The Slayers

Wszystko, co nie dotyczy DB, ale ma związek z Anime.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Spirit
Przeciętny wojownik

The Slayers

Post autor: Spirit »

The Slayers

Moje ulubione anime...diabelnie ciekawa i wciągajca fabuła, barwne postacie i wszystko dopełnia przedni, japoński humor...czego chcieć więcej... po prostu - "The Slayers" :)

Anime opowiada o przygodach młodej czarodziejki Liny Inverse i jej towarzyszy, podróżujących po świecie. Przy użyciu miecza i potężnej magii walczą z czarownikami, potworami, mrocznymi władcami i bandytami.

Każda z serii rozpoczyna się humorystycznie, powoli tworząc poważniejszy nastrój związany z problemami równowagi świata zagrożonej przez demoniczne siły. Zachowują jednak swój komediowy charakter, prezentując gorący temperament Liny oraz jej skłonność do wykorzystywania towarzyszy.

W polskiej wersji językowej anime nosiło tytuł "Magiczni Wojownicy" używany do wszystkich trzech sezonów. No tak...wszyscy kochamy polskie tłumaczenia xD
Niestety obecnie żadna polska stacja telewizyjna nie emituje tego anime...a właściwie to nawet dobrze, bo by znowu spartaczyli tłumaczenie.
Specjalnie dla wielbicieli wrzuciłem plik torrent na megaupload -> http://www.megaupload.com/pl/?d=ZMS9R3UO , a jak ktoś nie lubi megauploadu to wrzuciłem także na sendspace -> http://www.sendspace.com/file/rmb0q0
http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Spirit - z mojego chomika możecie ściągnąć Slayers Excellent (OAV). Odcinki dorzucam chronologicznie, dlatego zacząłem od OAV-ów, w przyszłości wrzucę Slayers Special (2 OAV) oraz 2 kinówki z Liną i Nagą.
A co Wy sądzicie o tym anime? Pisać!!! :P
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Re: The Slayers

Post autor: BH Daimaouji »

Spirit pisze:A co Wy sądzicie o tym anime? Pisać!!! :P
Anime jest fajne ale ten ksiaze i jego corka przypominaja mi Herkulesa i Videl , Lina jest jakos fajna ale jest ostra (ale boi sie swojej starszej siostry) , Gauri to idiota do potegi entej , ale lepszy on niz Lina

Najbardziej lubie zlote smoki , ale Fylia (?) w postaci smoka dziwnie wyglada , gdyz od kiedy smoki maja wlosy?

Rezo jest ok , ale nie wiem czemu jego klon jest zly , skoro Rezo nie byl zly , gdyz tylko taki demon zapanowal nad jego cialem

Lubie tez Zelgadisa a Xelos jest komiczny i ma typowe slabe punkty demonow

BTW najbardziej lubie 1 intro tej serii
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
filip_3521
SSJ 2

Post autor: filip_3521 »

Spirit pisze:A co Wy sądzicie o tym anime? Pisać!!! :P
Od jakiegoś tygodnia, ściągam sobie odcinki, jestem na 16 odcinku I Serii, i to jest na serio zajefajne anime. :D :D :D :D :D Mam pytanie, czy ktoś wie gdzie można znaleść odcinki II Serii po Polsku ?
http://pl.youtube.com/watch?v=VBxNh78hYDs
My Friend - Sasuke
Teledysk o Naruto i Sasuke :)
Awatar użytkownika
Tapion
SSJ 4

Post autor: Tapion »

Jak dla mnie : WYPASIK !!!!
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

hmmm nie wiem czy to to anime ktore mi sie sni, ale nie wiem skad mozna sciagac szybko lub ogladac na jakiejs stronce. To chyba lecialo kiedys w polsce tak?
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

No ta na RTL7/TVN7 razem z Yaiba i DB/Z/GT
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Post autor: MeTeO* »

Oglądałem to kilka lat temu na RTL7...
Anime ujdzie w tłumie...
ODPOWIEDZ