pp3088 pisze:Mało przekonywujące tytuły utworów. "W końcu ssj3". Pfff. Lepiej już "Vegeta osiąga ssj3", co jest tytułem równie suchym, ale brzmi z deczka lepiej.
Może się nie znam, ale dla mnie "W końcu SSJ3" brzmi lepiej.
pp3088 pisze:Dalej dobór słów. Bubu-różowiec. Szybciej nazwać go demon, potwór, czy jak, ale nie różowiec...
Może trochę przesadziłem

. A może nie... xD.
pp3088 pisze:
Vegeta wszedł. Padł. Wstał. Wyszedł. Równie dobrze mógłyś to tak napisać. Zdania wyglądają jak plan wydarzeń. Bardzo razi brak uczuć, myśli, opisów pomieszczenia, ubioru etc.
Myśli są sporadycznie, dlatego, bo w samym DB tak było. Uczucia? Odcinki za bardzo by mi się rozrosły, zresztą wtedy nie miałem za bardzo pojęcia, jak je opisywać. Ubiór? Nie wiem, czy to takie ważne... Postacie ubierają się jak zawsze.
pp3088 pisze:Generalnie przemiana w ssj3 jest niezauważalna. Bez emocji, Vegeta zamienia się.
Na swoją obronę mogę powiedzieć tylko tyle, że to chyba najgorsza przemiana, jaką opisałem... A raczej najgorszy opis przemiany.
pp3088 pisze:
Należy pamiętać, żę Vegeta się zmienił. Napewno nie strzelałby ki-blastami we własnym domu. Może i by się wściekł, ale przesadzasz. No i tekst o sajańskim honorze, do ziemian...
Przyjęcie Vegety miało rozbawić. Jeśli tego nie zrobiło... cóż...
pp3088 pisze:Walki są opisane dobrze, widać wyraźny wpływ czytania AZ
pp3088 pisze:szkoda, że ograniczają się do :
-Giga Kaioken x 5(Uub miażdży)
-Giga Kaioken x 10(Goku miażdzy) i tak wkółko...
Możesz jaśniej?
BH pisze:-Nie Uubu tylko Uub , gdyz Uub to Buu pisane odwrotnie
Musiałbym duużo korygować...
BH pisze:-W oryginalnej wersji Uub mowi do KKRT pan (przeciez jest od niego o wieeeeeeele mlodszy) , wiec nie wiem czemu tu dales zeby nie mowil na niego "pan"
To proste - Goku nie lubi, jak się do niego zwraca jakimiś tytułami

.
BH pisze:Skoro jest Tenshinhan to gdzie jest Chaozu?
Chaozu wypadł z akcji podczas walki z Nappą... ogólnie to niezbyt ważna postać.
BH pisze:Szkoda , moglby trafic w Videl lub Bulme
Osobiście preferuję strzelanie w Chi Chi

.
BH pisze:Wow czyzby to znaczylo ze spotkamy Bu Bu , Baya i Herkulesa znowu?
Kto to jest Bay? Bo... a, ten pies! No wiesz, psy nie żyją długo. Bee (albo jak on się tam nazywa w oryginale) miałby w R ponad trzynaście lat - wniosek jest taki, że nie żyje.
Tak, Buu i Satan znów się pojawią.