Zwie się Insygnia, ale pisałem bez zastanowienia i mi isę jakoś ubzdurało, że Relikwia xd
Kasy nie miała? Jest jedną z najbogatszych osób na świecie
I Acku nie pieprz głupot, cała seria jest świetna, ale 7 cześć, a szczególnie zakończenie są kiepskie.
Barni pisze:I Acku nie pieprz głupot, cała seria jest świetna, ale 7 cześć, a szczególnie zakończenie są kiepskie.
Syndrom BH. Chcesz mi wmówić, że coś jest kiepskie nawet jeśli będę twardo twierdził, że jest dobre? Gusta, mi się np podobało. Wyjaśniono wiele spraw, naprawdę dużo się działo, niestety sporo rzeczy, które mnie interesowały zostały pominięte, ale mimo wszystko bardzo podoba mi się ostatni tom.
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
I nadal podważam. Jeśli to jest dla ciebie kiepskie napisz lepsze. Bardzo chętnie przeczytam. Po części mogę się zgodzić, że zakończenie jest nieudane ale nie kiepskie. ;]
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
Hm. Pani Kate wielu wątków nie rozwiązała, ale uważam, że trzeba mimo wszystko uważać na surowość swoich ocen. Miała od początku pewien zamysł w głowie i nie wszystko musiało koniecznie pójść tak jak chciała. Pewnym rzeczom się nie dziwię, w końcu pisała pod presją milionów fanów, którzy postawili jej poprzeczkę bardzo wysoko, a to komplikuje pisanie. Być może z jej punktu widzenia 7 tom jest genialny?
Nie myślmy tylko o swojej opinii, liczmy się ze wszystkimi czynnikami, które miały wpływ na powieść.
Nie wiem jak z kasa. Czy pani rowling ma jakies duze wydawnictwo na glowie? Jesli tak, to gonily ja terminy, a nie pieniadze. (a jedno w zasadzie rowna sie drugiemu, ale whatever)
No nareszcie przeczytalem XD. Jakos nie odczulem tego jak to chyba Barni napisal, ze smierc Voldemorta byla krotka i szybka tak jakby J.K. Rowling sie spieszylo. Ksiazka ołni, im dalej sie jest tym bardziej wciaga, najbardziej sie zdziwilem jak Snape dal swoje mysli Harremu i jak Harry je ogladal, najwiekszy szok i zdziwienie w calych 7 tomach XD. ogolnie ksiazka wyrabana, wyjasnia duzo. Szkoda, ze ostatnia juz czesc ;/. Barney i Ace piszcie fyfa! xD