jest tak? to dlaczego jest tak dużo religi i wszystkie są ze sobą sprzeczne, dlaczego nauka ma dowody na powstanie świata, na ewolucje, na wszystko co zostalo w bibli opisane jako, ze bóg "stwórca" sobie powiedział a niech będzie... a tak na prawde to trwalo przez 4.5 miliarda lat.. i życie powoli się rozwijało... i są na to dowody... a powiesz mi, że biblia jest bardziej wiarygodna skoro jest to tylko 1 ksiazka przeciw ogromnej ilosci naukowych dowodów? ha!
Obrazek
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Stały tekst: ktoś musiał wywołać ten wielki wybuch ;]

Wszystko to kwestia wiary. Nie udowodnisz ateiście że Bóg istnieje. Nie udowodnisz wierzącemu że go nie ma. Ja wierzę że Bóg jest. Wszystkie tezy przeciw pięknie i inteligentnie obalił mój nauczyciel od religii. I dzięki niemu wierzę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

No a więc może bobercik sie podzielisz tymi naukami księciunia na religi :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Kostek pisze:No a więc może bobercik sie podzielisz tymi naukami księciunia na religi :D
Nie lubię pingwinów (bez obrazy xD). Kolo jest normalnym człowiekiem, takim jak my. Nawet takim jak Pitti. Hm, kolega przyniósł do szkoły film, który na pierwszy rzut oka obalał wszystko
związane z Jezusem. Gościu to przemyślał i każdy ich argument obalił. Przykłady? Wybacz, nie pamiętam, bym musiał jeszcze raz zobaczyć ten film i posłuchać tego gościa. Pamiętam tylko, że ostro to we mnie trafiło ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

A więc mówisz film, jak podasz tytuł to obejrze, a jednak zachęcam Cię do obejżenia filmu (tytuł w moim 1 poście tutaj) Tam udowadniają przeciwnie właśnie, że boga niema. Wszystko poparte dobrymi dowodami naprawde polecam
Obrazek
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Kostek pisze:A więc mówisz film, jak podasz tytuł to obejrze, a jednak zachęcam Cię do obejżenia filmu (tytuł w moim 1 poście tutaj) Tam udowadniają przeciwnie właśnie, że boga niema. Wszystko poparte dobrymi dowodami naprawde polecam

Spytam się kolegi i jak co dam Ci tytuł. Twój film też chętnie obejrzę w wolnej chwili ;D A może by tak założyć osobny temat? Bo co to ma wspólnego z egzorcyzmem? xD Dawno Cię nie było Kostek, pokaż co to znaczy "założyć temat" xD

A co do tematu. Nie wierzę w to. Jednak nie będę się kłócił z ludźmi, którzy w to wierzą. Bo po co? Jak już mówiłem, wszystko to kwestia wiary.
Obrazek
Awatar użytkownika
GokugetaSS6
SSJ 4+

Post autor: GokugetaSS6 »

Kostek pisze:Dobra więc twierdziecie, że bóg jest tak? to dlaczego jest tak dużo religi i wszystkie są ze sobą sprzeczne, dlaczego nauka ma dowody na powstanie świata, na ewolucje, na wszystko co zostalo w bibli opisane jako, ze bóg "stwórca" sobie powiedział a niech będzie... a tak na prawde to trwalo przez 4.5 miliarda lat.. i życie powoli się rozwijało... i są na to dowody... a powiesz mi, że biblia jest bardziej wiarygodna skoro jest to tylko 1 ksiazka przeciw ogromnej ilosci naukowych dowodów? ha!
1. Wiele jest religii to prawda ale popatrz sie ze wiekszosc religii powstawalo w roznych regionach swiata. Bog akurat mogl stworzyc ziemie a kontynenty stworzyli jego sludzy czyli wszyscy inni Bogowie i na kazdym kontynencie byl inny. Przyklad ?
Bog Ra - Afryka
Allah - Bliski Wschod,
Aztekowie - Ameryka Srodkowa
* Słońce Wiatru - Nahui Ehecatl
* Słońce Ognia - Nahui Quiahuitl
* Słońce Wody - Nahui Atl
* Słońce Ziemi - Nahui Ocelotl
* Słońce Ruchu - Nahui Ollin

Inkowie - Ameryka Poludniowa
Inti

Buddyzm - Azja
Budda

Hinduizm - Indie
Sziwa

Chrzescijanstwo - Europa
Bog (Jahwe)

2. Wielki wybuch przed 4.5 miliardami lat musial ktos spowodowac ale moglo tez samo sie zrobic. Ale jak powstalo zycie? Wybuch nie mogl tego spowodowac. Nie wierzysz? Wsadz se dynamit do .... kosza i podpal to zobaczysz czy powstalo zycie.

3. Madrosc naukowcow? A powiedz mi jak oni ja zdobyli? Ktos musial stworzyc te ich przerosniete mozgi.

To tyle odemnie.
Awatar użytkownika
Kostek
USSJ

hmm a słyszałeś o takim czymś jak ewolucja? taka wspaniała teoria Darwina.. to właśnie stworzyło życie.. od bakteri po człowieka... i to jest właśnie wspaniałe, że tak się to wszytsko rozwijało, a i wielki wybóch był znacznie wcześniej to ziemia ma 4.5 miliarda lat...
Obrazek
ODPOWIEDZ