Dragon Ball R - moja własna kontynuacja DBZ

Jeśli stworzyłeś coś ciekawego i chcesz się tym podzielić, zamieść swoją pracę w tym dziale.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Radeon pisze:Nie przejął się tym i uderzył ojca kolanem w brzuch. Goku skulił się z bólu, lecz mimo to udało mu się uniknąć ciosu Gohana
Ee..??

Potwierdzam to co napisałem wyżej- fanfick mi się nie podoba. Lepiej pisz na jakość, nie na szybkość, bo jak narazie ślesz odcinki jeden po drugim, ale kijowe te odcinki ^.^

Edit:
Nie, nie lubię tych fan ficków dlatego, że te postacie są już mega silne, mogą niszczyć planety etecera, a to mi się nie podoba xD
Obrazek

.
Acer
SSJ 5

Post autor: Acer »

Radeon pisze:Vegeta leciał. Nie wiedział gdzie, po prostu leciał. "Kakarotto nie ma szans na turnieju" - myślał. Zatrzymał się i uznał, że nie ma co dalej lecieć, skoro nawet nie wie gdzie. Zmienił kierunek lotu na dom i wrócił do normalnej postaci.
Z jakiej postaci wrócił do normalnej?

Jakby lepiej, ale to zbyt mało by powiedzieć, ep powinien być ze 4 razy dłuższy. Czekam na kolejne przy tym nie będę się wypowiadał, zbyt mało zmian.
Ja (1-09-2008 12:44)
kolumb wszedł na twoją starą i myślał że to ameryka
Pepek (1-09-2008 12:46)
A po Twojej doszedl do Indii i Antarktydy
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Radeon pisze:
BH Daimaouji pisze:1a.Czemu pisesz KKRT w nawiasie? To "Goku" powinno byc w nawiasie , bo to jego "Ziemksie imie"
Być może, ale w samym serialu/mandze/kinówkach większość nazywała go Goku ;). Tylko Vegeta, Nappa, Raditz, Turles, Paragas i Brolly mówili Kakarotto, przy czym żaden z nich nie używał skrótu "KKRT".
BH Daimaouji pisze:1b.Gohan byl cieniasem pod koniec DBZ , A (present) Trunks i Goten to zawsze byli zalosni :lol:
Opinia :P. Chociaż present Trunksa niezbyt lubię, to najgorzej zachowywał się w DBGT.
PS:Już wiem od czego jest skrót GT! Głupie To
BH Daimaouji pisze:2.Czuje sarkazm
Nie, mówię zupełnie poważnie :).
BH Daimaouji pisze:Hej jesli to jest kontynuacje DBZ to czemu nie ma tu Pan i Bry?

BTW KKRT nie powinien odleciem z UUbem?

Pan siedzi sobie grzecznie w domu :PP. Albo w przedszkolu. A co do Bry... nie spełnia jakiejś ważnej roli w fiku...
1.Jak to tylko? Cala ludnosc Vegety nazywala go tak BTW Nie "Turles" (biedni polacy , uzywaja imienia z wersji angielskiej) tylko Tullece BTW KKRT mimo iz dalem jego imie w skrotcie , nie koniecznie musieli go nazywac ka ka er te , prostu mogli go nazywac KaKaRoTto
1b.GT oznacza wiele rzeczy mozliwe ze oznacza tez "Genialny tytul" ale oficjalnei znaczy to "Ground tour" (chyba)
2-3.Jak mowisz
Ostatnio zmieniony ndz wrz 16, 2007 3:57 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 2 razy.
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Radeon
Oozaru

Post autor: Radeon »

Problem polega na tym, że 41 odcinków jest już napisane, więc sposób pisania mogę zmienić tylko w stosunku do następnych :mrgreen:.
EDIT: BH, przeczytaj drugi odcinek ;).
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Radeon pisze:EDIT: BH, przeczytaj drugi odcinek ;).
Saiyan-jina
O Boze zmien to natychmiast , taki blad mnie przeraza :shock:

BTW A skad Bulma wie kiedy urodzil sie Vegeta?

Odcinek fajny poza POWAZNYM bledem co dalem na poczatku , jakby co czekam na wiecej
Heh. Nie lubie fan ficków w których występują bohaterowie z DB.
A ja nie lubie kiedy jest historia DB a malo w niej jest bohaterow z DB

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Radeon
Oozaru

Acer pisze:Z jakiej postaci wrócił do normalnej?
Z SSJ3. W tej wyleciał z Capsule, na co wskazuje cytat "Trunks otworzył usta, by coś powiedzieć, ale umilkł, widząc fryzurę ojca." z pierwszego odcinka.
Barni pisze: Edit:
Nie, nie lubię tych fan ficków dlatego, że te postacie są już mega silne, mogą niszczyć planety etecera, a to mi się nie podoba xD
Co mam poradzić...
BH Daimahouji pisze: 1.Jak to tylko? Cala ludnosc Vegety nazywala go tak BTW Nie "Turles" (biedni polacy , uzywaja imienia z wersji angielskiej) tylko Tullece BTW KKRT mimo iz dalem jego imie w skrotcie , nie koniecznie musieli go nazywac ka ka er te , prostu mogli go nazywac KaKaRoTto
Więcej osób go nie znało, bo zginęli, zanim mogli go poznać. No dobra, dodam do listy Bardocka. Tullece? Może być :P.
BH Daimahouji pisze: A skad Bulma wie kiedy urodzil sie Vegeta?

(more too come)
A który fragment odcinka wskazuje na to, że wie?
BH Daimahouji pisze:Cytat:
Saiyan-jina
A jak powinno być poprawnie?
BH Daimahouji pisze:Odcinek fajny poza POWAZNYM bledem co dalem na poczatku , jakby co czekam na wiecej
Cieszę się :).
Acer pisze: Jakby lepiej, ale to zbyt mało by powiedzieć, ep powinien być ze 4 razy dłuższy. Czekam na kolejne przy tym nie będę się wypowiadał, zbyt mało zmian.
Może w trzecim będzie więcej zmian? Pomiędzy drugim a trzecim miałem długą przerwę w pisaniu, do tego jest dłuższy :mrgreen:.
Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

Masenkamehameha. Śmieszne, na tyle smieszne, ze nie da sie tego wziac na powaznie.

"Vegeta leciał. Nie wiedział gdzie, po prostu leciał. (...) Zatrzymał się i uznał, że nie ma co dalej lecieć, skoro nawet nie wie gdzie."

No... nieciekawy opis. Nawet bardzo nieciekawy. Pracuj nad szczegolami.
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Radeon pisze:
BH Daimaouji pisze:1.Jak to tylko? Cala ludnosc Vegety nazywala go tak BTW Nie "Turles" (biedni polacy , uzywaja imienia z wersji angielskiej) tylko Tullece BTW KKRT mimo iz dalem jego imie w skrotcie , nie koniecznie musieli go nazywac ka ka er te , prostu mogli go nazywac KaKaRoTto
Więcej osób go nie znało, bo zginęli, zanim mogli go poznać. No dobra, dodam do listy Bardocka. Tullece? Może być :P.
A skad Bulma wie kiedy urodzil sie Vegeta?
A który fragment odcinka wskazuje na to, że wie?
Saiyan-jina
A jak powinno być poprawnie?
Czemu nabijasz sie z mojego nicku? Nie jestem BH Daimahouji tylko BH Daimaouji a jesli cytujesz samemu to dawaj tylko BH lub bez cytowania

1a.Znali jego imie tez : Doktorzy (na poczatku specjalu) , i ten/ci co wyslal(i) go na Ziemie
1b.Jak to moze byc? Tullece to PRAWDZIWE imie duh
2.Przeciez sam napisales ze Bulma urzadzila przyjecie urodzinowe duh
3.Saiyan lub Saiya-jin , nie wiem skad to "Saiyan-jin" pochodzi
Ostatnio zmieniony ndz wrz 16, 2007 4:59 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 1 raz.

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

BH Daimaouji pisze:2.Przeciez sam napisales ze Bulma urzadzila przyjecie urodzinowe duh
Co nie znaczy, ze znala date urodzenia. Mogla stwierdzic, ze nigdy takowej daty nie podal a troche czasu juz minelo i zrobic w ciemno.
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

krova pisze:
BH Daimaouji pisze:2.Przeciez sam napisales ze Bulma urzadzila przyjecie urodzinowe duh
Co nie znaczy, ze znala date urodzenia. Mogla stwierdzic, ze nigdy takowej daty nie podal a troche czasu juz minelo i zrobic w ciemno.
No i oto mi chodzilo , a taka "madrala" jak Bulma wiedziala by lepiej zamiast dawac urodziny Vegecie byle kiedy
Masenkamehameha. Śmieszne
Wyglada na to ze nie slyszales o:

Finish Kamehame Buster
Big Bang Makankosappo

Ayla Mioduńska 2003-2019
Radeon
Oozaru

krova pisze:Masenkamehameha. Śmieszne, na tyle smieszne, ze nie da sie tego wziac na powaznie.
Nie wiem, co w tym śmiesznego :P.
BH pisze: Finish Kamehame Buster
Big Bang Makankosappo
:lol: Ale i tak nic nie przebije Double Renzoku Energy Spin Strike, w skrócie D.R.E.S.S xD. Chociaż ta technika śmiesznie się nazywała z założenia autora ;).
krova pisze:"Vegeta leciał. Nie wiedział gdzie, po prostu leciał. (...) Zatrzymał się i uznał, że nie ma co dalej lecieć, skoro nawet nie wie gdzie."

No... nieciekawy opis. Nawet bardzo nieciekawy. Pracuj nad szczegolami.
Popracuję, popracuję ;).
BH pisze:2.Przeciez sam napisales ze Bulma urzadzila przyjecie urodzinowe duh
A, o to chodzi. Dowiedziała się daty urodzenia na ślubie (o którym muszę w końcu coś wstawić do pierwszego odcinka :lol:).
BH pisze:1b.Jak to moze byc? Tullece to PRAWDZIWE imie duh
Oki, nie denerwuj się tak ;). Pomyśl, że znam kolesia, który nawykowo używa Amerykańskich nazw... zawsze zamiast Kienzan Destructo Disk, zamiast Kakarotto to Kakarot itp. Nawiasem mówiąc, Tullece brzmi lepiej (jak wszystkie nazwy oryginalne) :).
BH pisze:3.Saiyan lub Saiya-jin , nie wiem skad to "Saiyan-jin" pochodzi
Sam nie zauważyłem tego n... zaraz poprawię.

Wszelkie błędy co do twojego nicku są całkowicie niezamierzone... a BH o wiele łatwiej mi się cytuje ;).
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Radeon pisze:
BH pisze: Finish Kamehame Buster
Big Bang Makankosappo
:lol: Ale i tak nic nie przebije Double Renzoku Energy Spin Strike, w skrócie D.R.E.S.S xD. Chociaż ta technika śmiesznie się nazywała z założenia autora ;).
BH pisze:2.Przeciez sam napisales ze Bulma urzadzila przyjecie urodzinowe duh
A, o to chodzi. Dowiedziała się daty urodzenia na ślubie (o którym muszę w końcu coś wstawić do pierwszego odcinka :lol:).
BH pisze:1b.Jak to moze byc? Tullece to PRAWDZIWE imie duh
Oki, nie denerwuj się tak ;). Pomyśl, że znam kolesia, który nawykowo używa Amerykańskich nazw... zawsze zamiast Kienzan Destructo Disk, zamiast Kakarotto to Kakarot itp. Nawiasem mówiąc, Tullece brzmi lepiej (jak wszystkie nazwy oryginalne) :).
BH pisze:3.Saiyan lub Saiya-jin , nie wiem skad to "Saiyan-jin" pochodzi
Sam nie zauważyłem tego n... zaraz poprawię.

Wszelkie błędy co do twojego nicku są całkowicie niezamierzone... a BH o wiele łatwiej mi się cytuje ;).
1.Jest tez technika #13 ktora z poczatka przypomina nazwe statku :lol:
2.A czemu Vegeta mialby dac date urodzin podczas slubu? (wybacz , ale nie interesuje mnie zbytnio slub , wiec moge nie wiedziec)
3a.A skad pomysl ze tu sie denerwuje , tylko napisalem ci ze nie ma ZADNEGO Turlesa
3b.Ja tez , nazywa sie tutaj Rav i BTW Garlic cannon/gun brzmi lepiej niz Galick gun BTW nawet fuzja Uuba z Buu jest dziwna , ech ci anglicy , dobrze ze w Polsce jeszcze nie bylo wersji na podstawie wersji angielskiej
4a.OK
4b.Ta wiedzialem , jestes nowy

Update

OK czekam na kolejny odcinek

Ayla Mioduńska 2003-2019
Vodnique
Silniejszy Saiya-jin
Kontakt:

Post autor: Vodnique »

Radeon pisze: Ale i tak nic nie przebije Double Renzoku Energy Spin Strike, w skrócie D.R.E.S.S xD.
Co fakt, to fakt ;-]
C2R rządzi :-)

Pozdrowienia
Też bym pił, gdybym pił.
Radeon
Oozaru

Radeon napisał/a:
Ale i tak nic nie przebije Double Renzoku Energy Spin Strike, w skrócie D.R.E.S.S xD.

Co fakt, to fakt ;-]
C2R rządzi :-)

Pozdrowienia
Racja :). Ma genialny wręcz klimat. "Czy coś zakłóci spokój bohaterów? Oczywiście, że nie. Chyba, że o czymś nie wiem" xD. Ciekawe, czy Nookie jeszcze go kontynuuje...

Ale dosyć offtopa. Odcinek trzeci:

Usunięto

PS:Ulepszenie Kaiokena to jedno z tych posunięć, którego nie mogłem sobie darować mimo takiego rozpowszechnienia w fikach. Mam nadzieję, że mi wybaczycie ;).
Ostatnio zmieniony pn gru 26, 2011 2:30 pm przez Radeon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

Mało przekonywujące tytuły utworów. "W końcu ssj3". Pfff. Lepiej już "Vegeta osiąga ssj3", co jest tytułem równie suchym, ale brzmi z deczka lepiej.

Dalej dobór słów. Bubu-różowiec. Szybciej nazwać go demon, potwór, czy jak, ale nie różowiec...

Vegeta wszedł. Padł. Wstał. Wyszedł. Równie dobrze mógłyś to tak napisać. Zdania wyglądają jak plan wydarzeń. Bardzo razi brak uczuć, myśli, opisów pomieszczenia, ubioru etc.

Generalnie przemiana w ssj3 jest niezauważalna. Bez emocji, Vegeta zamienia się.

Należy pamiętać, żę Vegeta się zmienił. Napewno nie strzelałby ki-blastami we własnym domu. Może i by się wściekł, ale przesadzasz. No i tekst o sajańskim honorze, do ziemian...

Walki są opisane dobrze, widać wyraźny wpływ czytania AZ, szkoda, że ograniczają się do :
-Giga Kaioken x 5(Uub miażdży)
-Giga Kaioken x 10(Goku miażdzy) i tak wkółko...

Jeżeli mam być szczery, to narazie jedyną zaletą jest, że mało czasu na niego straciłem.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
ODPOWIEDZ