Siła czy energia Ki ?
Moderator: Moderatorzy
Siła czy energia Ki ?
Co według Was jest ważniejsze ( mówimy oczywiście o DB ) siła czy energia Ki.
Uważam, że o wiele ważniejszą cechą jest siła. Przykładem tego jest Chaoz i Nappa.
Pierwszy z nich w walce stosuje wyłącznie energie Ki i niewątpliwie dostałby w dupe od Nappy, który w walce posługuje się głównie siłą mięśni.
Co Wy o tym myślicie ?
Uważam, że o wiele ważniejszą cechą jest siła. Przykładem tego jest Chaoz i Nappa.
Pierwszy z nich w walce stosuje wyłącznie energie Ki i niewątpliwie dostałby w dupe od Nappy, który w walce posługuje się głównie siłą mięśni.
Co Wy o tym myślicie ?
Ważne są obie cechy, bo zarówno siła jak i KI mają prowadzić do zwycięstwa. W zestawieniu 100% KI 0 Siły vs 100% Siły 0KI, imo wygrywa 100%KI.
Bo KI to ataki z daleka. Wystarczy "spamować" KI blastami non stop (a jeśli ktoś przez całe życie szkoli się wyłącznie w panowaniu nad energią to chyba jest w stanie osiągnąć dużo KI na ataki xD), a nawet ktoś, kto ma mięśnie jak pancerz będzie musiał w końcu dać za wygraną.
Takie moje zdanie.
Bo KI to ataki z daleka. Wystarczy "spamować" KI blastami non stop (a jeśli ktoś przez całe życie szkoli się wyłącznie w panowaniu nad energią to chyba jest w stanie osiągnąć dużo KI na ataki xD), a nawet ktoś, kto ma mięśnie jak pancerz będzie musiał w końcu dać za wygraną.
Takie moje zdanie.
.
Re: Siła czy energia Ki ?
Ale porównaj sobie ich jednostki i w jakich warunkach trenowaliMeTeO* pisze:Co według Was jest ważniejsze ( mówimy oczywiście o DB ) siła czy energia Ki.
Co Wy o tym myślicie ?
Re: Siła czy energia Ki ?
Tu nie chodzi o jednostki, tylko o sposób walki.skibix pisze:Ale porównaj sobie ich jednostki i w jakich warunkach trenowaliMeTeO* pisze:Co według Was jest ważniejsze ( mówimy oczywiście o DB ) siła czy energia Ki.
Co Wy o tym myślicie ?
Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć
Siła - w sensie zdolności fizyczne ( szybkość wytrzymałoś etc. )Barni pisze:Ważne są obie cechy, bo zarówno siła jak i KI mają prowadzić do zwycięstwa. W zestawieniu 100% KI 0 Siły vs 100% Siły 0KI, imo wygrywa 100%KI.
Takie moje zdanie.
A więc nie zgadzam się z Tobą.
Przykładowa walka :
P1 atakuje pociskami P2. P2 robi uniki i kontratakuje potężnym ciosem w głowę. P1 upada na ziemie. P2 dobija przeciwnika.
- BH Daimaouji
- SSJ 5
1.Czy temat nie powinien sie zwiec przypadkiem : Siła , energia KI czy rozum?
2a.Raczej KI , no bo w walce z tym Krolikiem nie mozna uzyc sily , bo wtedy stalo by sie marchewka , ataki KI by byly dobre w walce z nim
2b.Podobnie jest z forma USSJ2 , wszak sily przybywa ale szybkosc maleje (i co za tym idzie ataki KI zapewne)
2a.Raczej KI , no bo w walce z tym Krolikiem nie mozna uzyc sily , bo wtedy stalo by sie marchewka , ataki KI by byly dobre w walce z nim
2b.Podobnie jest z forma USSJ2 , wszak sily przybywa ale szybkosc maleje (i co za tym idzie ataki KI zapewne)
Zgadzam sie 100% z tymBo KI to ataki z daleka. Wystarczy "spamować" KI blastami non stop (a jeśli ktoś przez całe życie szkoli się wyłącznie w panowaniu nad energią to chyba jest w stanie osiągnąć dużo KI na ataki), a nawet ktoś, kto ma mięśnie jak pancerz będzie musiał w końcu dać za wygraną.
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Patrząć że siła to i szybkość, to p1 atakujący ki może nie zdążyć zaatakować ki blastem, bo p2 może go wcześniej zdjąć z bani.MeTeO* pisze:Siła - w sensie zdolności fizyczne ( szybkość wytrzymałoś etc. )
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
- Dragon Fist
- A True Dragon
Obie wartości są ważne. W końcu nie można zakładać, że dojdzie tylko do walki kontaktowej, bądź tylko do walki na odległość. Siła i KI są ze sobą ściśle zespolone, są czym innym, ale są nierozerwalne. Do życia potrzebne są obie, ale bywają w różnym stopniu rozwinięte. Na podstawie czego tak twierdzę? Trenuję sztuki walki, miałem okazję słuchać najlepszych mistrzów- na nagraniach, osobiście na treningach. Wiem swoje. ;]
Ewentualnie wytrzymałośc, bo można też nękać przeciwnika długotrwałą ucieczką.Bobercik pisze:Mój nauczyciel od wf'u umie. Serio.Acer pisze:A twój mistrz umie Kamehamehę?
Najważniejsza nie jest ani siła, ani energia Ki. Najważniejsza jest szybkość, ponieważ dzięki Niej można szybko uciec z pola walki. Proste XD
Ja (1-09-2008 12:44)
Troszkę poszperałem po Necie xd: )Po pierwsze to energia Chi a nie Ki
No tutaj muszę Cię rozczarować ale istnieje taka sztuka walki, jest ona oparta na akupunkturze. "Dotyk Śmierci". Na Ziemi istnieje jeden człowiek znający wszystkie tajniki tej sztuki. Nie chodzi tu o uderzanie energią Chi, tylko hamowanie jej przepływu. Wiem, że brzmi dziwnie i sam w to dobrze nie wierzyłem ale widziałem na własne oczy... Mistrz uderza w specjalne punkty na ciele i bez użycia dużej siły sprawia, że druga osoba przykładowo traci świadomość i mdleje. Po prostu znakomita znajomość budowy ludzkiego ciała, a nie super siła Batmana
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*
Kocham Cię Patrycjo :*
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*
Kocham Cię Patrycjo :*