Chrześcijaństwo

Sprawy na zupełnie inne tematy - nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

Człowiek jest stworzony na podobieństwo Boga. Niepełnosprawny też?

1939-1945- Gdzie byłeś Boże?
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Acer
SSJ 5

Post autor: Acer »

pp3088 pisze:Człowiek jest stworzony na podobieństwo Boga. Niepełnosprawny też?

1939-1945- Gdzie byłeś Boże?
Człowiek został stworzony na podobieństwo Boga. Tu nie chodzi o ciało, a o Ducha, zresztągdyby nie działania człowieka nie byłoby niepełnosprawnych.

1939-1945 - czy to Bóg zrobił? To zrobili ludzie, mylicie rzeczy popełniane przez człowieka, a Boga. Gdyby ludzie nie zgrzeszyli, nadal bylibyśmy w raju i nie byłoby zła. To jest wina człowieka za nieposłuszeństwo. Bóg dał nam wszystko czego pragnęliśmy,a wymagał tylko posłuszeństwa, cena niewielka. Nie pytaj gdzie był Bóg, zapytaj gdzie był człowiek, gdzie było człowieczeństwo.
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Acer pisze:1939-1945 - czy to Bóg zrobił? To zrobili ludzie, mylicie rzeczy popełniane przez człowieka, a Boga. Gdyby ludzie nie zgrzeszyli, nadal bylibyśmy w raju i nie byłoby zła. To jest wina człowieka za nieposłuszeństwo. Bóg dał nam wszystko czego pragnęliśmy,a wymagał tylko posłuszeństwa, cena niewielka. Nie pytaj gdzie był Bóg, zapytaj gdzie był człowiek, gdzie było człowieczeństwo.
Bóg ma być sprawiedliwym sędzią, tak? Czemu ścierwa z tamtegop okresu jeszcze żyją, i to sczęśliwie?

P.S. Jesteś jedynym katolikiem, który znalazł odpowiedzi na te pytania. Brawo ;)

Acer
SSJ 5

pp3088 pisze:
Acer pisze:1939-1945 - czy to Bóg zrobił? To zrobili ludzie, mylicie rzeczy popełniane przez człowieka, a Boga. Gdyby ludzie nie zgrzeszyli, nadal bylibyśmy w raju i nie byłoby zła. To jest wina człowieka za nieposłuszeństwo. Bóg dał nam wszystko czego pragnęliśmy,a wymagał tylko posłuszeństwa, cena niewielka. Nie pytaj gdzie był Bóg, zapytaj gdzie był człowiek, gdzie było człowieczeństwo.
Bóg ma być sprawiedliwym sędzią, tak? Czemu ścierwa z tamtegop okresu jeszcze żyją, i to sczęśliwie?

P.S. Jesteś jedynym katolikiem, który znalazł odpowiedzi na te pytania. Brawo ;)
Czym jest tych kilka lat w szczęściu na tym świecie, skoro po Sądzie Bożym nastąpi kara? To co widzisz naokoło to nie wszystko, jest wiele więcej, jest coś jeszcze. Nikt nie zostanie bezkarny.

Staliśmy się jakby śmieciem tego świata i odrazą dla wszystkich aż do tej chwili. - 1 Kor 4, 13

Nie łudźcie się! Ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą Królestwa Bożego. - 1 Kor 6,10
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Drake pisze:Proste to byly urojenia nie widziała go żadna św,Faustyna nie wierze też, że jakieś szczeniaki(łucja itd.)widziały matke boską, jest to totalna bzdura i nie wierze w takie coś nikt nie może zobaczyć boga.Tak samo jak nikt nie steruje naszym losem i nikt nie przewiduje przyszłości
A kto Ci tak powiedzial? a jakbys sie czul gdybys Ty naprawde zobaczyl i nikt by Ci nie wierzyl... co z tego ze bys zobaczyl... wlasnie przez takich niedowiarkow co musza zobaczyc zeby uwierzyc swiat wyglada jak wyglada... (bez obrazy)
pp3088 pisze:

Pamietasz Arke Noego (tamten okres)?? Bog sam wypowiedzial slowa, ze juz nigdy nie bedzie ingerowal w sprawy ziemskie....
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Pitti pisze:Drake napisał/a:
Proste to byly urojenia nie widziała go żadna św,Faustyna nie wierze też, że jakieś szczeniaki(łucja itd.)widziały matke boską, jest to totalna bzdura i nie wierze w takie coś nikt nie może zobaczyć boga.Tak samo jak nikt nie steruje naszym losem i nikt nie przewiduje przyszłości

A kto Ci tak powiedzial? a jakbys sie czul gdybys Ty naprawde zobaczyl i nikt by Ci nie wierzyl... co z tego ze bys zobaczyl... wlasnie przez takich niedowiarkow co musza zobaczyc zeby uwierzyc swiat wyglada jak wyglada... (bez obrazy)
Nie przez to, że niewierzysz. Przez to, że brak Ci zahamowań moralnych i etycznych. Wkracasz na granice, której przekrocznie jest przez mnie krytykowane, a przekraczający zasłguję na postponację. DLACZEGO UWAŻASZ, ŻE TYLKO WIERZĄCY, CZYLI KATOLICY MOGĄ BYĆ DOBRYMI LUDŹMI :<? Co jak ktoś nie wierzy to już nie ma moralności. Gówno wiesz. Fanatyzm jest gorszy. Jednakże, dla sporej części katolików, wartość człowieka określa wiara. Chcesz wiedzieć kto w większości powoduje konflikty? Katolicy i inne religie. Niemcy idący w imie Boga i zabijający? Krucjaty? Średniowiecze? Znasz jakąs wojne spowodaną ateizmem?
Pitti pisze:pp3088 napisał/a:
Acer napisał/a:
1939-1945 - czy to Bóg zrobił? To zrobili ludzie, mylicie rzeczy popełniane przez człowieka, a Boga. Gdyby ludzie nie zgrzeszyli, nadal bylibyśmy w raju i nie byłoby zła. To jest wina człowieka za nieposłuszeństwo. Bóg dał nam wszystko czego pragnęliśmy,a wymagał tylko posłuszeństwa, cena niewielka. Nie pytaj gdzie był Bóg, zapytaj gdzie był człowiek, gdzie było człowieczeństwo.

P.S. Jesteś jedynym katolikiem, który znalazł odpowiedzi na te pytania. Brawo

Pamietasz Arke Noego (tamten okres)?? Bog sam wypowiedzial slowa, ze juz nigdy nie bedzie ingerowal w sprawy ziemskie
Czyli deizm, a nie katolicyzm. Zmień nazwę wyznawanej religii.

Acer
SSJ 5

Na to, że wiara czyni cuda, znam tysiące dowodów. Na niewiare żadnego.

Czy to wina Boga, że człowiek przez swą głupotę źle rozumie religię? To nie wina religii, że ludzie idą za nią zabijać. To sprawka człowieka.

I teraz wymień mi choćby jeden konflikt nie spowodowany przez człowieka.

Pytasz o konflikt przez ateizm. Wymień jedną dobrą rzecz spowodowaną ateizmem.
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Acer pisze:Czy to wina Boga, że człowiek przez swą głupotę źle rozumie religię? To nie wina religii, że ludzie idą za nią zabijać. To sprawka człowieka.
Piszę, żę z powodów religijnych ! Rozchodzi się tylko o ludzi, i aż o ludzi. Odnoszę się co do tego "wlasnie przez takich niedowiarkow co musza zobaczyc zeby uwierzyc swiat wyglada jak wyglada". Głupota, ale ludzi wierzących, przynajmniej za takich się mieniących. Rozumiesz?
Acer pisze:Wymień jedną dobrą rzecz spowodowaną ateizmem.
A wymień złą? Ateizm nie niesie ze sobą złych skutków, nie wpaja żadnej ideologii, nie wpaja wartości, nie daje powodu do kłótni.
Acer pisze:Na to, że wiara czyni cuda, znam tysiące dowodów. Na niewiare żadnego.
Na to, że mądry Polak po szkodzie znam tysiące dowodów. Mądrego Polaka żadnego. Puste słowa, a jak pięknie wyglądaja, karmienie sloganami...

Acer
SSJ 5

pp3088 pisze:
Acer pisze:Czy to wina Boga, że człowiek przez swą głupotę źle rozumie religię? To nie wina religii, że ludzie idą za nią zabijać. To sprawka człowieka.
Piszę, żę z powodów religijnych ! Rozchodzi się tylko o ludzi, i aż o ludzi. Odnoszę się co do tego "wlasnie przez takich niedowiarkow co musza zobaczyc zeby uwierzyc swiat wyglada jak wyglada". Głupota, ale ludzi wierzących, przynajmniej za takich się mieniących. Rozumiesz?
Acer pisze:Wymień jedną dobrą rzecz spowodowaną ateizmem.
A wymień złą? Ateizm nie niesie ze sobą złych skutków, nie wpaja żadnej ideologii, nie wpaja wartości, nie daje powodu do kłótni.
Acer pisze:Na to, że wiara czyni cuda, znam tysiące dowodów. Na niewiare żadnego.
Na to, że mądry Polak po szkodzie znam tysiące dowodów. Mądrego Polaka żadnego. Puste słowa, a jak pięknie wyglądaja, karmienie sloganami...
Ateizm jest pusty, tworzy wokół ciebie pustke. Ateizm = bezsens (nie ateizm jest bezsensu, inteligentni zrozumieją), po prostu jesteś. Nic więcej.
Moźe slogan, ale prawdziwy. Dla mnie aktualny, sensowny i oddający moją postawę.
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Acer pisze:Ateizm jest pusty, tworzy wokół ciebie pustke. Ateizm = bezsens (nie ateizm jest bezsensu, inteligentni zrozumieją), po prostu jesteś. Nic więcej.
Puste, jak życie, jak Twoja rola dla świata. Rodzisz się, jesteś, znikasz.

"Jesteśmy tylko chwilą w czasie, mrugnięciem oka,
Snem niewidomego, wizjami umierającego mózgu&#8230;
Mam nadzieję, że nie rozumiesz"
Acer pisze:Moźe slogan, ale prawdziwy. Dla mnie aktualny, sensowny i oddający moją postawę.
Chodziło mi raczej o potwierdzenie tezy argumentem. :smile:

Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

pp3088 pisze:Pitti napisał/a:
Drake napisał/a:
Proste to byly urojenia nie widziała go żadna św,Faustyna nie wierze też, że jakieś szczeniaki(łucja itd.)widziały matke boską, jest to totalna bzdura i nie wierze w takie coś nikt nie może zobaczyć boga.Tak samo jak nikt nie steruje naszym losem i nikt nie przewiduje przyszłości

Nie przez to, że niewierzysz. Przez to, że brak Ci zahamowań moralnych i etycznych. Wkracasz na granice, której przekrocznie jest przez mnie krytykowane, a przekraczający zasłguję na postponację. DLACZEGO UWAŻASZ, ŻE TYLKO WIERZĄCY, CZYLI KATOLICY MOGĄ BYĆ DOBRYMI LUDŹMI :<? Co jak ktoś nie wierzy to już nie ma moralności. Gówno wiesz. Fanatyzm jest gorszy. Jednakże, dla sporej części katolików, wartość człowieka określa wiara. Chcesz wiedzieć kto w większości powoduje konflikty? Katolicy i inne religie. Niemcy idący w imie Boga i zabijający? Krucjaty? Średniowiecze? Znasz jakąs wojne spowodaną ateizmem?
Kto Ci ku*wa za przeproszeniem powiedzial ze ja powiedzialem iz uwazam ze tylko katolicy moga byc dobrymi ludzmi? czytaj i mysl a nie, nastepny kutwa sie znalazl co mysli ze jest pempkiem swiata i jest najmadrzejszy xd. Wkrecasz mi cos czego nie powiedzialem, to Ty gowno wiesz, myslisz ze jestes najmadrzejszy i tylko Twoje zdanie sie liczy, mysle ze moge smialo zgodzic sie w 99% z Acerem. A chcesz cepie wiedziec dlaczego to katolicy wywoluja wojny? Bo jest ich najwiecej, to proste. I mi ku*wa nie mow, ze nic nie wiem bo nie mam 5 lat a Ty 80, gowno przezyles a cwaniaczysz jak ku*wa nie wiadomo kto. Sry ze tyle klne, ale po prostu tak wyrazam swoje emocje\uczucia\odczucia\etc. bo nie wiem co jeszcze (inteligentny inaczej wiem 8)). I nie, nie uwazam ze jestem najmadrzejszy czy cos, wyrazam swoja opinie i to ze skomentuje jakis za przeproszeniem ciul, ze ja mysle zle bo on sadzi inaczej nie zmieni nic... jakies sensowne wypowiedzi, no to moze.... I tak teraz Ty mnie zjedz (jak to brzmi bez polskich znakow xD), wiem ze tylko na to czekasz zeby sie odegrac jakbym ja Cie obrazil choc nigdy chyba jeszce nie chcialem Cie obrazic czy cos Piotrek jakby co ;), no ale dobra, ja sie nie obraze, nie wiem jak Ty :).

Wiem Arti, to (prawdopodobnie) moj najdluzszy post jaki napisalem :) (a moze nie :))
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Pitti pisze:Kto Ci ku*wa za przeproszeniem powiedzial ze ja powiedzialem iz uwazam ze tylko katolicy moga byc dobrymi ludzmi? czytaj i mysl a nie, nastepny kutwa sie znalazl co mysli ze jest pempkiem swiata i jest najmadrzejszy xd. Wkrecasz mi cos czego nie powiedzialem, to Ty gowno wiesz, myslisz ze jestes najmadrzejszy i tylko Twoje zdanie sie liczy, mysle ze moge smialo zgodzic sie w 99% z Acerem. A chcesz cepie wiedziec dlaczego to katolicy wywoluja wojny? Bo jest ich najwiecej, to proste. I mi ku*wa nie mow, ze nic nie wiem bo nie mam 5 lat a Ty 80, gowno przezyles a cwaniaczysz jak ku*wa nie wiadomo kto. Sry ze tyle klne, ale po prostu tak wyrazam swoje emocje\uczucia\odczucia\etc. bo nie wiem co jeszcze (inteligentny inaczej wiem ). I nie, nie uwazam ze jestem najmadrzejszy czy cos, wyrazam swoja opinie i to ze skomentuje jakis za przeproszeniem ciul, ze ja mysle zle bo on sadzi inaczej nie zmieni nic... jakies sensowne wypowiedzi, no to moze.... I tak teraz Ty mnie zjedz (jak to brzmi bez polskich znakow xD), wiem ze tylko na to czekasz zeby sie odegrac jakbym ja Cie obrazil choc nigdy chyba jeszce nie chcialem Cie obrazic czy cos Piotrek jakby co , no ale dobra, ja sie nie obraze, nie wiem jak Ty .
Co za retoryka, co za demagogia. Twroga mnie dopadła.
pytie pisze:A kto Ci tak powiedzial? a jakbys sie czul gdybys Ty naprawde zobaczyl i nikt by Ci nie wierzyl... co z tego ze bys zobaczyl... [/b]wlasnie przez takich niedowiarkow co musza zobaczyc zeby uwierzyc swiat wyglada jak wyglada[/b]... (bez obrazy)
Błogosławieni Ci co nie widzeili a uwierzyli. Mówi Ci to coś, bo kalwinizm to to nie jest. Przez nich(niewierzących) świat wyglada jak wygląda, czyli gorzej. Proste jak budowa cepa(Acer:* xd).

Awatar użytkownika
Drake
Golden Oozaru
Kontakt:

Post autor: Drake »

Kur** Pitti nie piernicz mi tu idiotyzmów, po tym co tak zwany wielki zrobił, w całym moim życiu podziekuje mu i mam w dupie czy trafie do piekła czy do nieba.Czepiacie się ateistów??Oni przynajmnej nie martwiąsię taki bzdurami po porstu śmierć kończy wszystko i już.Druga sprawa ktoś tam wspominal cos o Arce Noego,otóż jest niemożliwe nawet gdyby Noe zgromadził wszystkie gatunki na Arce nie mógłby ich połączyć.Dlaczego??Otóż gdyby jedna para urodziła by dziecko to co dalej??Matka nie może mieć dziecka z synem i nie chodzi tu o kazirodzstwo lecz o zbyt duże podbobieństwo kodu genetycznego przez co dziecko najpewniej urodziło by się martwe.Bóg powiedział że nie będzie po potopie ingerował w sprawy ludzi??A jak Jezus się urodził to niby co robił??Następne nasza religia jes niesprawiedliwa mówi że tylko ochrzczeni mogą trafić do nieba to co kur** ja się pytam z dziecćmi ktore nie zdążyły zostać ochrzczone??Kolejna sprawa o ktorej wspominał Pepe spójrzcie ile wojen zostało wywołanych przez durną wiare,i przez powalonych fantyków.Zabijanie za to ze ktoś nie wierzy HEh.Lenon też zostal zabity przez powalonego fanatyka religijnego.Acha i jeszcze jedno jaki raj??Jaki Adam i Ewa??Oni nigdy nie istnieli i nie piernicz mi tu zafajdanych głupot.I pytanie które księdzu zadał mój kumpel na lekcji.Jak Maria jest dziewicą skoro ma syna??
http://www.mist-village.zobacz.com.pl/ fajna stronka anime(duży download)polecam
http://www.otwieramy.pl/?p=140130 kliknij to mi pomoże:Pp
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

W dodatku, jeżeli Adam i Ewa mieli dzieci, to żeby dalej się rozmnożyć, dzieci musiały mieć dzieci ze sobą, nie dość, że kazirodctwo, to mieszanie kodu genetycznego. Wychodziły by z tego zapewne dzieci nienormalne, ale pewne pozostałości widać.
Nie mówię o słuszności religii, czy jej poprawnośći. To z powodu tej, jak i większości innych religii, wybuchały wojny. Dlatego uważam, że każda religia, powinna być sprawą osobistą, bez sloganów zawartych w Bilbii-"idzcie i nauczajcie", Sunie -"zabijajcie innowierców" etc. Bo co za dużo to nie zdrowo, i z tego rodzi sie fanatyzm. Wiara powinna być dla człowieka podporą w życiu, pocieszeniem, nadzieją w trudnych chwilach, a nie powodem do kłótni.

Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Pitti pisze:co mysli ze jest pempkiem swiata
PePe, jest bardziej PePkiem xD

Dużo wojen było wywołanych przez Religię i to jest fakt. Ale wywoływali je raczej popieprzeni Fanatycy, niż zwykli wierzący. Krzyżacy na przykład. Zabijać w imię Boga? Faktycznie, super.

W ogóle, czasy średniowiecza to jest straszny minus dla Chrześcijaństwa. Korupcja, nepotyzm. Papieże uważający się za elo ziomów. Szkoda słów.

Pitti, twój cały post jest tak zawiły, pisany pewnie pod wpływem emocji ; ) (chociaż PP nie powiedział nic, co by cię powinno tak zbulwersować), że za bardzo go nie rozumiem, więc pominę.

Ateiści są ... normalni. Nie mają problemu "co ze mną będzie jak umrę", nie muszą wszystkim udowadniać, że są święci. Po prostu są normalni. Acer, jesteś święcie przekonany, że wszystko jest winą ludzi i Bóg "nie maczał w tym palców". Masz dowoda ?XD

Adam i Ewa- ściema. Niemożliwością byłoby, żeby dzięki dwójce ludzi cała ludzkość powstała, ale to już nauka się tym zajęła. Ludź pochodzi od małpy, nie od Adama i Ewy.
Bóg nie będzie ingerować w życie ludzi? To po co się modlić? Przecież i tak On się tym nie zajmie.
Obrazek

.
ODPOWIEDZ