Eyeshield 21

Wszystko, co nie dotyczy DB, ale ma związek z Anime.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Eyeshield 21

Post autor: Kris »

[center]EYESHIELD 21 [/center]
[center]Obrazek[/center]

[center]Eyeshield 21 - Jest to anime o gatunku sportowej, jak narazie liczy coś koło 120-130 epków, niestety jest bardzo trudno dostępny w sferze ściagania, można to wyjaśnić małą popularnością, ponieważ mało osób wie o istnieniu takiego anime. Eyeshield Nijuuichi został wyprodukowany 2005 roku. Co niestety zadziwia 2005 rok, a tylko 130 epkow? no cóż, tak naprawde wiele osób przy tym pracuje i próbują dopieścić choćby najdrobniejszy szczegół w zachowaniu postaci, a mówiąc szczerze przy tylu charakterach trudno to zrobić.

Jak już wspomnialem, gatunek anime jest ściśle związany ze sportem jednak ma swoje wątki. Teraz powiem troche o samej struktorze.
Cała akcja rozgrywa się w liceum o nazwie Daimon, jak można się domyślić, głównymi bohaterami są uczniowe z tej, że szkoły. Główny bohater o imieniu Sena, posiada niesamowite zdolności, można zacytować tu słowa jednej osoby z tego anime "Dobre nogi"
Jego "Dobre Nogi" pozwalają mu osiągnąć niesamowitą szybkość (4 sekundy na 40 jardów- coś koło 39,8 m). Niestety Sena jest bardzo bojaźliwy i zgodził się tylko na bycie "Menadzerem" i tu zaczeły się dla niego schody. Na szczęści po pewnym czasie chłopak zdecydował się na grę bez żadnych problemów.

Ludzie myślac, iż to anime opowiada tylko o jakiś pierdołach związanych ze sportem, są w błędzie. To anime to nie tylko, jakieś pierdoły, ale także potężna dawka humoru. Choćby samo poznania kapitana drużyny amerykańskiego futbolu Daimon Devil Bats, czyli Hirumy jest on uważany za diabła, gdyż wszystkie wstydliwe oraz tragiczne chwile dla jakiejś osoby są zapisane w jego notesie, przez co może szantażować ludzi. Do tego dochodzi Kurita !, który przypomina wielkiego pączka ! A także pies Cerber oraz "bracia huh".

Muzyka, jak dla mnie w tym anime jest średnia, potrafi wpaść w ucho, ale nie zachwyci wszystkich. Choć są takie utwory, które spodobają sie wielu osobą (Sam PP powiedział, że ciekawe ;P). Dotego dochodzi dość łądna kreska, która przyciąga uwagę.

Jeżeli mam polecać anime o gatunku sportowym, to to napewno jest to jedna z najlepszych propozycji.

A teraz, proszę się wypowiadać, czy oglądaliście, jak wam się podoba, co o tym sądzicie, jak wam sie podoba recenzja i czy w przyszłości może was skusić na obejrzenie tego anime ;p.[/center]

Miłej Lekturki
Ostatnio zmieniony pt lis 30, 2007 9:59 am przez Kris, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: skibix »

Nie no recenzja pierwsza klasa :mrgreen: . Niestety nie miałem takiej przyjemności obejrzeć tego anime (dopiero teraz się o nim dowiedziałem). Po twoim opisie muszę stwierdzić że przekonałeś mnie abym obejrzał chociaż jeden odcinek :mrgreen:
Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

Skibix pisze:Nie no recenzja pierwsza klasa
I tu sie nie zgodze. Masa bledow, po trochu z kazdego rodzaju. Jak juz skonczysz pisac recenzje, to chociaz raz ja przeczytaj zeby wylapac i poprawic bledy.

Do obczajenia anime mnie zacheciles.

Wiesz jak to jest.. 23 szybko piszesz bo idziesz pić/spać ^^ //Kris
Ostatnio zmieniony pt lis 30, 2007 9:57 am przez krova, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Kris pisze:Muzyka, jak dla mnie muzyka
...

Recenzja spoko. Obejzalem kiedys 1 ep ;p. tak srednio mi sie spodobalo, Kurita rzadzi xD

Ha ! Fakt dziex, noo Kurita jest mocny //Kris
Ostatnio zmieniony pt lis 30, 2007 9:33 am przez Pitti, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Troszkę błędów, ale recenzja dobra, zachęca do obejrzenia. Brawo!
Obrazek
Awatar użytkownika
Arti
Admin PBCH
Kontakt:

Post autor: Arti »

To nie jest recenzja tylko krótka notka.

No, akurat to ma dwie cechy ;p, ale fakt bardziej pasuje pod notatke //Kris
Ostatnio zmieniony pt lis 30, 2007 1:54 pm przez Arti, łącznie zmieniany 1 raz.
Strona o serii GTA!

Będę brał Cię! (Gdzie?) Na SSJPower.net !
ODPOWIEDZ