Dragon Ball R - moja własna kontynuacja DBZ

Jeśli stworzyłeś coś ciekawego i chcesz się tym podzielić, zamieść swoją pracę w tym dziale.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Dobre ale mam pare zastrzezen:
-Nie Uubu tylko Uub , gdyz Uub to Buu pisane odwrotnie
-W oryginalnej wersji Uub mowi do KKRT pan (przeciez jest od niego o wieeeeeeele mlodszy) , wiec nie wiem czemu tu dales zeby nie mowil na niego "pan"
-Skoro jest Tenshinhan to gdzie jest Chaozu?

Calkiem fajny odcinek tez , czekam na wiecej , dobrze ze wyjasniles wrescie gdzie sa Pan i Uub
ale w porę się opamiętał
Szkoda , moglby trafic w Videl lub Bulme
ostatnie przygotowania do turnieju
Wow czyzby to znaczylo ze spotkamy Bu Bu , Baya i Herkulesa znowu?
Dalej dobór słów. Bubu-różowiec. Szybciej nazwać go demon, potwór, czy jak, ale nie różowiec...
Nie zuplenie , Vegeta nazywa sztucznych ludzi "puszkami" , wiec nie widze powodu czemu Vegeta by nie nazywal Kid Buu "rozowiec" (mogl go tez nazwac "bachorem")

Zreszta , nazwal Kakarotta "smieciem" tlumaczac mu czemu zostal wyslany na Ziemie
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Radeon
Oozaru

Post autor: Radeon »

pp3088 pisze:Mało przekonywujące tytuły utworów. "W końcu ssj3". Pfff. Lepiej już "Vegeta osiąga ssj3", co jest tytułem równie suchym, ale brzmi z deczka lepiej.
Może się nie znam, ale dla mnie "W końcu SSJ3" brzmi lepiej.
pp3088 pisze:Dalej dobór słów. Bubu-różowiec. Szybciej nazwać go demon, potwór, czy jak, ale nie różowiec...
Może trochę przesadziłem :). A może nie... xD.
pp3088 pisze: Vegeta wszedł. Padł. Wstał. Wyszedł. Równie dobrze mógłyś to tak napisać. Zdania wyglądają jak plan wydarzeń. Bardzo razi brak uczuć, myśli, opisów pomieszczenia, ubioru etc.
Myśli są sporadycznie, dlatego, bo w samym DB tak było. Uczucia? Odcinki za bardzo by mi się rozrosły, zresztą wtedy nie miałem za bardzo pojęcia, jak je opisywać. Ubiór? Nie wiem, czy to takie ważne... Postacie ubierają się jak zawsze.
pp3088 pisze:Generalnie przemiana w ssj3 jest niezauważalna. Bez emocji, Vegeta zamienia się.
Na swoją obronę mogę powiedzieć tylko tyle, że to chyba najgorsza przemiana, jaką opisałem... A raczej najgorszy opis przemiany.
pp3088 pisze: Należy pamiętać, żę Vegeta się zmienił. Napewno nie strzelałby ki-blastami we własnym domu. Może i by się wściekł, ale przesadzasz. No i tekst o sajańskim honorze, do ziemian...
Przyjęcie Vegety miało rozbawić. Jeśli tego nie zrobiło... cóż...
pp3088 pisze:Walki są opisane dobrze, widać wyraźny wpływ czytania AZ
:D ;)
pp3088 pisze:szkoda, że ograniczają się do :
-Giga Kaioken x 5(Uub miażdży)
-Giga Kaioken x 10(Goku miażdzy) i tak wkółko...
Możesz jaśniej?
BH pisze:-Nie Uubu tylko Uub , gdyz Uub to Buu pisane odwrotnie
Musiałbym duużo korygować...
BH pisze:-W oryginalnej wersji Uub mowi do KKRT pan (przeciez jest od niego o wieeeeeeele mlodszy) , wiec nie wiem czemu tu dales zeby nie mowil na niego "pan"
To proste - Goku nie lubi, jak się do niego zwraca jakimiś tytułami ;).
BH pisze:Skoro jest Tenshinhan to gdzie jest Chaozu?
Chaozu wypadł z akcji podczas walki z Nappą... ogólnie to niezbyt ważna postać.
BH pisze:Szkoda , moglby trafic w Videl lub Bulme
Osobiście preferuję strzelanie w Chi Chi :).
BH pisze:Wow czyzby to znaczylo ze spotkamy Bu Bu , Baya i Herkulesa znowu?
Kto to jest Bay? Bo... a, ten pies! No wiesz, psy nie żyją długo. Bee (albo jak on się tam nazywa w oryginale) miałby w R ponad trzynaście lat - wniosek jest taki, że nie żyje.
Tak, Buu i Satan znów się pojawią.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Radeon pisze:
BH pisze:-W oryginalnej wersji Uub mowi do KKRT pan (przeciez jest od niego o wieeeeeeele mlodszy) , wiec nie wiem czemu tu dales zeby nie mowil na niego "pan"
To proste - Goku nie lubi, jak się do niego zwraca jakimiś tytułami ;).
BH pisze:Skoro jest Tenshinhan to gdzie jest Chaozu?
Chaozu wypadł z akcji podczas walki z Nappą... ogólnie to niezbyt ważna postać.
BH pisze:Szkoda , moglby trafic w Videl lub Bulme
Osobiście preferuję strzelanie w Chi Chi :).
BH pisze:Wow czyzby to znaczylo ze spotkamy Bu Bu , Baya i Herkulesa znowu?
Kto to jest Bay? Bo... a, ten pies! No wiesz, psy nie żyją długo. Bay miałby w R ponad trzynaście lat - wniosek jest taki, że nie żyje.
Tak, Buu i Satan znów się pojawią.
1.Tak naprawde nie ma nic przeciwko temu
2.Ale zawsze podarza za Tenshinhanem (no nie liczac SL i Buu sagi)
3.Jak mozna strzelac do takiej pieknosci jak Chi Chi? Bulmie i Videl nalezy sie pocisk KI od Ksiecia , i tak sa glupie (choc lubie Videl jako Saiyawoman , nie liczac DBGT)
4a.Ta , to jest Bay i ta , byl pod koniec DBZ
4b.13 lat i juz nie zyje? Troche glupio dales , daj zeby wrocil , ale mi to nie przeszkadza zbytnio
Należy pamiętać, żę Vegeta się zmienił.
Czy spalenie (czy co z nim zrobil) uczestnika TB traktujesz ze Vegeta sie zmienil Piotrek?

Vegeta nie jest juz taki zly jak w SL sadze , ale nie jest tez "zawszonym ydiota" jak KKRT

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

Radeon pisze:pp3088 napisał/a:

Vegeta wszedł. Padł. Wstał. Wyszedł. Równie dobrze mógłyś to tak napisać. Zdania wyglądają jak plan wydarzeń. Bardzo razi brak uczuć, myśli, opisów pomieszczenia, ubioru etc.

Myśli są sporadycznie, dlatego, bo w samym DB tak było. Uczucia? Odcinki za bardzo by mi się rozrosły, zresztą wtedy nie miałem za bardzo pojęcia, jak je opisywać. Ubiór? Nie wiem, czy to takie ważne... Postacie ubierają się jak zawsze.
Myśli i uczucia to esencja dobrej prozy. Niestety widać ich brak w DB, co rzutuje na fabułę, tworząc je niemal identyczną do pokemonów. A odcinki są, krótkie...
Radeon pisze:pp3088 napisał/a:
Mało przekonywujące tytuły utworów. "W końcu ssj3". Pfff. Lepiej już "Vegeta osiąga ssj3", co jest tytułem równie suchym, ale brzmi z deczka lepiej.

Może się nie znam, ale dla mnie "W końcu SSJ3" brzmi lepiej.
Brzmi to jak zwieńczenie sagi, więc jako nazwa pierwszego epizoda(gdzie prolog...) jest nieadekwatna...
BH Daimaouji pisze:Cytat:
Należy pamiętać, żę Vegeta się zmienił.

Czy spalenie (czy co z nim zrobil) uczestnika TB traktujesz ze Vegeta sie zmienil Piotrek?

Vegeta nie jest juz taki zly jak w SL sadze , ale nie jest tez "zawszonym ydiota" jak KKRT
Zmienił system wartości w kategoria bliskich mu osób.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Dobre to nawet mi sie spodobalo :D
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Radeon
Oozaru

Usunięto
Ostatnio zmieniony pn gru 26, 2011 2:30 pm przez Radeon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Ciekawy odcinek , i ta tez mnie ciekawi kim oni sa

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Dobra calkiem :D. Wciagnelem sie troszki ^^
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Radeon
Oozaru

Usunięto
Ostatnio zmieniony pn gru 26, 2011 2:31 pm przez Radeon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

- Ja, wielki książę Saiyan, miałbym się ugiąć przed swoim małym synem?
Skoro to jest po Buu sadze to Trunks nie powinien byc 18 latkiem i nie byc maly?

(O ile to byla przenosnia)
Zapłacisz mi za wszystko!! - darł się Trunks - Spróbuj tego! BURNING ATTACK!!!!
Ale (Present) Trunks NIE umie Burning Attack
-KIENZAN!!! - wrzasnął Trunks i skierował ostrą jak żyleta tarczę w kierunku Vegety.
:shock: teraz Kienzan? Mozesz wytlumaczyc jak on poznal te technike?
Tylko dlatego trzyma się po pierwszych minutach, że Uubu daje jej fory.
Skoro Pan jest corka "Mystic" Gohana raczej uwazam ze byloby to na odwrot
- A co ty o tym sądzisz, Piccolo? - Goten był ciekaw co powie
Goten powinien sie nauczyc szacunku do Piccolo jra od swojego starszego brata

Hmmmmmmm ta saga przypomina parodie przybycia Kaioshina na turniej

Ayla Mioduńska 2003-2019
Radeon
Oozaru

BH pisze: Skoro to jest po Buu sadze to Trunks nie powinien byc 18 latkiem i nie byc maly?
(O ile to byla przenosnia)
Dodając okres między Z a R, ma 21 :). Nasz książę po prostu poniża przeciwnika.
BH pisze:Ale (Present) Trunks NIE umie Burning Attack
Future Trunks mógł poznać jakąś technikę tylko: a)Ucząc się jej od Gohana;
b)Samemu wymyślając;
Ponieważ Future Gohan Burning Attacka nie umiał, F.Trunks wymyślił ją sam. Dlaczego jego przeszły odpowiednik miałby nie wpaść na ten sam pomysł?
BH pisze::shock: teraz Kienzan? Mozesz wytlumaczyc jak on poznal te technike?
Kienzan nie jest trudny :). Mógł go kiedyś tam podpatrzeć w ciągu tych 13 lat przerwy od Buu Sagi.
BH pisze:Skoro Pan jest corka "Mystic" Gohana raczej uwazam ze byloby to na odwrot
Po pierwsze - dlaczego poziom Mystic miałby się na małą przenieść? Po drugie - ma siedem lat. Po trzecie - jak było pokazane w poprzednich odcinkach, Pan nie trenowała przed turniejem - w ogóle mogła nie mieć zwyczaju treningu. Po czwarte - jest dziewczyną :P. Po piąte wreszcie - Gohan stracił formę Mystic :).
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Radeon pisze:
BH pisze:Ale (Present) Trunks NIE umie Burning Attack
Future Trunks mógł poznać jakąś technikę tylko: a)Ucząc się jej od Gohana;
b)Samemu wymyślając
BH pisze: :shock: teraz Kienzan? Mozesz wytlumaczyc jak on poznal te technike?
Kienzan nie jest trudny :). Mógł go kiedyś tam podpatrzeć w ciągu tych 13 lat przerwy od Buu Sagi.
BH pisze:Skoro Pan jest corka "Mystic" Gohana raczej uwazam ze byloby to na odwrot
Po pierwsze - dlaczego poziom Mystic miałby się na małą przenieść? Po drugie - ma siedem lat. (...) Po czwarte - jest dziewczyną :P. Po piąte wreszcie - Gohan stracił formę Mystic :).
1.Bardziej to pierwsze , gdyz w Shin Budokai 2 Gohan ma Burning attack , co tlumaczy ze Gohan nauczyl Tronka tej techniki (nie wiem jak z Makankosappo ktora tez umie Gohan)
2.To wytlumacza jak KKRT go uzywa w filmie 3 i w Buu sadze
3a.Bo skoro zdolnosc przemiany w SSJ przeniosla sie na Tronkow (ta w mandze F.Trunks umie SSJ przed smiercia Gohana) i Gotena od swoich ojcow to nie widze powodu czemu tak nie byloby z Pan (chodzi mi o sile nie o stawanie sie SSJ gdyz 1/4 sajanowie itp. nie moga stac sie SSJ (ani Oozaru) , no nie liczac Goku jra i Vegety jra w DBGT)
3b.A Gohan mial 5 lat i jakos byl trudnym przeciwnikiem dla Freezy (w 3 formie)
3c.Ale jest w 1/4 Sajanem/Sajanka , czyli nie zwykla dziewczyna
3d.Ale nie przed urodzeniem Pan (chyba)

Ayla Mioduńska 2003-2019
Radeon
Oozaru

ad1.Cóż, w Shin Budokai nie grałem, więc nie wiem. Ale w TV Specialu Future Gohan nie użył Burning Attack. Więc prawdopodobnie sam wymyślił.
ad3a.Goten&Trunks byli znacznie silniejsi niż ich ojcowie w ich wieku. I umieli SSJ. Tylko tyle. Gohan to inna sprawa, zawsze miał talent :).
BH pisze:gdyz 1/4 sajanowie itp. nie moga stac sie SSJ (ani Oozaru) , no nie liczac Goku jra i Vegety jra w DBGT
Według mojego fanfika coś takiego jak DBGT nie istnieje. Dlatego proszę odrzucić wszystkie tam powiedziane zasady - SSJ4 wyglądające jak fuzja z różową panterą, restrykcję SSJ dla pół i pełnej krwi Saiyanów, siłę biorącą się z ogona i tym podobne duperele :grin:.
ad3b.Gohan zawsze miał talent :). No i żył w mniej bezpiecznych czasach :).
ad3c.Ćwierć Saiyanką, 3/4 człowiekiem. Człowieczeństwo dziedziczy już po debilnej babci Chi Chi, jak i równie walniętym Mr.Satanie - same bycie córką Gohana nie wystarczy :D.
ad3d.No nie xD.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Radeon pisze:ad3a.Goten&Trunks byli znacznie silniejsi niż ich ojcowie w ich wieku. I umieli SSJ. Tylko tyle.
ad3c.Ćwierć Saiyanką, 3/4 człowiekiem. Człowieczeństwo dziedziczy już po debilnej babci Chi Chi, jak i równie walniętym Mr.Satanie - same bycie córką Gohana nie wystarczy :D.
1.Ale nie ciekawi cie dopasowanie tego ze Vegeta i Kakarotto umieli SSJ przed narodzinami Tronkow i Gotena?
2.Z tym pierwszym to sie nie zgodze ale z tym drugim zgadzam sie w 100% (a nawet wiecej)

OK czekam na kolejny odcinek

Ayla Mioduńska 2003-2019
Acer
SSJ 5

Post autor: Acer »

Pitti pisze:Eeee ja tu wchodze poczytac, a tu nie ma odcinka. Panie, pisz pan XD
Spam, spam jak cholera. Nawet nie dostałem warna za przeklinanie. Porządek pilnowany jak ykhm... Nie będę porównywał.
Psu w dupę to za przeproszeniem.
Poziom postów - słaby
Porządek - słaby
Poziom userów - słaby

Tak panie, pisz pan przy okazji powiem.

PS. Nie Pitti, tu nie chodzi mi konkretnie o ciebie, że twój post zacytowałem. Chodzi o ogół.
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
ODPOWIEDZ